10.7 Εξερεύνηση του διαστήματος


Όταν η πτώση των ουράνιων πλησιάζει
δεν θα απέχουν πολύ ο ένας από τον άλλον.
Ψύχος, ξηρασία, κίνδυνος γύρω από τα σύνορα
ακόμα και όπου το μαντείο έχει τη βάση του. (ΙΙΙ-4)


Εδώ αναφέρομαι στην εγκατάσταση διαστημικών σταθμών, στα σημεία L-5 μεταξύ γης και σελήνης. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να προσέχουν τις συνθήκες των μεγάλων κενών στο διάστημα, - «ψύχος, ξηρασία, κίνδυνος γύρω από τα σύνορα» - γιατί όσες πληροφορίες και να παίρνουν από τους Η/Υ - εδώ αναφέρονται ως «το μαντείο» - είναι ακόμα ανέτοιμοι για τις εκπλήξεις που κρύβει το νέο αυτό περιβάλλον. Το σημείο L-5 βρίσκεται μεταξύ γης και σελήνης ακριβώς εκεί όπου η βαρυτική έλξη είναι ίση και από τις δύο πλευρές.

Επειδή η δύναμη της βαρύτητας θα κάνει όλη τη δουλειά, θα απαιτούνται λιγότερα καύσιμα για να κρατούν τους σταθμούς στη θέση τους. Επίσης στο έδαφος της σελήνης θα εγκατασταθούν αστρονομικά παρατηρητήρια, κοινό πρόγραμμα των ΗΠΑ, Αγγλίας, οι οποίες έχουν την τεχνογνωσία και Ρωσίας που έχει τους πιο καταρτισμένους επιστήμονες.

Τότε, μετά την έκλειψη των δύο μεγάλων αστεριών,
που θα συμβεί μεταξύ Απριλίου και Μαρτίου.
Ω, τι απώλεια! Αλλά δύο μεγάλες καλές επιρροές
θα βοηθήσουν όλες τις πλευρές από ξηρά και θάλασσα. (ΙΙΙ-5)


Ξεκινώντας κατά τον 21ο και κορυφώνοντας στα μέσα του 22ου αιώνα, μετά την εγκαθίδρυση της παγκόσμιας κυβέρνησης, οι χώρες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην εξερεύνηση του διαστήματος. Αντιπροσωπεύει επίσης μία εποχή όπου θα υπάρξει νοήμων επαφή με εξωγήινους, - «οι μεγάλες καλές επιρροές, θα βοηθήσουν όλες τις πλευρές από ξηρά και θάλασσα» - με τη συνεργασία των οποίων θα χτιστούν διαστημικοί σταθμοί και αποίκηση του διαστήματος.