6.6 Αντίχριστος και Ιράν

Ο Αντίχριστος θα ξεκινήσει την εκστρατεία κατάκτησης του κόσμου από την Περσία ...


Ένας φλεγόμενος πυρσός θα γίνει ορατός στον ουρανό τη νύχτα
κοντά στο τέλος και την πηγή του Ροδανού.
Πείνα και όπλα΄ η βοήθεια ήρθε πολύ αργά,
η Περσία θα στραφεί και θα εισβάλει στη Μακεδονία. (ΙΙ-96)


Μία σειρά από διπλωματικές αστοχίες, θα «βοηθήσουν» τον Αντίχριστο να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη. «Ο πυρσός που θα γίνει ορατός στον ουρανό τη νύχτα», είναι το σατανικό του μίσος και ο μαγνητισμός του. Οι άνθρωποι θα δουν τη δύναμή του και θα αντιληφθούν ότι έχει παραδοθεί στην πλευρά του σκότους. Όσοι βρίσκονται ακόμα στην εξουσία και μπορούν να κάνουν κάτι γ' αυτό, θα συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να κινηθούν εναντίον του, όμως όταν θα καταλήξουν σε κάποιες αποφάσεις, θα είναι πολύ αργά. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος θα έχει ξεκινήσει ήδη την εκστρατεία του, εισβάλλοντας σε γειτονικές χώρες και καταλαμβάνοντάς τες, οικοδομώντας έτσι μία ευρύτερη βάση δύναμης, η οποία θα του επιτρέψει να επιχειρήσει και σε άλλες χώρες. Τελικά, θα καταλάβει την Ασιατική ήπειρο.


Πουλιά στο παλάτι, που εκδιώκονται από ένα πουλί
πολύ σύντομα μετά τον αλαζονικό πρίγκιπα.
Πόσοι απ' τους εχθρούς απωθήθηκαν πέρα απ' το ποτάμι,
το πουλί της υπεράσπισης εκδιώκεται με ένα τέχνασμα. (II-23)


Εδώ μιλάμε για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντίχριστος θα καταλάβει το Ιράν. Προκειμένου να επιτύχει την κατάληψη της χώρας και να ξεγελάσει τον Αγιατολάχ που θα βρίσκεται στην εξουσία, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ένα δόλωμα. «Τα πουλιά» αντιπροσωπεύουν τα παρασιτικά στοιχεία στα δικαστήρια, τις φλύαρες καρακάξες, τους συκοφάντες, όλους εκείνους που λένε στους ηγέτες αυτά που θέλουν ν' ακούσουν. «Το πουλί της υπεράσπισης» είναι το «τέχνασμα» που χρησιμοποιεί ο Αντίχριστος. Όταν θα αρχίσει να καταλαμβάνει το Ιράν, θα απομακρύνει από τη χώρα όλους τους υποστηρικτές του Αγιατολάχ, προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο.

Στη συνέχεια, θα προωθήσει κάποιον άνδρα, ως ηγέτη της χώρας αυτής. Έναν άνδρα, που οι Ιρανοί θα θεωρούν ότι είναι πιστός στον Αγιατολάχ και ο οποίος θα συγκεντρώσει πάνω του όλο τους το μίσος. Ο άντρας αυτός θα καταλήξει δολοφονημένος, ενόσω θα προχωρεί η κατάληψη του Ιράν, ο δε λαός θα νομίσει ότι, με τη δολοφονία αυτή, κατόρθωσε να ανατρέψει την εναντίον του επιχείρηση. Μόνο που στο τέλος, θα ανακαλύψουν ότι όλο αυτό δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα κι ότι έπεσαν πανηγυρικά στα χέρια του Αντίχριστου.