6.7 Τύμπανα του πολέμου σε Μ. Ανατολή και Αφρική

Ο Άραβας πρίγκηπας, Άρης, Ήλιος, Αφροδίτη, Λέων,
η κυριαρχία της Εκκλησίας θα καμφθεί στη θάλασσα.
Προς την Περσία σχεδόν ένα εκατομμύριο άντρες
θα εισβάλλουν στην Αίγυπτο και Βυζάντιο, αληθινό φίδι. (V-25)


«Ο Άρης, ο Ήλιος, η Αφροδίτη και ο Λέων» περιγράφουν συμβολικά, πλην όμως κυριολεκτικά, τους χαρακτήρες τεσσάρων σημαντικών ηγετών κρατών της Μέσης Ανατολής. Η εμφύλια διαμάχη και ο φανατισμός τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην περιοχή. Παρ' όλα αυτά, δύο από αυτούς, οι ηγέτες της «Αιγύπτου» και της Τουρκίας - «Βυζάντιο» - είναι σύμμαχοι και με μία ταυτόχρονη και αιφνιδιαστική επίθεση προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις, καταλαμβάνουν γειτονικά εδάφη και δημιουργούν αναταραχή στην παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.


Η πίστη της Αφρικής σπάζει στην Ανατολή,
ο μεγάλος Ιορδάνης, ο Ροσν, ο Λουάρ και ο Τάγος, αλλάζουν
όταν η πείνα του ημίονου κορεστεί,
οι στόλοι διασκορπίζονται και τα κορμιά κολυμπούν στο αίμα. (II-60)


Από τα πλέον κορυφαία και σημαδιακά γεγονότα του Πολέμου : Στη Μέση «Ανατολή», «η πίστη σπάζει» γιατί παρά τις συμφωνίες, χρησιμοποιούνται τελικά πυρηνικά και γίνεται μία ισχυρότατη πυρηνική έκρηξη. Οι στόλοι που βρίσκονται εκεί «διασκορπίζονται» κυριολεκτικά από την ισχύ της έκρηξης. Το νερό παίρνει ένα κόκκινο λασπώδες χρώμα, εικόνα τραγική, πτώματα επιπλέουν σ' αυτό το κόκκινο χρώμα.

Ο «ημίονος» είναι το σύμβολο του Δημοκρατικού κόμματος των ΗΠΑ, από όπου θα προέρχεται ο Πρόεδρος την εποχή του συγκεκριμένου πολέμου. Τα τέσσερα ποτάμια θα αλλάξουν πορεία και οι χώρες που έχουν τους ποταμούς αυτούς ως συνοριογραμμές, θα πρέπει να ορίσουν ξανά τα σύνορα τους, χαράζοντας νέους χάρτες.

Από την Αίγυπτο θα πορευτεί ένας άντρας,
που θέλει να αποσυρθεί το διάταγμα. (I-40)


Αργότερα, στην πορεία των γεγονότων, ο Αντίχριστος θα αρχίσει να ενοποιεί τα νομίσματα των διαφόρων χωρών του κόσμου, έτσι ώστε να του είναι πιο εύκολο να τις συγχωνεύσει σε μία πολιτική οντότητα. Ένας από τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσει για να κυριεύσει όλο τον κόσμο θα είναι να εξασφαλίσει την κυκλοφορία ενός κοινού νομίσματος σε μία ευρύτερη περιοχή, εξαφανίζοντας όλα τα υπόλοιπα νομίσματα. Θα υπάρξουν κάποιοι που θ' αντισταθούν σ' αυτό το σχέδιο και κυρίως θα θορυβηθούν οι Αμερικανοί.

Θα το πολεμήσει ιδιαίτερα ένας χαρισματικός λαϊκός ηγέτης, «ένας άντρας από την Αίγυπτο» ο οποίος θα ζητήσει «να αποσυρθεί» αυτό το συγκεκριμένο «διάταγμα» ώστε όλα τα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου να μπορούν να διατηρήσουν το νόμισμά τους στις εμπορικές τους συναλλαγές αντί να υπαχθούν σ' αυτή την ενιαία πολιτική οντότητα.