1.7 Τα νήματα του χρόνου και το πεπρωμένο


Η κατηγοριοποίηση και ταξινόμηση των τετράστιχων υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη καθώς συχνά ένα παρόμοιο γεγονός αναφέρεται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους της ιστορίας της Γης. Ο ίδιος ο Νοστράδαμος ανέφερε ότι καθώς βλέπει μακριά σε χρόνο και απόσταση, έχει δει μέχρι το ολοκληρωτικό τέλος της Γης αλλά και μέχρι το τέλος του ηλιακού μας συστήματος. Έτσι, μερικά γεγονότα ήταν δύσκολο να χρονολογηθούν, καθώς μάλιστα ανέφερε ότι είδε μία ακόμα πιο τρομακτική περίοδο της γης στο απώτερο μέλλον, κατά την οποία οι αλλαγές θα είναι ακόμα πιο δραματικές.

Του είναι δύσκολο, είπε, να εντοπίσει το ακριβές σημείο που βρίσκεται τώρα, λόγω της αναστάτωσης που επικρατεί στις γραμμές του χρόνου, στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Επειδή όταν προσεγγίζουμε τα γεγονότα που πρόκειται να συμβούν, αυτό προκαλεί ένα φαινόμενο, κάτι σαν καταιγίδα στις γραμμές του χρόνου. Από τη δική του εποπτεία, ένα γεγονός που θα συμβεί σε 30-50 χρόνια φαίνεται τόσο άμεσο, ώστε ο χρόνος που εμείς κάνουμε τη συζήτηση και ο χρόνος που θα συμβεί το περιστατικό, σχεδόν συμπίπτουν. Όταν βλέπει την κουκκίδα του χρόνου, που αντιπροσωπεύει το συγκεκριμένο γεγονός, αυτή μοιάζει με ένα συννεφάκι, που είναι χτισμένο γύρω από τον εαυτό του, μέσα σε μια καταιγίδα και το οποίο ακτινοβολεί κεραυνούς προς όλες τις κατευθύνσεις.

Η γενικότερη εικόνα του για τον χρόνο είναι χρονικά συμπλέγματα γύρω από ένα κεντρικό νήμα, στο οποίο περιέχονται τα περισσότερα γεγονότα που βλέπει. Κάποια από τα γεγονότα αυτά εμφανίζονται σε κεντρικά πλέγματα και είναι κυρίαρχα στις γραμμές του χρόνου, υπό την έννοια ότι όποια γραμμή χρόνου και να ακολουθήσεις, αυτά θα αναδυθούν οπωσδήποτε. Τέτοια είναι η άφιξη του Αντίχριστου αλλά και αργότερα αυτή της Μεγάλης Διάνοιας που μοιάζει με λαμπερό φως στον ορίζοντα.

Και οι δύο σημαδεύουν και σφραγίζουν το μέλλον μας, δεν μπορούμε να τους αποφύγουμε, μπορούμε όμως να μειώσουμε την καταστροφική επίδραση του πρώτου. Υπάρχουν και άλλα μονοπάτια-νήματα με γεγονότα που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Πρέπει να το πιστέψουμε : είναι όντως δυνατόν να αποφύγουμε τα χειρότερα σενάρια που έχει δει και να βιώσουμε πιο ελαφρά τις καταστροφές και την οδύνη. Ένα παράδειγμα είναι η «δολοφονία» του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' για την οποία ο Νοστράδαμος είναι κατηγορηματικός! Όπως ήδη γνωρίζουμε, υπήρξε μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, στο Βατικανό, από την οποία αν και κινδύνεψε σοβαρά, κατάφερε να διασωθεί.

«Η συγκλονιστικότερη επίδραση που είχε ποτέ ένα γεγονός στις γραμμές του χρόνου», λέει ο Νοστράδαμος, «ήταν από τη ρήψη της ατομικής βόμβας. Φανταστείτε ένα γιγάντιο πεδίο που θυμίζει το πιο αγνό και μαύρο βελούδο που υπάρχει στον κόσμο. Κατά μήκος του πεδίου αυτού, υπάρχουν γραμμές από φωτεινό «νέον» φως. Οι γραμμές του χρόνου σχηματίζουν ένα γιγάντιο φάσμα εκτόξευσης ακτινοβολίας. Κι αυτό είναι μόνο ένα μικρό τμήμα τού τοπίου τού χρόνου, όπου κάθε γραμμή αντιπροσωπεύει μία πιθανή πραγματικότητα ή ένα πιθανό μέλλον.

Υπάρχουν πολλά πιθανά μέλλοντα. Οι γραμμές αυτές κινούνται συμμετρικά, αρμονικά και με τάξη και ξαφνικά τρέχουν όλες μαζί και συναντιούνται σ' ένα κεντρικό σημείο. Το σημείο συνάντησης- το αποκαλώ «πλέγμα» - μοιάζει με μια τεράστια έκρηξη - μία εκτίναξη παγωμένου φωτός στο πιο απομακρυσμένο σημείο του. Κι αντί να μπορείς να δεις το πλέγμα, βλέπεις την έκρηξη που έχει παγώσει.
Στον πνευματικό κόσμο μας, από όπου παρακολουθήσαμε αυτή τη γήινη τραγωδία, δεν γνωρίζαμε αν επρόκειτο να ενεργοποιηθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και να καταστραφεί ολόκληρη η Γη. Στις εναλλακτικές πραγματικότητες, αυτό συνέβη όντως, εξαιτίας της δομής τους : όπως γνωρίζετε, όταν φτάνουμε σ' ένα σημείο όπου μία κατάσταση είναι δυνατόν να εξελιχθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, στην πραγματικότητα συμβαίνουν και οι δύο εκδοχές, αλλά μόνο η μία εμφανίζεται στη δική σας πραγματικότητα. Η άλλη εκδοχή εκδηλώνεται σε μία άλλη πραγματικότητα.

Ο χρόνος είναι άνευ σημασίας εδώ όπου βρίσκομαι τώρα. Δεν είναι παρά μια γήινη φαντασία και, όπως και ο χώρος, είναι τόσο ελαστικός που καταντά μια ψευδαίσθηση και τίποτα παραπάνω. Μόλις το συνειδητοποιήσετε αυτό, μπαίνετε σε μια απόλυτα αγνή αίσθηση΄ είναι σα να ψάχνετε τη συχνότητα κάποιου καναλιού. Έχετε την ικανότητα να απελευθερώσετε το χωρόχρονο και να δείτε πολλές παράλληλες εποχές να συμβαίνουν ταυτόχρονα΄ η εικόνα θυμίζει τους θαλαμίσκους μιας κυψέλης.