5. Οι τρεις τελευταίοι Πάπες -
η κατάρρευση της Εκκλησίας

Κατά περίεργο τρόπο, παρ' όλο που ο Αντίχριστος θα αναδυθεί από μία Μουσουλμανική χώρα, η Καθολική εκκλησία προορίζεται να παίξει σημαντικό ρόλο στα άνομα σχέδιά του, καθώς θα τη χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο που θα χρησιμοποιήσει και όλες τις άλλες χώρες για να αποκτήσει τη δύναμη που επιθυμεί.


5.1 Ο πρώτος πάπας

Θα εκλεγεί Πάπας μα θα τον κοροϊδέψουν μόλις τον εκλέξουν
και ξαφνικά κι απρόσμενα θα τον καθαιρέσουν αμέσως,
ντροπιασμένος θα πεθάνει από τη μεγάλη καλοσύνη του,
και θα φοβάται μήπως σκοτωθεί ο φρουρός του τη νύχτα του θανάτου του. (Χ-12)


Ο πάπας Ιωάννης Παύλος Β' δεν ήταν από τους βασικούς διεκδικητές του παπικού θρόνου. Ο προηγούμενος από αυτόν πάπας δολοφονήθηκε από πρώην συντρόφους του καρδινάλιους και επισκόπους, επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους ως προς την ικανοποίηση των συμφερόντων τους. Ανακοίνωσαν επίσημα ότι ο πάπας πέθανε από καρδιακή προσβολή, στην πραγματικότητα όμως τον είχαν δηλητηριάσει με ψυχοτρόπες ουσίες. Έπρεπε, τότε, κάπως βιαστικά, να βρουν κάποιον που να μην έχει λάβει μέρος στη δολοφονία, έναν ανυποψίαστο, ιδανικό για χειραγώγηση - «θα τον κοροϊδέψουν μόλις τον εκλέξουν». Και είναι όντως καλός άνθρωπος ο Ιωάννης Παύλος, μια ευγενική ψυχή, όπως προδίδει και η έγνοια του για «τον φρουρό του» και για όλους όσοι βρίσκονται κοντά του.


Ο Παύλος, ο άγαμος, θα πεθάνει τρεις λεύγες από τη Ρώμη,
οι δύο πλησιέστεροι θα τρέψουν σε φυγή το καταπιεσμένο τέρας.
Όταν ο Άρης ανέβει στον τρομερό του θρόνο
ο Πετεινός και ο Αετός, η Γαλλία και τρεις αδελφοί. (VIΙΙ-46)


Ο πάπας, λοιπόν, θα δολοφονηθεί, μακριά από το Βατικανό, στη διάρκεια κάποιου από τα πολλά ταξίδια του. Θα συμβεί την περίοδο που ο Αντίχριστος θα έχει αρχίσει να κερδίζει δύναμη. Οι δύο, πλησιέστεροι στον πάπα, καρδινάλιοι θα συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο για την εκκλησία τους, και θα κλειστούν μέσα στο Βατικανό για να προστατευθούν από τα επερχόμενα, δηλαδή από «το καταπιεσμένο τέρας», τον Αντίχριστο.

Ο τωρινός πάπας, όπως προαναφέραμε, είναι ένας καλός άνθρωπος και αγωνίζεται ειλικρινά για την παγκόσμια ειρήνη. Βέβαια, δεν είναι σ' επαφή με την πνευματική πηγή του, όπως θα άρμοζε στη θέση του. Ωστόσο, επιθυμεί με την καρδιά του την ειρήνη στον κόσμο, έτσι ώστε - εν αγνοία του κόσμου γενικότερα - εργάζεται εναντίον ορισμένων καθεστωτικών ομάδων, που δρουν μέσα στη Ρωμαϊκή εκκλησία. Έτσι, κάποια στιγμή, ορισμένοι θα τον παρασύρουν με λάθος συμβουλή ώστε αυτός να βρεθεί σε επικίνδυνη θέση, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Εξαιτίας αυτής της δολοφονίας του τωρινού πάπα θα υπάρξει μεγάλη αναταραχή στη Ρώμη.

Ρωμαίε Ποντίφηκα πρόσεξε όταν θα πλησιάζεις
μία πόλη που βρέχεται από δύο ποτάμια.
Το αίμα σου θα χυθεί σ' αυτό το μέρος,
το δικό σου και των ανθρώπων σου, όταν ανθίζουν τα τριαντάφυλλα. (ΙΙ-97)


Προχωρημένη άνοιξη, σε «μια πόλη που βρέχεται από δύο ποτάμια», σε μία μεγάλη Ευρωπαϊκή πόλη, χτισμένη στη συμβολή δύο ποταμών, θα δολοφονηθεί ο ίδιος και αρκετά μέλη της συνοδείας του.
Δύο μόνο πάπες απομένουν μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της εκκλησίας. Κανείς τους δεν θα έχει μακρά θητεία, λόγω των ταραγμένων καιρών.