9.7 Η Βόρεια Αμερική  


Το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής θα εξαφανιστεί κάτω από την αγριεμένη θάλασσα, χωρίς να αναδυθεί ξανά στην εποχή μας.
Τα νερά θα μετακινηθούν από τον βορά, και οι θάλασσες πάνω από τον Καναδά και την Αλάσκα θα πλημμυρίσουν το πάνω μέρος της Βόρειας Αμερικής.
Παρόλο που όλη αυτή η περιοχή θα μετακινηθεί προς τα βόρεια, το κλίμα θα αλλάξει. Πολύ κρύα κλίματα όπως στα βόρεια τμήματα του Καναδά και της Αλάσκας θα γίνουν εύκρατα, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο θα χρειαστεί αρκετός χρόνος.

Φαίνεται πως ολόκληρη αυτή η πλευρά του κόσμου θα γίνει εύκρατη. Δεν νομίζω πως θα υπάρχουν πλέον καθόλου κρύα κλίματα. Όταν ο νότιος πόλος μετακινηθεί προς τα βόρεια, το κλίμα θα γίνει τροπικό, οπότε και οι δύο πόλοι θα λιώσουν. Και οι καινούργιοι πόλοι που θα αρχίσουν να γίνονται από μέσα προς τα έξω, θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις για να κρυώσουν και να παγώσουν, ώστε να σχηματιστούν πόλοι σαν και αυτούς που έχουμε τώρα.
Η διώρυγα του Μπέρινγκ εμφανίστηκε ως γέφυρα για μια ακόμη φορά. Η περιοχή ανάμεσα στο Σαιν Λόρενς Σίγουεϊ, το Γκρέιτ Λέικς και το Χάντσον Μπέι θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα από το λιώσιμο του πάγου. Γύρω στους δύο αιώνες θα πρέπει να περάσουν πριν δημιουργηθούν νέα νησιά, μια και οι καινούργιοι πόλοι θα συγκεντρώσουν και πάλι πάγο, μειώνοντας έτσι εκ νέου τη στάθμη της θάλασσας. Αφού το κλίμα της περιοχής θα είναι τροπικό, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ώστε να ψυχρανθεί και να παγώσει ξανά η περιοχή.