7. Ευρώπη : το Αιώνιο Πεδίο των Μαχών7.1 Κατάληψη της Ευρώπης με νέα όπλα


Το σχέδιο του Αντίχριστου είναι να σπάσει το ηθικό της Ευρώπης και του δυτικού πολιτισμού καταστρέφοντας τους σημαντικότερους τόπους-σύμβολα του πολιτισμού αυτού. Θα αρχίσει μάλιστα την εισβολή του από τους συγκεκριμένους αυτούς τόπους, καθώς θα κρίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει με ευκολία τις στρατιωτικές δυνάμεις στο νότιο αυτό το τμήμα της Ευρώπης.
Η κατάληψη, ωστόσο, της Ευρώπης θα γίνει μετά από οδυνηρές μάχες και ανθρώπινες απώλειες. Νέα όπλα άγνωστα σε μας θα αναπτυχθούν, ως επί το πλείστον πυρηνικά, με τα οποία ο Αντίχριστος θα βομβαρδίζει μία χώρα πριν την καταλάβει...


Μετά από μία παρατεταμένη γαλακτώδη βροχή,
αρκετά μέρη στο Κβίνηε θα χτυπηθούν από την αστραπή.
Ω! τι αιματηρή μάχη τα πλησιάζει,
πατέρες και γιοι βασιλιάδες δεν θα τολμούν να πλησιάσουν. (III-18)


Το ίδιο φαινόμενο περιγράφει και πιο κάτω :


Στη Lucca θα βρέξει αίμα και γάλα
λίγο πριν την αλλαγή του κυβερνήτη.
Μεγάλος λοιμός και πόλεμος, πείνα και ξηρασία θα εμφανιστούν μακριά
από εκεί που θα πεθάνει ο πρίγκιπας κυβερνήτης τους. (III-19)


«Άνθρωπο του σταυρού» χαρακτηρίζει τον Αντίχριστο στο V-16 που ακολουθεί, επειδή ακόμα και λίγο πριν ηττηθεί ολοκληρωτικά, εκείνος θα πιστεύει ότι είναι ο φυσικός ηγέτης της ανθρωπότητας. Στο ίδιο τετράστιχο δίνει μία εικόνα από τη χρήση πυρηνικών όπλων από τον Αντίχριστο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Όταν ο Αντίχριστος θα βρίσκεται στη φάση κατάληψης της Ευρώπης ... «Η άθλια και δύστυχη δημοκρατία» αναφέρεται στη Γερμανία γιατί η καρδιά της είναι διχασμένη. Σας δείχνω μία εικόνα της ανατολικής και δυτικής Γερμανίας, στην οποία το Γερμανικό έδαφος είναι διασπασμένο.

«Η τεράστια ποσότητα άρρωστης βούλησης που συσσωρεύτηκε στην εξορία», αναφέρεται στο γεγονός ότι στη Γερμανία, για την επίτευξη του σκοπού του, ο Αντίχριστος θα επαναφέρει στην εξουσία το Ναζιστικό κόμμα. Το κίνημα, που έχει αναπτυχθεί στις μέρες σας στη Γερμανία, η δημοτικότητα που έχει αποκτήσει το Ναζιστικό κόμμα στους κόλπους της νεολαίας της Γερμανίας, θέτει τις βάσεις για να υλοποιηθεί το σχέδιο αυτό.

Η άθλια και δύστυχη δημοκρατία
θα καταστραφεί ξανά από μία καινούργια εξουσία.
Η τεράστια ποσότητα άρρωστης βούλησης που συσσωρεύτηκε στην εξορία,
θα κάνει τους Ελβετούς να σπάσουν τη σπουδαία τους συμφωνία. (Ι-61)


Το αποτέλεσμα θα είναι, η Ελβετία να σπάσει τη μακραίωνη ουδετερότητά της, να πάρει θέση εναντίον του Αντίχριστου και να τον πολεμήσει ενεργά.

Τα ΙΙ-29 και V-54 αναφέρονται στην πολεμική στρατηγική του Αντίχριστου, προκειμένου να εισβάλλει στην Ευρώπη.

Μετά την καταστροφή στην Ιταλία, θα διασχίσει τα βουνά και θα φτάσει στη Γαλλία, χρησιμοποιώντας ένα «ιπτάμενο χαλί», που είναι ο όρος του Νοστράδαμου για το αεροπλάνο. Θα είναι πολύ λογικό γι' αυτόν να καταλάβει την Ευρώπη από νότο, μέσω της Μεσογείου, καθότι θα έχει στα νώτα του τη σταθερή υποστήριξη του Ισλαμικού κόσμου. Θα έχει ήδη καταλάβει τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Θα εγκαταστήσει ένα περιφερειακό αρχηγείο στο Βυζάντιο (Τουρκία) ώστε να κυβερνά αυτό το τμήμα του κόσμου, ενώ αυτός θα συνεχίζει τις κατακτήσεις του. Θα εξακολουθήσει να εγκαθιστά περιφερειακούς σταθμούς διακυβέρνησης, σε διάφορα μέρη. Το «αιματηρό ραβδί» του, όπως αναφέρεται και στα δύο τετράστιχα, αντιπροσωπεύει τη σκληρότητα της διακυβέρνησής του.

Ο αρχηγός από τη Σκωτία με έξι Γερμανούς
θα αιχμαλωτιστούν από ανατολίτες ναυτικούς.
Θα περάσουν το Γιβραλτάρ και την Ισπανία
και θα παρουσιαστούν στην Περσία, στον καινούργιο φοβερό βασιλιά. (III- 78)


Ο «καινούργιος φοβερός βασιλιάς», ο Αντίχριστος, θα αναζητήσει τεχνογνωσία - ειδικούς επικοινωνιολόγους από τη «Σκωτία», οι οποίοι θα έχουν τη βάση τους στο Λονδίνο και τη «Γερμανία». Θα υποκύψουν και θα τον υπηρετήσουν χάρη στις υψηλές αμοιβές που θα τους εξασφαλίσει. Πράγματι, οι χώρες της Μ. Ανατολής έχουν αναβαθμίσει αισθητά τον πολεμικό και ηλεκτρονικό τους εξοπλισμό.


Η μεγάλη πείνα την οποία αισθάνομαι να πλησιάζει
συχνά θα στραφεί σε διάφορες περιοχές, μετά θα γίνει παγκόσμια.
Θα γίνει τόσο τεράστια και μακρόχρονη
ώστε θα αρπάζουν ρίζες από τα δέντρα και παιδιά από το στήθος. (I-67)


Οι επιπτώσεις του πολέμου του Αντίχριστου στην Ευρώπη θα είναι τραγικές. Οι άνθρωποι θα κρύβονται σε υπόγεια ή σε τούνελ στα βουνά για να προστατευτούν από την καταστροφή που θα πέφτει από τον ουρανό. Οι άνθρωποι θα δοκιμάσουν το σκληρό πρόσωπο της πείνας σε τέτοιο βαθμό, που θα καταφύγουν ακόμα και στον κανιβαλισμό. Το σιτάρι θα φυτρώνει άφθονο στην Αμερικάνικη ήπειρο αλλά στην Ευρώπη θα είναι τρομακτικά δυσεύρετο.


Έτσι θα καταλήξουν να τρώνε ο,τιδήποτε, στη δε Ινδία όπου ο υπερπληθυσμός θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, οι άνθρωποι θα καταφύγουν ακόμα και σε κανιβαλισμό, δηλαδή μωρά θα αρπάζονται από την αγκαλιά της μάνας τους - «θα αρπάζουν παιδιά από το στήθος».


Τα δάκρυα των Σαβίνων δεν θα έχουν πια καμιά αξία,
η ανθρώπινη σάρκα θα καεί, θα γίνει στάχτη
το νησί του Φάρου θα ταραχτεί από τον άνθρωπο του σταυρού,
όταν στη Ρόδο θα φανεί κάτι τρομερό. (V-16)


Οι άνθρωποι λόγω της πείνας θα καταφύγουν για μία ακόμα φορά στην ιστορία τους, στο κυνήγι.
Σημείωση : Παραδοσιακά, «τα δάκρυα των Σαβίνων» συμβόλιζαν κοσμήματα σοφίας που αποκτήθηκε κατόπιν οδυνηρών εμπειριών, στην οποία σοφία οι άνθρωποι πλέον δεν θα δίνουν καμία σημασία.


Και πάλι μία επιστροφή στις τιμές της Άρτεμις,
και στον Ήφαιστο θα ταφούν τα σώματα των νεκρών. (IX- 74)


... ενώ λόγω του ασύλληπτα μεγάλου αριθμού των νεκρών οι άνθρωποι θα επιστρέψουν στην καύση των πτωμάτων, συμβολισμένη στο τετράστιχο από τον «Ήφαιστο» που ανακάλυψε τη φωτιά.


Στη χώρα με κλίμα αντίθετο απ' αυτό της Βαβυλώνας
θα υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία.
Οι ουρανοί θα φαίνονται άδικοι στην ξηρά και στη θάλασσα και στον αέρα.
Αιρέσεις, λιμοκτονία, βασίλεια, λοιμοί, σύγχυση. (I-55)


Οι πολιτικές και κοινωνιολογικές επιπτώσεις του Αντίχριστου θα γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στις αναπτυγμένες χώρες, οι οποίες επίσης τυχαίνει να είναι βόρειες χώρες με ψυχρότερα κλίματα. Η καταστροφή θα είναι πολύ μεγάλη στις μεγαλύτερες χώρες του βορείου ημισφαιρίου, οι οποίες έχουν ψυχρά κλίματα. Η «Βαβυλώνα» είχε θερμό κλίμα. Λόγω της πολιτικής και κοινωνικής αναταραχής, θα επικρατήσει μεγάλη σύγχυση και οι άνθρωποι δεν θα ξέρουν που να πάνε ή ποιον να ακολουθήσουν. Θα είναι μία εποχή που θα εμφανιστούν πολλοί ψευδοπροφήτες που θα υποστηρίζουν ότι έχουν εξ αποκαλύψεως γνώση για τη σωτηρία των ανθρώπων. Κυβερνήσεις θα ανεβαίνουν και θα πέφτουν. Πρόκειται για μία εποχή τεράστιας σύγχυσης.


Οι λόγοι της λίμνης Λεμάν θα γίνουν εξοργιστικοί.
οι μέρες θα γίνουν βδομάδες,
μετά μήνες, μετά χρόνια, μετά όλα θα αποτύχουν.
Οι αρχές θα καταραστούν τις άχρηστες δυνάμεις τους. (I-47).


Εδώ αναφέρω έναν από τους λόγους για τους οποίους όλες οι διπλωματικές σχέσεις και επικοινωνίες στην Ευρώπη θα διακοπούν κατά την περίοδο αυτή. Κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν κοντά «στη λίμνη Λεμάν» για να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις για σημαντικά θέματα, αλλά δεν θα το επιτυγχάνουν ποτέ διότι θα συγκρούονται για ένα σωρό μικρο-ζητήματα ήσσονος σημασίας, όπως τι σχήμα πρέπει να έχει το τραπέζι που θα συναντηθούν, ποιος θα πρέπει να καθίσει στην κορυφή και άλλα συναφή. Η Ευρωπαϊκή διάσκεψη αποτυγχάνει να αναχαιτίσει τα προβλήματα.


Όλοι αυτοί της Ιλέρ θα βρεθούν στον Μοζέλα,
σκοτώνοντας όλους εκείνους από τον Λούρο και τον Σηκουάνα.
Ο παραθαλάσσιος δρόμος θα έρθει κοντά στην ψηλή πεδιάδα,
όταν οι Ισπανοί ανοίξουν όλους τους δρόμους. (I-89).


Θα υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία. Τα ποτάμια της Γαλλίας θα κοκκινίσουν απ' το αίμα. Στο II-83 λέω ότι όταν ο Αντίχριστος κάνει επιδρομές στην Ευρώπη, η παράνομη αντιστασιακή οργάνωση αντεπιτίθεται. Την αποκαλώ «ομίχλη» επειδή θα κρυφτεί στα βουνά για να προστατευτεί και θα εμφανίζεται πολύ σιωπηλά, σαν ομίχλη ή καπνός, για να πολεμήσει τον εχθρό. Στο ίδιο τετράστιχο αναφέρομαι επίσης στα κυριότερα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης, τα οποία σταδιακά θα καταστραφούν.


Ο ρόλος των Ισπανών ως σύνδεσμος στις παράνομες αντιστασιακές οργανώσεις, θα είναι ζωτικός, καθώς θα βοηθήσουν την κεντρική Ευρώπη, μετά την κατάληψή της από τις δυνάμεις του Αντίχριστου, να επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά και τα Πυρηναία, τα βουνά μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, γιατί πολλοί άνθρωποι θα διαφεύγουν κρυφά, απ' τις ορδές του Αντίχριστου, μέσα απ' τα βουνά.