10.6 Το τέλος του κόσμου πλησιάζει


Για σαράντα χρόνια το ουράνιο τόξο δεν θα εμφανιστεί.
Για σαράντα χρόνια θα εμφανίζεται κάθε μέρα.
Η ξερή γη θα αποστεγνώσει και όταν γίνει αυτό,
θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες. (Ι-17)


Το τετράστιχο αναφέρεται σε μελλοντικά προβλήματα της γης. «Για σαράντα χρόνια το ουράνιο τόξο δεν θα εμφανιστεί», εννοεί πως αυτό θα προκληθεί από τη σαραντάχρονη ξηρασία. Ο μόνος τρόπος που θα μπορέσουν οι άνθρωποι να επιβιώσουν και να ποτίσουν τις καλλιέργειες θα είναι με το να λιώσουν τον πάγο από τους πόλους ή με το να βγάλουν καθαρό νερό από τη θάλασσα. Τότε, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσουν αυτή την κατάσταση, η ζυγαριά θα γείρει από την άλλη μεριά και το ουράνιο τόξο θα βγαίνει κάθε μέρα, προκαλώντας δυνατές βροχές και πολλές πλημμύρες - «η ξερή γη θα αποστεγνώσει και όταν γίνει αυτό, θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες».

Το χρονικό διάστημα δεν θα είναι απαραίτητα σαράντα χρόνια. Χρησιμοποιώ την έκφραση σαράντα χρόνια εννοώντας σαράντα κύκλους ή χρονικές περιόδους, οι οποίες υπερβαίνουν τον ένα γήινο χρόνο. Οι άνθρωποι θα ταράξουν την ισορροπία του περιβάλλοντος της γης, προκαλώντας έτσι μια εποχή παγετώνων. Το νερό στους πόλους μετατρέπεται σε πάγο και δεν υπάρχει νερό να γίνει βροχή για μια χρονική περίοδο. Αργότερα, το φαινόμενο θα αναστραφεί και όταν λήξει η εποχή των παγετώνων θα υπάρξει παντού πολύ νερό. Κι αυτό διότι οι πόλοι θα λιώνουν με γρήγορους ρυθμούς, θα βρέχει πολύ, θα γίνουν πλημμύρες και η στάθμη του νερού της θάλασσας θα ανέβει και πάλι. Αυτό αποτελεί ένα φυσικό μέρος της ιστορίας της γης. Συνέβη στο παρελθόν και θα συμβεί ξανά στο μέλλον. Και για μια ακόμη φορά, σαν να ήταν η τελευταία φορά, η εποχή των παγετώνων θα προκαλέσει την πτώση του πολιτισμού. Θα εξαφανίσει όλα τα ίχνη αυτού του πολιτισμού έτσι ώστε ένας άλλος πολιτισμός να δημιουργηθεί αργότερα όπως έγινε και την προηγούμενη φορά, ακολουθώντας τον φυσικό κύκλο των εποχών της γης.
Αυτοί οι κύκλοι μπορεί να είναι και κύκλοι χιλιετιών.

Οι κατοικημένες περιοχές θα γίνουν ακατοίκητες,
μεγάλη διαφωνία για να αποκτηθούν περιοχές.
Βασίλεια δίνονται σε άντρες ανίκανους για σύνεση.
Κατόπιν για τους μεγάλους αδερφούς, θάνατο και ρήγμα. (ΙΙ-95)


Αυτό είναι ένα από τα γεγονότα που θα μπορούσε να εμποδιστεί. Σε προηγούμενα τετράστιχα που έχω ερμηνεύσει έχω αναφερθεί σε ένα γεγονός όπου ο άνθρωπος ξεπερνά την ισορροπία της γης και δημιουργεί μεγάλες αλλαγές στο κλίμα και στις εποχές προκαλώντας πολλές δυσκολίες και πείνα. Ως αποτέλεσμα αυτών πολλές χώρες που είναι κατά βάση γεωργικές και παράγουν μεγάλη σοδιά και φαγητό για μεγάλο μέρος του κόσμου, θα παγώσουν και δεν θα παράγουν πλέον τροφή. Και οι κάτοικοί τους θα εγκαταλείψουν τις χώρες τους σαν τα ποντίκια που πηδάνε από το πλοίο. Θα καταφύγουν σε χώρες που θα παραμένουν βιώσιμες και θα παράγουν εκεί φαγητό. Θα υπάρξουν πολλές διχόνοιες και πόλεμοι καθώς οι χώρες θα γίνονται όλο και πιο πυκνοκατοικημένες κι ο ένας θα προσπαθεί να διώξει τον άλλον.

Αποτέλεσμα του πανικού θα είναι να παρθούν αρκετές ανόητες αποφάσεις. Η λέξη «βασίλεια» αναφέρεται σε περιοχές με δύναμη, παρά σε χώρες. Και οι άνθρωποι που θα έχουν ευθύνη σε συγκεκριμένες περιοχές θα πάρουν εσφαλμένες αποφάσεις που θα καταλήξουν σε μεγάλες καταστροφές επειδή δεν σκέφτονται καθαρά κάτω από την πίεση που προκαλεί και η τεράστια αυτή αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. «Οι μεγάλοι αδερφοί» που θα βιώσουν τη διχόνοια και την καταστροφή αναφέρονται στην Αμερική και την Αγγλία, που αναφέρονται ως αδέλφια και σε πολλά άλλα τετράστιχα.

Μόλις συμπληρωθεί η χρονιά του μεγάλου έβδομου αριθμού
θα γίνουν παντού σφαγές.
Ο κόσμος δεν θα βρίσκεται μακριά από την εποχή της μεγάλης χιλιετηρίδας
όταν οι νεκροί θα βγουν από τους τάφους τους. (Χ-74)


Αυτό αναφέρεται στο γεγονός ότι η συνέπεια του τέλος του κόσμου πλησιάζει. Ολόκληρη η περίοδος του κόσμου μπορεί να χωριστεί σε εφτά μεγάλα μέρη. Τα πρώτα έξι μέρη τα έχουμε ζήσει και ολοκληρώσει και τώρα διανύουμε το έβδομο που έχει να κάνει με τον άνθρωπο και τις πράξεις του. «Μόλις συμπληρωθεί η χρονιά του μεγάλου έβδομου αριθμού», το τέλος της εποχής αυτής θα σηματοδοτήσει και το τέλος της ανθρωπότητας. Παρόλο που η γη θα συνεχίσει να υπάρχει για αρκετό χρόνο μετά, ο άνθρωπος θα έχει υπηρετήσει το σκοπό του και θα έχει ολοκληρώσει ό,τι χρειάζεται να κάνει εδώ στη γη. Θα την εγκαταλείψει λοιπόν για άλλα περιβάλλοντα και ο τροχός του κάρμα δεν θα στέλνει πια ανθρώπους στη γη αλλά σε άλλες τοποθεσίες του σύμπαντος. Αυτό δηλώνει και ο στίχος «όταν οι νεκροί θα βγουν από τους τάφους τους» : τη μεταφορά των ψυχών κάπου αλλού, μακριά από αυτόν τον πλανήτη.

Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα΄ ο μεγάλος τροχός του σύμπαντος κινείται πολύ αργά. Μεταξύ του τώρα και του τότε θα έχει καταστραφεί ο πολιτισμός και θα έχει αναδημιουργηθεί πολλές φορές. Κάποιες από τις παραδόσεις των προηγούμενων πολιτισμών θα επιβιώσουν και θα περάσουν στον επόμενο, αλλά κάθε φορά που γίνεται αυτό θα αλλοιώνονται όλο και πιο πολύ. Τα παιχνίδια σφαγής - «θα γίνονται παντού σφαγές» - της εποχής αυτής θα πηγάζουν άμεσα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της εποχής σας. Αυτή η προγραμματισμένη συνάντηση όλων των εθνών κάθε τέσσερα χρόνια για να αγωνιστούν σε αυτά τα αθλήματα σταδιακά - με την πάροδο των πολιτισμών με τις ενδιάμεσες βάναυσες περιόδους θα αλλοιωθούν σε κάτι που θα μοιάζει με τις μονομαχίες της αρχαίας Ρώμης. Πρόκειται για ένα ακόμη φυσικό παράδειγμα του κύκλου που κάνει ο χρόνος και η ιστορία. Τα παιχνίδια που ξεκίνησαν με αθλητική μορφή στην αρχαία Ελλάδα, αλλοιώθηκαν σε παιχνίδια βίας στη Ρώμη και αργότερα, όταν τα παιχνίδια επαναπροσδιορίστηκαν, επικεντρώθηκαν πάλι στον αθλητισμό.

Όταν είκοσι χρόνια από τη βασιλεία της σελήνης θα έχουν περάσει,
ένα άλλο θα αρχίσει το βασίλειό του για εφτά χιλιάδες χρόνια.
Όταν ο αποκαμωμένος ήλιος θα αρχίσει τον κύκλο του
τότε η προφητεία μου και οι φοβέρες μου θα εκπληρωθούν. (Ι-48)


Έγραψα αυτό το τετράστιχο επισημαίνοντας πως ο αριθμός των χρόνων στο μέλλον έτσι όπως το έβλεπα, δεν είχε όρια. Μπορούσα να δω, όχι το τέλος του κόσμου ή του χρόνου αν το θέλετε, αλλά το τέλος της γης. Αυτό εννοούσα λέγοντας «ο αποκαμωμένος ήλιος». Όταν ο ήλιος πάψει να υπάρχει, η γη θα πεθάνει. Αλλά είδα πως ο ήλιος θα έχει ένα ακόμη ξέσπασμα ενέργειας με μια μεγάλη έκρηξη πριν πεθάνει αποτεφρώνοντας ολοκληρωτικά τον πλανήτη. Αυτό όμως θα συμβεί στο πολύ μακρινό μέλλον και δεν έχει να κάνει με τη δική σας εποχή.


Οι στίχοι για τα «είκοσι χρόνια από τη βασιλεία της Σελήνης και ένα άλλο θα αρχίσει το βασίλειό του για εφτά χιλιάδες χρόνια» γράφτηκαν μ' αυτό τον τρόπο εξαιτίας της Ιεράς Εξέτασης. Ένα από τα πράγματα που είδα ήταν η εκτεταμένη και γαλήνια επέκτασή μας στο διάστημα και τα πολλά επιτυχημένα προγράμματα εξερεύνησης. Οι άνθρωποι θα επεκταθούν και θα ζήσουν με ευμάρεια σε περίεργα περιβάλλοντα και θα αναπτυχθούν.

Θα υπάρξει μια βασική εγκατάσταση στη σελήνη, η οποία θα αποτελέσει ένα τεράστιο κέντρο επικοινωνίας και επιστημονικών ερευνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, βασικός στόχος της βάσης αυτής είναι η ανάπτυξή της μέχρι του σημείου να καταστεί   απόλυτα αυτάρκης -  ονομάζω τις βάσεις αυτές «ανεξάρτητους  διαστημικούς  σταθμούς». Θα  έχουν διαφορετικά σχήματα, κάποιοι είναι κυλινδρικοί, κάποιοι κωνικοί και μερικοί είναι σφαιρικοί. Όλοι τους όμως έχουν μεγάλα ηλιακά πανιά για να τους παρέχουν την ενέργεια που χρειάζονται. Η μεγάλη βάση της σελήνης θα αναπτύξει και θα κατασκευάσει αυτούς τους διαστημικούς σταθμούς. Εκεί είναι που θα γίνεται η κεντρική οικονομική δραστηριότητα εμπορική και βιομηχανική, έτσι η σελήνη δεν θα παίζει πια τόσο μεγάλο ρόλο στη ροή των πραγμάτων. Θα παραμείνει ως σύνδεσμος επικοινωνίας αλλά η επιστημονική έρευνα και η δράση θα γίνονται σε άλλους διαστημικούς σταθμούς. Και η γη θα περάσει σε μια μεγάλη περίοδο αφθονίας και ανάπτυξης γιατί θα υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορέσουν όλοι να αναπτυχθούν. Τα πράγματα θα είναι κατά βάση γαλήνια αν η γη καταφέρει να αποφύγει συγκεκριμένες αποφάσεις που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν σε πόλεμο, και αναβαθμίσει τους πολιτικούς της νόμους.