8.3 Ο Όγμιος - η καταγωγή του


Από ένα όνομα που δεν είχε ποτέ κανείς Γάλλος βασιλιάς,
ποτέ δεν βγήκε ένας τόσο φοβερός κεραυνός.
Η Ιταλία, η Ισπανία και οι Άγγλοι τρέμουν,
θα είναι πολύ περιποιητικός στις ξένες γυναίκες. (IV-54)


Ο Όγμιος θα κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Το όνομά του θα ακούγεται πολύ παράξενα στους Γάλλους. Το όνομα Όγμιος αποτελεί και πάλι μια συμβολική αναφορά στην Κέλτικη μυθολογία. Ο Όγμιος ήταν Θεός των Κελτών, το αντίστοιχο του μυθικού Ηρακλή. Υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει την Νέμεσι του Αντίχριστου. Είναι μέσω των προσπαθειών του ως αρχηγού του μυστικού κινήματος που οι άνθρωποι θα ξεσηκωθούν και θα αντισταθούν στον Αντίχριστο.
Η ημερομηνία γέννησης του Όγμιου είναι 17 Οκτωβρίου του 1952.
Ο «φοβερός κεραυνός» αναφέρεται στα πυρηνικά όπλα. «Ένα όνομα που δεν είχε ποτέ κανείς Γάλλος βασιλιάς» αναφέρεται στον υποχθόνιο αρχηγό ο οποίος θα φτάσει να ηγείται σε ολόκληρη την Γαλλία κατά την διάρκεια της πολυτάραχης περιόδου.

Επειδή ένας από τους παππούδες του κατάγεται από διαφορετική χώρα, το όνομά του δεν είναι γαλλικό. Και όταν λέει «θα είναι πολύ περιποιητικός στις ξένες γυναίκες» εννοεί πως όταν συναλλάσσεται με αρχηγούς και ανθρώπους από άλλες χώρες, είναι πρόθυμος να ακούσει την άποψή τους εφόσον αυτοί τις εκφράζουν ευγενικά και όχι όταν προσπαθούν να την επιβάλλουν.

Μπροστά στους ανθρώπους θα χυθεί αίμα,
που δεν θα ανεβεί πιο πάνω απ' τον ουρανό.
Για μεγάλο διάστημα δεν θα ακούγεται,
το πνεύμα ενός μόνου ανθρώπου θα έρθει να το μαρτυρήσει. (IV-49)


Όταν γράφω «μπροστά στους ανθρώπους θα χυθεί αίμα», αναφέρομαι στη δολοφονία των διαφόρων πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο κάποιοι εκθρονισμένοι αρχηγοί, που αγωνίζονται να αναλάβουν την εξουσία, «για μεγάλο διάστημα δεν θα ακούγεται» ο αγώνας τους. Θα περάσει πολύς καιρός πριν αποκαλυφθεί ολόκληρη η ιστορία με το παρασκήνιό της. Το «αίμα, που δεν θα ανεβεί πιο πάνω απ' τον ουρανό», αντιπροσωπεύει τους αρχηγούς. Πρέπει να θυμάστε πως στην εποχή μου οι βασιλείς διορίζονταν από τον Θεό και γι΄ αυτό θεωρούνταν πως ήταν ένα σκαλί κάτω από τον Θεό. Αυτό, δηλαδή, το γεγονός θα είναι πιο κοντά στους ουρανούς από τα καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν στους ανθρώπους.

«Το πνεύμα ενός μόνου ανθρώπου θα έρθει να το μαρτυρήσει», δηλαδή ο Όγμιος θα βάλει κάτω τα πράγματα και θα κατανοήσει τη βαθύτερη σημασία τους. Αυτό θα πυροδοτήσει την απόφασή του να καταστεί κάτι παραπάνω από ένας αρχηγός μιας μυστικής ομάδας. Θα αποφασίσει να κάνει κάτι για να ανατρέψει τον Αντίχριστο.

Κοντά στον Ρήνο, στα βουνά Norican
θα γεννηθεί ένας μεγάλος άντρας του λαού που έρχεται πολύ αργά.
Θα υπερασπιστεί την Πολωνία και Ουγγαρία
και ποτέ δεν θα ξέρουν τι απέγινε. (ΙΙΙ-58)


Ο «μεγάλος άντρας του λαού» είναι ο Όγμιος, ο Ηρακλής των Κελτών. «Ποτέ δεν θα ξέρουν τι απέγινε» εννοεί ότι έχει επιλέξει τη μυστική δράση. Δεν επιθυμεί να τραβά την προσοχή και θα ζήσει μέχρι το τέλος της ζωής του σε ειρήνη και γαλήνη.


Ο Όγμιος θα πλησιάσει το μεγάλο Βυζάντιο
η βαρβαρική συμμαχία θα εκδιωχθεί.
Από τους δύο νόμους ο παγανιστικός θα αποτύχει,
βάρβαροι και ελεύθεροι σε συνεχή αγώνα. (V-80)


Είναι καρμικός νόμος κάθε φορά που ένας μεγάλος τύρανος εμφανίζεται στη Γη, να εμφανίζεται και ο ήρωας που θα τον ανατρέψει. Ο συγκεκριμένος ηγέτης θα αναδυθεί μέσα από μία μυστική οργάνωση της κεντρικής Ευρώπης και θα είναι αποδεκτός από πολλές χώρες που πολεμούν τον Αντίχριστο.
Υποθέτω πως τώρα είναι ιερέας, γιατί φοράει ρούχα ιερέα, αλλά είναι αρκετά δυσαρεστημένος με την εκκλησία. Φαίνεται πως δεν θα παραμείνει στην εκκλησία για πολύ ακόμα, και φαίνεται πως είναι στην Πράγα, στην Τσεχοσλοβακία.
Είναι μάλλον κοντός και γεροδεμένος, με ευγενικό και χαμογελαστό πρόσωπο. Μοιάζει με τον Πάπα Ιωάννη τον ΧΧΙΙΙ.

Έχει την ίδια σωματική διάπλαση, αλλά είναι πιο εμφανίσιμος και έχει πιο ευγενικά μάτια και έντονα σλαβικά χαρακτηριστικά. Είναι πολύ σοβαρός, έξυπνος και αποφασισμένος να βοηθήσει. Γνωρίζει πολλά για πολλά και διαφορετικά θέματα. Ξέρει πώς να χειρίζεται καταστάσεις και έχει καλό σκοπό : δεν έχει μέσα του ούτε μια αρνητική σκέψη ή συμπεριφορά προς τους συνανθρώπους του΄ θα θυσίαζε τα πάντα για χάρη τους. Δεν θα είναι για πάντα ιερέας. Έχει την πίστη και την καλή πρόθεση, αλλά δεν έχει την αρνητικότητα που υπάρχει στις περισσότερες θρησκείες. Είναι αφοσιωμένος στη διάσωση του κόσμου. Θα καταλήξει να γίνει η νέμεσις του Αντίχριστου.