8.2 Ο κόσμος μετά τον Αντίχριστο


Η θρησκεία που θα πάρει το όνομά της από τον Ωκεανό,
θα νικήσει την αίρεση του γιού του Ανταλουνκατίφ΄
ο επίμονος θρήνος της αίρεσης, θα τρομάξει τους δύο άντρες
που θα πληγωθούν από το ¶λφα και το ¶Αλφα. (X-96)


Ο κόσμος αναρρώνει σταδιακά μετά τη λαίπαπα του Αντίχριστου. Οι οργανωμένες θρησκείες βρίσκονται κυριολεκτικά σε καθολικό χάος, ιδιαίτερα ο Χριστιανισμός. Η ειρήνη θα είναι ο κύριος φιλοσοφικός στόχος στον οποίον θα συμφωνούν όλοι. Θα είναι, δηλαδή «η θρησκεία που θα πάρει το όνομά της από τον Ωκεανό» εννοώντας τον Ειρηνικό Ωκεανό. Το όνομα «Ανταλουνκατίφ» αναφέρεται στον Αντίχριστο και όσοι είναι εξοικειωμένοι με την Καμπαλά θα καταλάβουν περισσότερα. Οι οπαδοί του Αντίχριστου, με τον «επίμονο θρήνο της αίρεσής» τους, θα νικηθούν δύο φορές «από το ¶λφα και το ¶λφα», δηλαδή από τον Όγμιο αλλά και από τη Μεγάλη Διάνοια, δύο λαμπρές προσωπικότητες που θα ενσαρκωθούν στη Γη.


Από την ¶ρτα και τη χώρα της Θράκης,
άνθρωποι άρρωστοι από τη θάλασσα, τους βοηθούν οι Γαλάτες
στην Προβηγκία τα αιώνια ίχνη τους,
και απομεινάρια από τις συνήθειές τους και τους νόμους τους. (IX-75)


Η Ευρώπη προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί μετά τον Αντίχριστο. «¶νθρωποι άρρωστοι από τη θάλασσα» σημαίνει ότι ο Αντίχριστος ήρθε δια θαλάσσης, άρα μ' αυτό τον τρόπο ήρθε και η αρρώστια. Ακόμα σημαίνει ότι λόγω της φύσης του πολέμου που έκανε ο Αντίχριστος μέρος της γης και των ωκεανών δηλητηριάστηκαν, πολλά είδη ψαριών και θαλάσσιας ζωής εξαφανίστηκαν.


Το χέρι του τελικά από τον αιμαχαρή Αλούς
θα βρεθεί ανίκανος να προστατέψει τον εαυτό του από τη θάλασσα.
Ανάμεσα σε δύο ποτάμια θα φοβηθεί το στρατιωτικό χέρι,
ο μαύρος και θυμωμένος θα τον κάνει να μετανιώσει. (VI-33)


Εδώ έχουμε την περιγραφή της πτώσης του Αρχιστράτηγου του Αντίχριστου, σε μία στρατηγικής σημασίας μάχη. Από  εσφαλμένη χρήση μιας τεχνολογίας που δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί, συμβολισμένη κωδικά με τη λέξη «Αλούς», ο Στρατηγός χάνει τη μάχη και ο Αντίχριστος αντιδρά - «μαύρος και θυμωμένος».


Όταν οι άνθρωποι του βόρειου πόλου ενωθούν όλοι μαζί,
στην Ανατολή θα υπάρξει μεγάλος φόβος και τρόμος.
Ένας νέος άντρας εκλέγεται με την υποστήριξη του μεγάλου που τρέμει,
η Ρόδος και το Βυζάντιο θα κηλιδωθούν από βαρβαρικό αίμα. (VI-21)


Όταν η δύναμη του Αντίχριστου αρχίζει να υποχωρεί, πολλές ταλαιπωρημένες χώρες της γης, όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ρωσία κυρίως και λίγο αργότερα η βόρεια Ευρώπη καταφέρνουν να ενωθούν. Όσο και αν ο Αντίχριστος κατόρθωσε να καταλάβει ολόκληρη την Ασία, σύντομα διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να ελέγξει τη Ρωσία, η οποία απελευθερώνεται και ενώνεται με τις υπόλοιπες χώρες. Η καρδιά του Αντίχριστου γεμίζει «μεγάλο φόβο και τρόμο» καθώς αισθάνεται ότι ήρθε η αρχή του τέλους. « Η Ρόδος και το Βυζάντιο θα κηλιδωθούν από βαρβαρικό αίμα», θα γίνουν δηλαδή πεδία σκληρών μαχών στην προσπάθειά τους να αποτινάξουν το ζυγό.