1.8 Ύπνωση, οραματισμός και άλλες πνευματικές θεραπείες

Στην άσκηση της ιατρικής μου, χρησιμοποιώ συνήθως ένα συνδυασμό φυσικών και πνευματικών μέσων για να ελέγξω τον πόνο στις εγχειρήσεις, να ελαττώσω την αιμορραγία, κλπ. Εάν θέσω το μυαλό μου σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο μπορώ να δω τη ζωική ενέργεια που εκρέει από το σώμα. Μόλις εντοπίσω το σημείο από όπου δεν εκρέει όπως θα έπρεπε, ενεργοποιώ αόρατες δυνάμεις και ταυτόχρονα το πιέζω ή κάνω μαλάξεις μέχρι να ομαλοποιηθεί η ροή της ενέργειας, πράγμα που αυτομάτως μειώνει τον πόνο.
Βοηθάει φυσικά και το ότι έχω τη δυνατότητα να βλέπω τα πράγματα που θα συμβούν. Πολλές από τις φυσικές τεχνικές που χρησιμοποιώ τις είδα από το μέλλον. Συχνά, είμαι ικανός να δω πνευματικά το πρόβλημα ώστε να ξέρω τι να θεραπεύσω.


Ακόμα, κάνω κάτι πολύ αποτελεσματικό: ζητώ από τον ασθενή να συμμετάσχει στη διαδικασία, σκεδάζοντας τον νου του από την εστία του πόνου. Έχω κάνει πολλά πειράματα για να ανακαλύψω τις απεριόριστες δυνατότητες του μυαλού΄ έρευνες ιατρικές και μεταφυσικές ταυτόχρονα, που αρέσουν ιδιαίτερα στους μαθητές μου. Συχνά, στην αρχή μιας εγχείρησης διεισδύω με το βλέμμα μου βαθιά μέσα στα μάτια του ασθενή για να τον βοηθήσω να συγκεντρωθεί και του ψιθυρίζω πως δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται, και πως όλα θα πάνε καλά κλπ. ... του ζητώ ακόμα να με βοηθήσει με το να φαντάζεται τον εαυτό του χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τον δυναμικό οραματισμό, ενισχύω τα ψυχικά επίπεδα ώστε να είναι αγώγιμα τόσο προς τους φυσικούς όσο και τους πνευματικούς αλλά και συναισθηματικούς τομείς της θεραπείας.

Στις μέρες σας, θα λέγατε προφανώς ότι εξασκούσα μια προηγμένη μορφή ύπνωσης συνδυασμένη με βελονισμό και την ικανότητα να βλέπω τα αδύνατα σημεία της αύρας. Η ύπνωση είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την εξάλειψη του πόνου και χαίρομαι που δεν έχει χαθεί μέσα στα χρόνια. Η ύπνωση μας βοηθά ακόμα να επικοινωνούμε με άλλες ψυχές μέσα στον χωροχρόνο. Το μυαλό είναι ένα απίστευτο δημιούργημα.
Έχω επανειλημμένα προσπαθήσει να τα εξηγήσω αυτά στους συναδέλφους μου, οι προκαταλήψεις τους όμως υπερισχύουν, θεωρούν τις μεθόδους μου ένα είδος «μαγείας». Έτσι, επιλέγω τη σιωπή. Ωστόσο οι συνάδελφοι με σέβονται επειδή γνωρίζουν πως έχω πολλές γνώσεις αλλά και εξαιτίας της δουλειάς μου στην ιατρική. Γεννήθηκα από συνηθισμένους και απλούς γονείς. Δεν έχω τίτλους. Στην εποχή μου οι ευγενείς κατέχουν πραγματική δύναμη και οι άνθρωποι πραγματικά πιστεύουν πως ο βασιλιάς είναι Θεός, γιατί έχει την απόλυτη εξουσία. Επίσης, στην εποχή μου η εκκλησία έχει υπερβολική δύναμη. Και πρέπει να προσέχω και από αυτήν. Πρέπει να είναι σε όλους πασιφανές πως το έργο μου είναι ζωτικής σημασίας. Γιατί αν δεν είναι, τότε γιατί να έχω αυτή την ικανότητα; Την είχα όλη μου την ζωή. Δεν τη ζήτησα. Ο Θεός λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και αυτός είναι ένας από αυτούς ...

Συχνά, χρησιμοποιώ το χρώμα ως μέσο θεραπείας για να βοηθήσω να δημιουργηθεί η σωστή ατμόσφαιρα΄ με τη βοήθεια ενός πρίσματος παρουσίαζα τα χρώματα του φωτός στον ασθενή. ΄Εδειχνα πως αυτό που φαίνεται να είναι λευκό φως περιέχει και άλλα χρώματα, στη συνέχεια επέλεγα ένα από αυτά τα χρώματα, που έκρινα ως κατάλληλο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, και ζητούσα από τον ασθενή να φανταστεί ότι λουζόταν σ' ένα φως αυτού του χρώματος. Το κάθε χρώμα υλοποιεί μία ενεργειακή συχνότητα που είναι χρήσιμη για το επιθυμητό αποτέλεσμα, να βοηθήσει τον άνθρωπο να ισορροπήσει τα ενεργειακά του επίπεδα.


΄Εχω επίσης εξασκήσει κατά καιρούς και τη συμβατική ιατρική χρησιμοποιώντας συνταγές βοτάνων, φαρμάκων και ραμμάτων. Στην ιατρική μου προτιμώ να χρησιμοποιώ φυσικά συστατικά, βότανα και καταπλάσματα, σε αντίθεση με χημικές ουσίες όπως θειάφι και άλμη.
Δουλεύω πολύ με την ενέργεια, πολύ περισσότερο από ότι γνωρίζουν οι άνθρωποι. Είμαι αυτοδίδακτος ως προς τις μεθόδους αυτές που αφορούν την αύρα και τα κέντρα ενέργειας. ΄Ο,τι γνωρίζω, το έμαθα από τη διακαή αναζήτηση της γνώσης. Η κυριότερη πηγή από όπου αποσπούσα τις πληροφορίες μου ήταν ο διαλογισμός. 


Η θεραπεία της πανούκλας που μάστιζε στην εποχή μου, που για την επιτυχία της έχω γίνει γνωστός μέχρι τις μέρες σας, επιτυγχάνετο με την εξισορρόπηση της ενέργειας. Αρχικά, αγγίζω τους ασθενείς σωματικά για να διαπιστώσω τη ροή της ενέργειας. Στη συνέχεια ενεργοποιώ τα τσάκρας με τη δική μου ενέργεια και κάνοντας τις κατάλληλες κινήσεις. Μία δεξιόστροφη κίνηση ανοίγει τα τσάκρα. Αντίθετα, εάν υπάρχει μεγάλη εισροή ενέργειας σε ένα κέντρο, τότε μια αριστερόστροφη κίνηση του χεριού πάνω από την περιοχή θα μειώσει το άνοιγμα. ΄Ετσι φέρνω την ισορροπία και θέτω το σώμα σε αρμονική δόνηση. Όταν το σώμα είναι σε αρμονία γιατρεύεται μόνο του.


 
     
Michael Newton - Το ταξίδι των ψυχών...*