9.8 Η Νότια Αμερική και η ΑνταρκτικήΚάποιες περιοχές χωρών που δεν είναι πολύ κάτω από την επιφάνεια του νερού, θα βγουν προς τα πάνω και θα ενσωματώνουν αρκετά από τα νησιά που γνωρίζουμε τώρα ως νησιά της Καραϊβικής. Δεν είναι σίγουρος για την τελική διαμόρφωση αυτής της χώρας, αλλά θα είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί.
Στη δυτική πλευρά της Νότιας Αμερικής θα υψωθεί μια οροσειρά, σχηματίζοντας μια ελάχιστα μικρότερη ήπειρο με πολλά νησιά τριγύρω της. Μερικά από αυτά θα είναι αρκετά μεγάλα. Ιδιαίτερα οι ζούγκλες της Βραζιλίας και της Γουϊνέας και το μεγαλύτερο μέρος του δάσους του Αμαζονίου, θα βυθιστούν. Ο σχηματισμός των νησιών κοντά στην Τιέρα ντελ Φουέγκο (Γη του Πυρός) θα ανυψωθούν και θα αποτελέσουν μέρος της ξηράς. Από εκεί καινούργια νησιά θα συνδεθούν με την Ανταρκτική.
Όταν οι πόλοι αρχίσουν να λιώνουν εξαιτίας της μετατόπισης του άξονα της γης, ο νότιος πόλος θα μετακινηθεί προς τα πάνω, προς τη Νότια Αμερική.  
Η Ανταρκτική θα μετακινηθεί βόρεια προς τον ισημερινό, και λιγάκι προς τα αριστερά, όπως θα συμβεί και με τη Βόρεια Αμερική. Θα μετακινηθεί σε πιο εύκρατο κλίμα. Δεν θα σπάσει τόσο γρήγορα όσο οι άλλες περιοχές, γιατί τη συγκρατεί ο πάγος. Θα υπάρξουν όμως μεγάλες ρωγμές, και στο τέλος η γη θα χωριστεί γιατί ο πάγος θα αρχίσει να λιώνει, αλλά αυτό θα αργήσει να συμβεί. Θα είναι κατοικήσιμη και οι άνθρωποι θα μπορούν να πάνε εκεί. Αλλά δεν θα αξίζει να ζει κανείς εκεί, γιατί ο πάγος θα παραμείνει για αρκετό χρονικό διάστημα και τίποτα δεν θα φυτρώνει σ' αυτό το μέρος. 
Ένας σχηματισμός νησιών θα αναδυθεί βόρεια από τα νησιά της Χαβάης. Θα είναι αρκετά νησιά τόσο κοντά μεταξύ τους, που κάποιος θα μπορεί να κολυμπήσει από το ένα νησί στο άλλο. Θα σχηματίσει ένα φυσικό εμπόδιο για τα ρεύματα του ωκεανού, ώστε αυτό το σημείο του ωκεανού (η δεξιά πλευρά) να είναι διαφορετική.
Το μεγαλύτερο μέρος της ξηράς θα βρίσκεται στα νότια του Ειρηνικού και του Ατλαντικού στην περιοχή της Ανταρκτικής. Αν ψάχνετε για την Ατλαντίδα, το μοναδικό σημείο που πλησιάζει λίγο είναι το κομμάτι γης στην Καραϊβική. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες ήπειροι ή τμήματα γης που θα ανέρχονται στην επιφάνεια έπειτα από εκατομμύρια χρόνια.