6.2 Μυστικές οργανώσεις - ο Αντίχριστος μπλοφάρει όπως ο Χίτλερ

Κοντά στην Άρκτο και δίπλα στο άσπρο μαλλί,
ο Κριός, ο Ταύρος, ο Καρκίνος, ο Λέων, η Παρθένος,
ο Άρης, ο Δίας, ο Ήλιος θα κάψει τη μεγάλη πεδιάδα,
τα δάση, τις πόλεις. Γράμματα κρυμμένα στο κερί. (VI-35)


Σε αυτό το τετράστιχο «ο Άρης» βρίσκεται σε συναστρία με «τον Δία στην Παρθένο» τον Σεπτέμβριο του 1992. Τότε είναι που ο Αντίχριστος έρχεται στην εξουσία χρησιμοποιώντας πολύ σοβαρές λεκτικές απειλές για πυρηνικό πόλεμο. Στην πραγματικότητα, δεν θα έχει έτοιμο πυρηνικό υλικό, αλλά οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Είναι τόσο επιθετικός που είναι πεπεισμένοι πως θα πραγματοποιήσει τις απειλές του. Θα μπλοφάρει με επιτυχία χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο με τον Χίτλερ. Κάποιες άλλες χώρες θα διαθέτουν πυρηνικά όπλα και κάποιοι θα χρησιμοποιήσουν ελαφρά πυρηνικά όπλα, οι περισσότεροι όμως θα υποχωρήσουν γιατί θα θέλουν να αποφύγουν έναν πυρηνικό πόλεμο. Η κατάσταση θα είναι πολύ εύφλεκτη. Το «ο Ήλιος θα κάψει την μεγάλη πεδιάδα» εννοεί ότι ο Αντίχριστος θα φτάσει πραγματικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα ως μέρος του μεγαλύτερου στρατηγικού του σχεδίου καθώς μια συγκεκριμένη ποσότητα πυρηνικών θα απελευθερωθεί σε κάποια σύγκρουση.

Η «Άρκτος» αναφέρεται στη Ρωσία και η φράση «το άσπρο μαλλί» στο χιόνι αλλά και στις άσπρες στολές που θα φορούν οι εχθροί, γιατί θα είναι υφασμένες από μαλλί προβάτου. Ο τελευταίος στίχος «γράμματα κρυμμένα στο κερί» έχει σχέση με τις μυστικές οργανώσεις που θα είναι πλούσιες και θα διεισδύουν παντού. Πολλοί άνθρωποι θα γίνουν μέλη διαφόρων μυστικών καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων. Και όλοι θα πρέπει να προσέχουν πολύ τα λόγια τους και θα ψάχνουν να βρουν καινούργιους τρόπους να επικοινωνούν ώστε να μην προδoθούν.

Κάτω από την εξουσία ενός ανδρός, η ειρήνη θα διακηρυχθεί παντού,
αλλά λίγο μετά, θα την ακολουθήσουν λεηλασία και επανάσταση.
Εξαιτίας μιας άρνησης, η γη και η θάλασσα θα αποκοπούν.
Ένα τρίτο του εκατομμυρίου θα θανατωθούν και θα αιχμαλωτιστούν. (I-92)


Την εποχή του Αντίχριστου θα υπάρξει μεγάλη αιματοχυσία, πολλοί νεκροί απ' όλες τις πλευρές.


Αμέσως μετά από ένα μικρό διάλειμμα,
μια μεγάλη αναταραχή θα ξεσηκωθεί στην ξηρά και στη θάλασσα.
Οι ναυτικές μάχες θα είναι μεγαλύτερες από ποτέ.
Φωτιές, πλάσματα που θα δημιουργούν μεγαλύτερη αναταραχή. (II-40)


Μεγάλες ναυμαχίες και αερομαχίες αλλά και κάποια όπλα τα οποία προς το παρόν είναι μυστικά και απαγορευμένα, η εμφάνισή τους θα προκαλέσει αίσθηση.


Το μεγάλο χρυσό βασίλειο προδομένο από τον μπρούντζο
σπάζει τη συνθήκη. Ο πόλεμος αρχίζει από ένα νέο άνδρα.
Ο λαός ταλαιπωρείται από έναν αξιοθρήνητο ηγέτη,
η χώρα θα σκεπαστεί με βαρβαρικό αίμα. (V-19)


Τα οικονομικά προβλήματα των χωρών θα είναι τεράστια και συμβολικά: «το χρυσό βασίλειο» θα προδοθεί από «τον μπρούντζο» δηλαδή τις συμβουλές των οικονομικών συμβούλων που δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα και τους ηγέτες που θα είναι αξιοθρήνητοι λόγω της αδυναμίας τους. Η πείνα θα θερίζει τους λαούς. Οι χώρες που έχουν σιτάρι θα το δουν να σαπίζει στις θημωνιές - «οι σωροί του σιταριού θα ανέβουν τόσο ψηλά» - γιατί η τιμή του θα είναι τόσο ακριβή που κανείς δεν θα μπορεί να το αγοράσει.

Θα είναι  επικίνδυνο να το εμπορευθούν, η ναυσιπλοΐα θα είναι σχεδόν αδύνατη και οι άνθρωποι θα θυμηθούν τις θηριωδίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που έκαναν ο ένας εναντίον του άλλου.

Οι σωροί του σιταριού θα ανέβουν τόσο ψηλά
που ο άνθρωπος θα καταβροχθίσει τον συνάνθρωπό του (II- 75)