7.7 Ελλάδα-Τουρκία : ένας σύντομος πόλεμος

Το ξένο έθνος θα χωρίσει τα λάφυρα.
Ο Κρόνος με φοβερή όψη στον ΄Αρη.
Φοβερός και ξένος στους Τοσκανούς, Λατίνους και
Έλληνες που θα επιθυμήσουν να χτυπήσουν. (I-83)


«Το ξένο έθνος» αναφέρεται στη χώρα που σας είναι γνωστή ως Τουρκία και τις πολλές διαμάχες στο εσωτερικό της - «θα χωρίσει τα λάφυρα»΄ γι΄αυτό και θα επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας ώστε να αποσπάσει την προσοχή του λαού της από τα εσωτερικά της προβλήματα. Επειδή η Τουρκία δεν διαθέτει προηγμένη πολεμική μηχανή, θα ζητήσει βοήθεια από τη Ρωσία, η οποία θα της την προσφέρει πλουσιοπάροχα. Αντίθετα, η Ελλάδα η οποία θα στραφεί στις ΗΠΑ για βοήθεια, δεν θα βρει σύμμαχο στο πρόσωπό τους, καθώς επέλεξαν να παραμείνουν ουδέτερες σ' αυτή την περίπτωση.

«Ο Κρόνος με φοβερή όψη στον Άρη» υποδεικνύει ότι ο πόλεμος αυτός θα συμβεί όταν ο Κρόνος θα βρίσκεται στην κυρίαρχη θέση του στον Αιγόκερω και ο Άρης θα βρίσκεται στους Ιχθείς. Ο διαρκείας δύο μηνών πόλεμος θα κοστίσει εκτός των άλλων και μία μεγάλη πυρκαγιά στην πόλη των Αθηνών, χωρίς να κινδυνέψει ο Παρθενώνας.


Ο μεγάλος Σάτυρος και Τίγρης της Υρκανίας,
δώρο δοσμένο στο λαό του ωκεανού:
ο αρχηγός ενός στόλου θα εμφανιστεί από την Καρμανία
και θα αποβιβαστεί στη Φώκεα της Τύρου (III-90)


Κατά τον πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, οι Έλληνες θα πέσουν θύματα της επιθυμίας των Τούρκων να ελέγξουν πολλά Ελληνικά νησιά του Αιγαίου πελάγους. Τελικά, με την Ελλάδα θα συνταχθεί το Ισραήλ - ο «Τίγρης» αντιπροσωπεύει το Ισραήλ και ο «Σάτυρος» τη δόξα της αρχαίας Ελλάδας. Η συμμαχία τους θα ακινητοποιήσει τόσο τους Τούρκους όσο και τους Άραβες, οι οποίοι προσπαθούν διακαώς να καταστρέψουν το Ισραήλ.
Η συνθήκη συνεργασίας Ελλάδας- Ισραήλ θα υπογραφεί στη θάλασσα από το Ναυτικό των δύο χωρών, εξ ού και «δώρο δοσμένο στο λαό του ωκεανού». Επίσης αναζητήστε το ιστορικό πρόσωπο Υρκανός, το οποίο αναφέρεται αναγραμματισμένο και την ιστορία της αρχαίας Τύρου για να αντιληφθείτε τις αντίστοιχες αναφορές.


Κοντά στην Ντούρο που κλείνεται από την Κυρηναϊκή θάλασσα,
θα έρθει διασχίζοντας τα μεγάλα βουνά Πυρηναία.
Το χέρι πιο κοντό και οι σημειώσεις του ανοιχτές
θα οδηγήσει τους οπαδούς του στην Καρκασσόν. (III-62)


Η «Κυρηναϊκή θάλασσα» αντιπροσωπεύει την ίδια την εισβολή του Αντίχριστου στην Ευρώπη μέσω της Ισπανίας και της Ελλάδας. Μόλις ο Αντίχριστος ανεβεί στην εξουσία θα φροντίσει να εξασφαλίσει δύο εξόχως στρατηγικά σημεία της Ευρώπης και κυρίως θα αφαιρέσει από την Τουρκία την κατοχή της Κύπρου. Αυτό θα συμβεί ταυτόχρονα με την κατάληψη της αρχαίας πόλης «Καρκασσόν» στη νότια Γαλλία.