11.2 Διαστημικοί σταθμοί-αποικίες


Ένα από τα κυριότερα μέσα με τα οποία η Μεγάλη Διάνοια οραματίζεται να εξαλείψει τα βάσανα των ανθρώπων της γης είναι οι αυτόνομοι και αυτο-συντηρούμενοι διαστημικοί σταθμοί. Πρόκειται για διαστημικές αποικίες, αρκετά μεγάλες που θα φαίνονται από τη γη σαν μικρά φεγγάρια. Προβλέπεται πως αυτοί θα ανακουφίσουν τη φτώχεια, τον υπερπληθυσμό και άλλα προβλήματα που θα μπορούσαν να επιλυθούν εάν υπήρχε αρκετός χώρος στη γη και φτηνές ενεργειακές πηγές διαθέσιμες στην ανθρωπότητα γενικότερα.

Οι σταθμοί αυτοί, όπως τους οραματίζεται η Μεγάλη Διάνοια, θα είναι εύκολο να χτιστούν με την τεχνολογία της εποχής. Και ο τρόπος που ο φωτισμένος αυτός άνθρωπος γνωρίζει να παρουσιάζει τις ιδέες του τις καθιστούν ελκυστικές τόσο στους πολιτικούς όσο και τους επιστήμονες, έτσι λοιπόν θα πάρουν το δρόμο της υλοποίησης.

Θα έρθει να σταθεί στη γωνία της Σελήνης,
από όπου θα τον πάρουν και θα τον τοποθετήσουν σε ξένο τόπο.
Ο ανώριμος καρπός θα είναι το αντικείμενο τεράστιου σκανδάλου,
μεγάλης κατηγόριας, στον άλλον μεγάλος έπαινος. (ΙΧ-65)


Εδώ αναφέρομαι στην εποχή που θα έχουν τελειώσει οι διαμάχες, θα γίνουν πάλι διαστημικά προγράμματα και θα συζητηθεί η εξερεύνηση του σύμπαντος. Συγκεκριμένα, το τετράστιχο έχει να κάνει με την καθίδρυση των επονομαζόμενων αποικιών L-5 σε διαστημικούς σταθμούς. Εν τω μεταξύ, διαστημικοί σταθμοί, στην προσπάθεια των ανθρώπων να κατασκευάσουν μεγαλύτερης αντοχής πράγματα στο διάστημα, θα έχουν ήδη ιδρυθεί στη σελήνη.

Ένα μεγάλο έργο κατασκευάζεται στη σελήνη, το οποίο ολοκληρώθηκε μέσα στις προκαθορισμένες προθεσμίες με κόστος όμως την ποιότητα της κατασκευής, καθιστώντας την επικίνδυνη - «ο ανώριμος καρπός». Ένας άνθρωπος θα είναι αρκετά γενναίος ώστε να ρισκάρει την καριέρα του και να αποκαλύψει το τι έχει συμβεί. Θα αποδειχτεί πως έχει δίκιο και θα επαινεθεί για τη γενναιότητά του, «στον άλλον μεγάλος έπαινος». Παρ' όλα αυτά, αυτός ο επιθεωρητής του έργου στη σελήνη θα κατηγορηθεί γι' αυτόν τον σταθμό, που δεν έχει ολοκληρωθεί σωστά - «θα είναι το αντικείμενο μεγάλου σκανδάλου, μεγάλης κατηγόριας», με αποτέλεσμα να γίνουν πολύ μεγάλες πολιτικές αλλαγές και να ζητηθεί σε διάφορους ανθρώπους να παραιτηθούν.

«Θα τον τοποθετήσουν σε ξένο τόπο» εννοώ τη βάση στον Άρη. Αναφερόμουν στον σταθμό ηλιακής ενέργειας, ο οποίος στέλνεται πρώτα στους διαστημικούς σταθμούς. Ο βασικός λόγος ύπαρξης των σταθμών αυτών θα είναι να συγκεντρώνουν την ηλιακή ενέργεια και να τη διοχετεύουν στη γη σε μορφή, καθαρής, ελεύθερης στην ουσία ενέργειας, την οποία οι άνθρωποι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ζήσουν και να αναπτυχθούν χωρίς να καταστρέφουν τον πλανήτη τους. Η τεχνολογία θα εξελιχθεί αφάνταστα.

Ενδέχεται στη διαδικασία αυτή να χρησιμοποιηθούν κρύσταλλοι αλλά τα ηλιακά κύτταρα που ήδη γνωρίζετε σήμερα θα θεωρηθούν ξεπερασμένα. Θα υπάρξουν καινούργιοι τρόποι να συλλέξει κανείς την ηλιακή ενέργεια και να τη διοχετεύσει εκεί όπου είναι απαραίτητη. Αυτά θα συμβούν την εποχή της Μεγάλης Διάνοιας.

Νωρίτερα και αργότερα θα δείτε να γίνονται εκπληκτικές αλλαγές,
φοβερές φρικαλεότητες και διωγμοί.
Γιατί καθώς το φεγγάρι οδηγείται από τον άγγελό του,
ο ουρανός πλησιάζει προς την ισορροπία του. (Ι-56)


«Το φεγγάρι οδηγείται από τον άγγελό του», αναφέρεται και πάλι στις διαστημικές αποικίες που θα αναπτυχθούν από τη Μεγάλη Διάνοια. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του είναι οργανωμένοι και ανεπτυγμένοι σε οργανικούς με τέτοιο θαυμαστό τρόπο ώστε να οδηγήσουν τα πράγματα να ισορροπήσουν και να επανέλθουν στο φυσιολογικό. Αναφέρθηκα στο «φεγγάρι» καθώς με τις έννοιες που είχα μυαλό μου και τις λέξεις που γνώριζα, αυτή ήταν η μοναδική λέξη που μπορούσα να σκεφτώ να χρησιμοποιήσω. Οι «εκπληκτικές αλλαγές, οι φοβερές φρικαλεότητες και οι διωγμοί» θα έρθουν από τον Αντίχριστο και από την άνοδο και την πτώση κυβερνήσεων από αιρέσεις και τα συναφή.