6. Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος


6.1 Μία αστρολογική εικόνα της εποχής

Ο Δίας συνδεδεμένος περισσότερο με την Αφροδίτη,
παρά με τη Σελήνη,
εμφανίζεται σε μία λευκή πληρότητα.
Η Αφροδίτη κρυμμένη κάτω απ' τη λευκότητα του Ποσειδώνα,
χτυπημένη από τον Άρη με σκαλισμένο ραβδί. (IV-33)


Εδώ αναφέρονται οι θέσεις των πλανητών σε σχέση με τα ζώδια τη συγκεκριμένη εποχή. Η επίδραση της Αφροδίτης, δηλαδή της αγάπης και της κατανόησης, θα επισκιαστεί προσωρινά από άλλα στοιχεία, ιδιαίτερα από τη δύναμη του Άρη, δηλαδή του πολέμου. Το «σκαλισμένο ραβδί» είναι σύμβολο της δύναμης και των όπλων. Σχετίζεται με μία προηγμένη τεχνολογία, που ήδη αναπτύσσεται, την οποία, όμως, αγνοείτε.
Aυτά θα συμβούν, κατά τη διάρκεια της περιόδου των ταραχών, κάποια στιγμή που η Αφροδίτη και ο Δίας θα βρίσκονται στον Τοξότη και με την Αφροδίτη να είναι ιδιαίτερα επισκιασμένη από τον Ποσειδώνα. Η στιγμή αυτή υποδεικνύει την έναρξη του μείζονος πολέμου, ο οποίος θα προκαλέσει την καταστροφή της γης και θα φέρει πείνα και επιδημίες.


Σημείωση : Στην παραδοσιακή αστρολογία, η συζυγία της Αφροδίτης με τον Δία είναι μία ευνοϊκή όψη και μάλιστα στον Τοξότη, που είναι ένα ζώδιο θρησκείας, φιλοσοφίας, το οποίο θα άνοιγε περισσότερα πνευματικά κανάλια και πνευματικά κέντρα, όπως θα το έβλεπα εγώ. Ο Ποσειδώνας, όπως τον περιγράφουμε στην εσωτερική αστρολογία, είναι η ανώτερη οκτάβα της Αφροδίτης. Αυτό σημαίνει ότι αφ' ενός πρόκειται για την πνευματική αγάπη τού σύμπαντος, αφ' ετέρου όμως ο Ποσειδώνας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αισθησιασμό ή εξαπάτηση ή σπατάλη χρόνου.

Έτσι, έχουμε τη συζυγία Αφροδίτης και Δία στον αστερισμό της φιλοσοφίας, επισκιασμένη από τον Ποσειδώνα, η οποία συμβαίνει προς το τέλος του αιώνα στον Αιγόκερω, το πιο υλικό ζώδιο. Μήπως αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει μία αχτίδα ελπίδας στην ανθρωπότητα, η οποία θα προέρθει από ένα πιο πνευματικό σύστημα αξιών, και θα αποτρέψει τον επικείμενο μεγάλο κατακλυσμό;

Όπως αναφέρθηκε και στην εισαγωγή, η αχτίδα ελπίδας είναι υπαρκτή και ο σκοπός του Νοστράδαμος όταν επέστρεψε για να ερμηνεύσει τα τετράστιχα ήταν να προσπαθήσει τουλάχιστον να τροποποιήσει, αν όχι να αποτρέψει τις χειρότερες εκφάνσεις των γεγονότων που πρόκειται να συμβούν. Είτε τροποποιηθούν τα γεγονότα είτε όχι, ακόμα κι αν πρόκειται να συμβούν στη χειρότερη εκδοχή τους, θα υπάρξει μία τεράστια πνευματική αναγέννηση σ' ολόκληρο τον κόσμο. Και μάλιστα, κατά την περίοδο των ταραχών, οι άνθρωποι, εξατομικευμένα, θα έχουν ευκαιρίες για να έρθουν σ' επαφή με τον εαυτό τους και να συνειδητοποιήσουν ότι οι υλικές αξίες ήταν ψεύτικες. Μετά την περίοδο των ταραχών, όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να επικοινωνούν ξανά μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν ότι κι άλλοι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει τις ίδιες αλήθειες με αυτούς.

Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει μία τεράστια αναγέννηση της φιλοσοφίας και μία μεγάλη μίξη των καλύτερων στοιχείων των ανατολικών και δυτικών θρησκειών, θα καταλήξει σ' ένα παγκόσμιο κίνημα φιλοσοφικής σκέψης, το οποίο θα είναι εναρμονισμένο μ' αυτά που οι άνθρωποι γνωρίζουν και αισθάνονται ως αληθινά. Αυτό θα φέρει στην επιφάνεια τις καλύτερες όψεις της Εποχής του Υδροχόου. Αν οι άνθρωποι κατάφερναν να το συνειδητοποιήσουν αυτό έγκαιρα και να κρατηθούν απ' αυτή την αχτίδα ελπίδας, θα μπορούσαν να αποφύγουν μερικές από τις χειρότερες πλευρές της περιόδου αυτής των ταραχών που έπεται. Αυτό, όμως, είναι απίθανο να συμβεί σε ευρεία κλίμακα, εξαιτίας των υλιστικών αξιών, τις οποίες έχει η πλειονότητα των ανθρώπων στη γη.