11.
Η Μεγάλη Διάνοια

11.1 Το αντίδοτο στον Αντίχριστο


Ο ξαφνικός θάνατος της εξέχουσας φυσιογνωμίας
θα αλλάξει και θα φέρει άλλον στην κυβέρνηση.
Σύντομα, αλλά πολύ αργά, ανεβαίνει σε υψηλή θέση, σε νεαρή ηλικία,
στην ξηρά και στη θάλασσα θα πρέπει να τον φοβούνται. (IV-14)


Αυτό το τετράστιχο αναφέρεται κατ' αρχήν στον πρώτο Αντίχριστο, τον Ναπολέοντα, και περιγράφει τη στιγμή που η Γαλλία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με το πέρασμά της από τη μοναρχία στη δημοκρατία.


Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να δούμε την εφαρμογή του και στο μέλλον. Θα υπάρξει, λοιπόν, μία ενσάρκωση ενός σπουδαίου πνεύματος στη Γη, ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο ον, που θα γεννηθεί μετά την πολυτάραχη περίοδο της ανθρωπότητας. Η γέννηση της Μεγάλης Διάνοιας θα ισοδυναμεί  με την επιστροφή του Χριστού. Ο ευγενής αυτός άντρας θα έχει τόσο σημαντική επιρροή στην εξέλιξη της ανθρωπότητας που θα είναι σχεδόν θεϊκή. Θα τον σέβονται και θα τον τιμούν ιδιαίτερα. Έχει αποφασίσει να χρησιμοποιήσει την ευφυΐα του για να βοηθήσει την ανθρωπότητα, εφευρίσκοντας συνεχώς και οραματιζόμενος πράγματα υπέρ των ανθρώπων. Θα έχει πολλούς μαθητές που θα προσπαθούν να κατανοήσουν το τεράστιο εύρος και βάθος των ιδεών που κομίζει. Η Μεγάλη Διάνοια θα έρθει μετά τη δεύτερη γενιά μετά τον Αντίχριστο, στα μέσα του 21ου αιώνα. Αν παρατηρήσετε την ιστορία, η εξέλιξη του πολιτισμού και η εξέλιξη της τεχνολογίας καλπάζει με ρυθμούς μεγαλύτερους από κάθε άλλη φορά.


Το φεγγάρι, στη μέση της νύχτας πάνω απ' το ψηλό βουνό,
ο νέος σοφός άντρας το είδε μόνο με το μυαλό του.
Προσκεκλημένος απ' τους μαθητές του να γίνει αθάνατος,
το βλέμμα του προς το νότο, τα χέρια στο στήθος, το σώμα του στη φωτιά. (IV-31)


Παρατηρώντας τις γραμμές του χρόνου, μου ήταν πολύ εύκολο να εντοπίσω αυτόν τον άνθρωπο καθώς δημιουργεί μια πολύ μεγάλη και θεμελιώδη επίδραση στο πλέγμα του Χωρόχρονου. Ακόμα και η παραμικρή του ενέργεια θα επηρεάσει την πορεία της γης. Το ενεργειακό του σώμα έχει ένα ξεχωριστό και λαμπερό χρώμα. Αυτό που θα δώσει στους ανθρώπους είναι Επιστήμη και τεχνολογία, ανακουφίζοντας και το φυσικό εκτός από το πνευματικό επίπεδο.

Η δύναμή του είναι μία από τις μεγαλύτερες που θα ασκηθούν στη γη για να τη βοηθήσουν να αναρρώσει από τα σημάδια του πολέμου ώστε οι άνθρωποι να είναι γεροί, χαρούμενοι και να ζούν ειρηνικά. Η Μεγάλη Διάνοια είναι το κύριο αντίδοτο στον Αντίχριστο.
Το σύμπαν πάντα ισορροπεί με κάποιο τρόπο τα πράγματα. Βλέπετε, δεν προβλέπω μόνο τα δεινά...

Για πεντακόσια χρόνια ακόμα θα τον παρατηρούν,
εκείνον που ήταν το στολίδι του καιρού του.
Τότε ξαφνικά θα γίνει μια μεγάλη αποκάλυψη
η οποία θα κάνει τους ανθρώπους αυτού του ιδίου αιώνα να ευχαριστηθούν ιδιαίτερα. (ΙΙΙ-94)


Άλλο ένα τετράστιχο αφιερωμένο στον άνδρα, τον οποίο ονομάζω Μεγάλη Διάνοια. Μέσα στους επερχόμενους αιώνες, οι άνθρωποι θα αναπτυχθούν και θα ζήσουν μέσα στο φως των ανακαλύψεών του. Η εξέλιξή τους δεν θα σταματήσει όμως εκεί, χάρη στις βάσεις που ο ίδιος έχει θέσει σαν καλός Δάσκαλος. Αρκετούς αιώνες αργότερα, μετά τη δική του συμβολή, μια άλλη ανακάλυψη θα έρθει να ελευθερώσει τόσο πολύ τους ανθρώπους, που θα καταφέρουν να σπάσουν όλα τα γήινα-υλικά φράγματα που τους χωρίζουν από την πνευματικότητά τους, χωρίς όριο στη βίωση της θεϊκής τους φύσης επί της γης.


Αυτή είναι η κύρια ερμηνεία αυτού του τετράστιχου που για μια ακόμη φορά μάς αποκαλύπτει πως η ιστορία κινείται σε σπειροειδή τροχιά. Έζησε, όμως στη Γη, και πρέπει να αναφερθεί και ένας άλλος άνδρας, ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, που θεωρήθηκε ένα λαμπρό πνεύμα της εποχής του και εξακολουθεί να τιμάται μέχρι και σήμερα. Μερικές από τις ανακαλύψεις της Μεγάλης Διάνοιας θα ρίξουν ακόμη περισσότερο πολύ φως στο πόσο λαμπρό πνεύμα ήταν ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Οι πιο ενδιαφέρουσες, προοδευτικές και εκπληκτικές ανακαλύψεις και εφευρέσεις του Ντα Βίντσι έπρεπε να παραμείνουν κρυμμένες ή να καταστραφούν εξαιτίας της Ιεράς Εξέτασης και της άγνοιας των ανθρώπων γύρω του.


Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι ήταν ένα σπάνιο πνεύμα που μπορούσε να χειριστεί τα πάντα! Στις γραπτές σημειώσεις του, που βρέθηκαν σχετικά με τις εφευρέσεις του και κάποιοι λογικοί συνειρμοί που περιλαμβάνονταν σ' αυτές, κατόρθωσε να εξηγήσει τα συμβάντα της Βίβλου ως ανθρώπινα τεχνολογικά δημιουργήματα και όχι ως θεϊκά θαύματα, και γι' αυτό θεωρήθηκε αιρετικός. Όλα αυτά μείωναν τη δόξα του Θεού, κατά την επίσημη εκκλησία, η οποία κάθε άλλο παρά για επιστημονικές ερμηνείες ενδιαφέρεται ανά τους αιώνες. Αυτός είναι ο λόγος που και εγώ ο ίδιος είμαι τόσο ασαφής στα γραπτά μου. Έχω ήδη δει τι συνέβη στην ιστορία όταν κάποιος έγραψε ή μίλησε ανοιχτά γι' αυτά τα πράγματα΄  οι ιερείς δεν ήταν διόλου διακριτικοί θα λέγαμε.
Το Βατικανό, στις βιβλιοθήκες του οποίου βρίσκονται πολλά έργα του Ντα Βίντσι αρνείται ακόμη να τα αποκαλύψει. Τα περισσότερα είναι καλά κρυμμένα και μαζεύουν σκόνη΄ το σημαντικότερο είναι πως έχουν ξεχαστεί από τους πάντες.