7.6 Η κατάκτηση της Ισπανίας


Νέα παιχνίδια στήνονται στη Γαλατία,
μετά τη νίκη της εκστρατείας των Ινσούμπριαν.
Τα βουνά της Εσπέριας ενωμένα και περιορισμένα.
Η Ρουμανία και η Ισπανία θα τρέμουν από φόβο. (IV-36)
Ο Αντίχριστος συνεχίζει την εκστρατεία του στη Βόρεια Ευρώπη. Η επιρροή του αρχίζει να εξαπλώνεται σε βαθμό που να απειλείται η Ισπανία από τη δυτική πλευρά και η Ρουμανία από την ανατολική. Σ' αυτό το σημείο έχει ήδη κατακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της Γαλλίας και προετοιμάζεται να καταλάβει την Ισπανία.

Όσο για «τη νίκη της εκστρατείας των Ινσούμπριαν» αναζητήστε τον συμβολισμό στους Γαλάτες και τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία όταν αυτή προσπαθούσε να επεκταθεί στα βόρεια προς την κεντρική Ευρώπη. Οι Ρωμαίοι μπόρεσαν να φτάσουν μονάχα μέχρι κάποιο σημείο πριν αντιμετωπίσουν προβλήματα. Ο Αντίχριστος, όμως, θα μάθει από την ιστορία να ξεπερνά αυτά τα εμπόδια. «Τα βουνά της Εσπέριας» αναφέρονται στα βουνά της ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στις Άλπεις και στα Καυκάσια όρη, που είναι μία περιοχή βραχώδης και δύσβατη.

Σημείωση : Οι Ινσούμπριαν είναι μια από τις πολλές φυλές Γαλατών στην περιοχή και είναι γνωστοί ως Κέλτες που διέσχισαν τις Άλπεις και εγκαταστάθηκαν στην περιοχή που είναι γνωστή στις μέρες μας ως Μιλάνο και στην κοιλάδα Πο, τον 5ο αιώνα. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν δεινοί πολεμιστές. Απτόητοι από την ιδέα του θανάτου, ρίχτηκαν στους εχθρούς τους με ενθουσιασμό και ψυχραιμία, κάτι που τους ισοπέδωσε στη στιγμή. Κατέστρεψαν αλλά δεν δημιούργησαν.