8.4 Το ωροσκόπιο του Όγμιου σε σύγκριση με αυτό του Αντίχριστου


Το βασίλειο και ο νόμος υψώνονται κάτω από την Αφροδίτη,
ο Κρόνος θα κυβερνά τον Δία.
Ο νόμος και η βασιλεία υψώνονται από τον Ήλιο,
θα υποστούν τα χειρότερα από εκείνους του Κρόνου. (V-24)


Αναφέρεται στην οργάνωση που διευθύνει αυτός που ονομάζεται Όγμιος. Η οργάνωση αυτή θα επιβιώσει από τις χειρότερες και πιο δύσκολες εποχές και θα αποτελέσει τη βάση για μελλοντική διακυβέρνηση έπειτα από την πτώση του Αντίχριστου. «Ο νόμος και βασιλεία υψώνονται από τον Ήλιο», δηλαδή η δόξα και η θετική φύση του Ήλιου θα στηρίζουν τον Όγμιο και θα τον βοηθήσουν να αντέξει τα χειρότερα.

«Θα υποστούν τα χειρότερα από εκείνους του Κρόνου» Για να κατανοήσετε συγκεκριμένες πτυχές των νοημάτων και να καταφέρετε να ερμηνεύσετε το βάθος αυτού του τετράστιχου πρέπει να ανατρέξετε στα ωροσκόπια του Όγμιου και του Αντίχριστου, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις θέσεις των διαφόρων ουράνιων σωμάτων. Επίσης, χρησιμοποιήστε τις συγκρίσεις που γίνονται σε αυτό το τετράστιχο για να πάρετε μια ιδέα για την εξέλιξη αυτής της μυστικής οργάνωσης.

Αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως ο «Κρόνος θα κυβερνά τον Δία» στα ωροσκόπια τόσο του ΄Ογμιου όσο και του Αντίχριστου. Ο Κρόνος ο συν-κυρίαρχος του αστερισμού του Υδροχόου εμφανίζεται, όπως είδαμε, και στο ωροσκόπιο του Αντίχριστου. Επίσης, η Αφροδίτη βρίσκεται στον Υδροχόο στο ωροσκόπιο του Αντίχριστου και στο Σκορπιό στο ωροσκόπιο του Όγμιου. Τα στοιχεία της Αφροδίτης ανάμεσα σε αυτά τα δύο σχηματίζουν τετράγωνο μεταξύ τους, πράγμα που σημαίνει πως έχουν την αίσθηση της αμφισβήτησης του σκοπού. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό είναι πιο συναισθηματική και ευαίσθητη από ότι η Αφροδίτη στον αστερισμό του Υδροχόου, η οποία είναι ψυχρή και αποστασιοποιημένη. Ο Αντίχριστος δεν θα έχει συμπόνια και κατανόηση προς τους συνανθρώπους, ενώ η Αφροδίτη στον έβδομο οίκο στον χάρτη του Όγμιου καταδεικνύει πως είναι πολύ πιο αγαπητός άνθρωπος ακόμη και αν δεν έχει προσωπικές σχέσεις. Αγαπάει πνευματικά όλους τους ανθρώπους. Κάθε φορά που βρίσκεται η Αφροδίτη στον Σκορπιό περνάει μέσα από μια διαδικασία μεταμόρφωσης.


«Ο Ήλιος θα υποστεί τα χειρότερα», δείχνει πως αυτές δεν είναι οι καλύτερες θέσεις για τον Ήλιο στην παραδοσιακή αστρολογία. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται σε κάθοδο στον αστερισμό του Υδροχόου σημαίνει - συνήθως το συγκρίνω με τη συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου - πως είναι σαν τις ψυχρές χιονισμένες μέρες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου. Αυτό συμβαίνει όταν ο Ήλιος επιστρέφει από τον νότο, και γι' αυτό λέγεται φθινόπωρο. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό έχουμε ισημερία.

Γιατί η νύχτα μεγαλώνει κατά την διάρκεια του μήνα του Ζυγού και ο Ήλιος του Όγμιου βρίσκεται στον αστερισμό του Ζυγού, αυτό σημαίνει πως μειώνεται η νύχτα. Στο ωροσκόπιο του Αντίχριστου ο Ήλιος είναι στον Υδροχόο, ο οποίος βρίσκεται σε πτώση. Αυτό σημαίνει πως ο Ήλιος έχει απομακρυνθεί και σιγά σιγά επιστρέφει και πάλι. Αυτές είναι οι πιο σκοτεινές στιγμές του χρόνου σχετικά με την δύναμη που έχει ο Ήλιος.

«Το βασίλειο και ο νόμος υψώνονται κάτω από την Αφροδίτη» : η Αφροδίτη στον Υδροχόο δείχνει πως θα φαίνεται ένας μεγάλος ανθρωπιστής καθώς θα βοηθά τον κόσμο. Μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιήσει κάτι παρόμοιο με το Παγκόσμιο Κίνημα Ειρήνης. Οι πλανήτες στο Ζυγό που εμφανίζονται στον χάρτη του Όγμιου είναι σε καλή γωνία με αυτούς του Αντίχριστου, πράγμα που φανερώνει ότι είναι συμβατοί και οι ίδιοι. Έτσι ο Όγμιος μπορεί να ξεκινήσει ως οπαδός του Αντίχριστου, αλλά όταν δει την απανθρωπιά του, θα διαχωρίσει σαφώς τη θέση του. Με άλλα λόγια, ο Όγμιος θα πιστέψει πως αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα, αλλά θα σταματήσει να έχει ψευδαισθήσεις όταν θα δει τι πραγματικά κρύβει μέσα του. Αυτή η γωνία δείχνει πως αρχικά ο Όγμιος δεν θέλει να δει τον εαυτό του ως αρχηγό. Οδηγείται σε κάτι για το οποίο δεν είναι βέβαιος.

Έχει δυνατές ανθρωπιστικές αρχές, κρίνοντας από τον βόρειο δεσμό στον αστερισμό του Υδροχόου. Η πνευματική του μοίρα αντιπροσωπεύεται από τον βόρειο δεσμό, καταδεικνύοντας πως έχει εξελιχθεί ως ψυχή σε προηγούμενες ζωές, και πως τώρα ήρθε η ώρα να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Η μυστική του οργάνωση κυβερνάται από τον Σκορπιό στον έβδομο οίκο, έτσι θα έχει αρκετούς συνεργάτες, φίλους, και ανθρώπους κλειδιά που θα παραμείνουν μυστικοί. Ο Πλούτωνας στον τέταρτο οίκο δείχνει πως η βάση της οργάνωσης θα βρίσκεται κοντά στο μέρος που γεννήθηκε.