7.5 Πέφτει και ο βράχος του Γιβραλτάρ


Ο θαλασσινός πύργος θα καταληφθεί και θα ξαναπαρθεί τρεις φορές
από τους Ισπανούς, βαρβάρους και Λιγουριανούς.
Η Μασσαλία και η Αίξ, η Αρλ από ανθρώπους της Πίζα,
ερήμωση, φωτιά, σπαθί, λεηλασία στην Αβινιόν από τους κατοίκους του Τορίνου. (I-71)


Ο «θαλασσινός πύργος» είναι ο Βράχος του Γιβραλτάρ, ένας «πύργος» δύναμης, λόγω της στρατηγικής του θέσης. Επίσης, ανήκει σε μία χώρα, η οποία είναι βασικά μία ναυτική δύναμη, δηλαδή τη Μεγάλη Βρετανία με το ναυτικό της.


Ένα ακρωτήρι στέκεται ανάμεσα σε δύο θάλασσες:
ένας άντρας που θα πεθάνει αργότερα χτυπημένος από ένα άλογο΄
ο Ποσειδώνας ξεδιπλώνει μαύρο κατάρτι για τον δικό του άντρα΄
ο στόλος κοντά στο Γιβραλτάρ και το Rocheval. (Ι- 77)


Το Γιβραλτάρ θα παίξει ρόλο-κλειδί στη διάρκεια των μαχών στη Μεσόγειο εναντίον του Αντίχριστου. Ο άνθρωπος-κλειδί, που θα πρωταγωνιστήσει στη σωτηρία του Γιβραλτάρ από τις δυνάμεις του Αντίχριστου, κι έτσι θα σώσει και την Ιβηρική Χερσόνησο, θα χάσει τη ζωή του, λίγο αργότερα. Θα σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Χρησιμοποίησα την έκφραση «χτυπημένος από ένα άλογο», επειδή δεν γνώριζα την έννοια του αυτοκινήτου. Ο άντρας αυτός, είναι αξιωματικός του Ναυτικού, θα πεθάνει, όμως, σχετικά νέος. Γι' αυτό και είπα ότι «ο Ποσειδώνας ξεδιπλώνει γι' αυτόν μαύρο κατάρτι».

Με το ακρωτήρι, που είναι ο Βράχος του Γιβραλτάρ και το «ο στόλος κοντά στο Γιβραλτάρ και το Rocheval » αναφέρομαι σ' ένα από τα στρατηγικά σημεία στα οποία θα χρειαστεί να βρεθεί ο στόλος, κατά τη διάρκεια των σκληρών ναυμαχιών. Το Rocheval είναι αναγραμματισμός του ονόματος ενός μικρού σκοτεινού λιμανιού, που βρίσκεται κοντά στον Βράχο του Γιβραλτάρ.

Ο αρχηγός που θα κατευθύνει μεγάλους αριθμούς ανθρώπων
μακριά απ' τους ουρανούς τους, σε ξένα έθιμα και γλώσσα.
Πέντε χιλιάδες θα πεθάνουν στην Κρήτη και τη Θεσσαλία,
ο αρχηγός θα διαφύγει μ' ένα πλοίο ανεφοδιασμού. (I-98)

Μία μεγάλη δύναμη πεζοναυτών θα προσπαθήσει να αποτρέψει μία επίθεση. Πολλοί θα σκοτωθούν στην περιοχή «της Κρήτης και της Θεσσαλίας». Όμως, δεν θα τα καταφέρουν και θα αναγκαστούν να αποσυρθούν πιθανότατα στο Γιβραλτάρ. Αυτό είναι αναμενόμενο, επειδή ο Αντίχριστος δεν είναι δυνατόν να βαδίσει έτσι απλά μέσα στην Ευρώπη. Ο αγώνας θα είναι σκληρός και οι Ευρωπαίοι θα αντεπιτεθούν. Το πολεμικό πλοίο, στο οποίο επιβαίνει ο αρχηγός τους, θα βυθιστεί και τότε θα αναγκαστεί να μεταφερθεί σ' ένα πλοίο ανεφοδιασμού, επειδή θα είναι το πλησιέστερο, αξιόπλευστο και μεγάλο, τόσο ώστε να χωράει τους άνδρες του. Η μάχη θα είναι μανιασμένη. Μιλώ μεταφορικά: ένας «αχυρώνας» είναι ένα μέρος όπου αποθηκεύεις την τροφή των αλόγων σου αλλά και τα ίδια τα άλογα. Το πλοίο αυτό θα φέρει πάνω του αμφίβια σκάφη καθώς και καύσιμα και τα συναφή.