5.7 Η αρχή του τέλους των παραδοσιακών θρησκειών

Εδώ αναφέρω ξανά την καταστροφή της Ρώμης και τη λεηλασία της Βιβλιοθήκης του Βατικανού, με το ...


Κεραυνός χτυπά μέσα στον κλειστό ναό,
οι πολίτες μέσα στο κάστρο θα πληγωθούν.
Άλογα, ζώα, άνθρωποι, το κύμα θα αγγίξει τα τείχη,
με πείνα, ξηρασία, θα οπλιστούν οι πιο αδύνατοι. (ΙΙΙ-6)


Στα πλαίσια όλης αυτής της καταστροφής, o Αντίχριστος θα λεηλατήσει το Βατικανό από κορυφής μέχρις ονύχων και θα καταστρέψει τη Βιβλιοθήκη του με στόχο να υπονομεύσει την εξουσία και να διασπάσει σε πολλά μικρά κομάτια την Καθολική Εκκλησία.


Η μεγάλη καταστροφή του κλήρου δεν είναι μακριά,
Προβηγγία, Νάπολη, Σικελία, Sees και Rons.
Στη Γερμανία στον Ρήνο και την Κολονία
πληγωμένοι μέχρι θανάτου από εκείνους της Magonce. (V-43)


Κι αυτό, επειδή θα αποτελεί σοβαρό εμπόδιο στα σχέδιά του. Ένας από τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσει για να το πράξει αυτό, είναι να αποκαλύψει όλα τα αντιφατικά πράγματα που θα βρει κρυμμένα στη Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Πράγματα για τα οποία η εκκλησία έχει αποφανθεί ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να διαβάσουν για να μην απειληθεί η πίστη τους. Θα σιγουρευτεί ότι όλα αυτά θα διαδοθούν ευρύτατα. Θα προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στην εκκλησία. Θεολόγοι, ιερείς και σπουδαστές θα στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, ο καθένας με τις δικές του θεωρίες και ερμηνείες των νέων πληροφοριών. Και παντού θα επικρατεί σύγχυση. Μ' αυτόν τον τρόπο, η Καθολική Εκκλησία δεν θα αποτελεί πια εμπόδιο, όπως ήταν προηγουμένως, για τον άνθρωπο αυτό και τα σχέδια του.

«Magonce» ή Mainz είναι πόλη της Δυτικής Γερμανίας, πατρίδα του Γουτεμβέργιου. Περί τα τέλη του 1400, το Mainz κατέστη το κέντρο της τυπογραφίας εξ ου και αναφέρεται στο τετράστιχο ως πόλη των γραμμάτων).
Στην αρχή, οι άνθρωποι της Καθολικής εκκλησίας δεν θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι ο Αντίχριστος και θα προσπαθήσουν να τα βρουν μαζί του με ειρηνικά μέσα.

Ο βασιλικός ιερέας υποκλίνεται πολύ δουλικά,
μεγάλος ποταμός αίματος θα τρέξει από το στόμα του.
Το Αγγλικανικό βασίλειο, ένα βασίλειο ψιθύρων
για καιρό νεκρή, ζωντανή σαν κούτσουρο στην Τύνιδα. (Χ-56)


Ο Αντίχριστος χτυπά την εκκλησία με κάθε τρόπο και επωφελείται από την αδυναμία της. Τα περισσότερα θα συμβούν μυστικά, στο παρασκήνιο - «ένα βασίλειο ψιθύρων». Ο Αντίχριστος θα σπιλώσει και στη συνέχεια θα καταστρέψει οτιδήποτε οι άνθρωποι θεωρούν όσιο και ιερό.


Το αίμα των ανθρώπων της εκκλησίας θα χυθεί
άφθονο σαν το νερό΄
για πολύ καιρό δεν θα σταματά,
θλίψη, θλίψη και λύπη για την καταστροφή του κλήρου. (VΙΙΙ-98)


Η Καθολική εκκλησία θα καταστραφεί ολοκληρωτικά, χωρίς να μείνει ούτε ένα ίχνος της, σαν να την κατάπιε η θάλασσα, γιατί εδώ και καιρό σαπίζει εκ των ένδον. Η εκκλησία θέλησε να θεωρεί τον εαυτό της φορέα και πυρσό της γνώσης και δεν αναγνώρισε ποτέ ότι ο Δυτικός πολιτισμός και το φως της γνώσης γεννήθηκαν στην Ελλάδα :


Από τη γη της Αττικής,
την πηγή όλης της σοφίας που τώρα είναι το ρόδο του κόσμου.
Ο Ποντίφικας κατεστραμμένος, η μεγάλη του υπεροχή
θα δοκιμαστεί και θα βυθιστεί κάτω απ' τα κύματα. (V-31)


Κατά τη διάρκεια της περιόδου των ταραχών, όταν θα γίνονται οι γεωλογικές αλλαγές, σε όλες τις χώρες, οι φονταμενταλιστικές ομάδες των διαφόρων θρησκειών θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη, και θα υποστηρίζουν ότι μπορούν να προσφέρουν στους ανθρώπους την ελπίδα και την παρηγοριά που τους χρειάζεται, για να τα βγάλουν πέρα στους δύσκολους καιρούς.

Δεν έχει σημασία σε ποια θρησκεία θα ανήκουν αυτές οι ομάδες των φανατικών, αν θα είναι Μουσουλμάνοι, ή Χριστιανοί ή Ινδουιστές, κοκ. Οι συγκεκριμένες ομάδες, όπως το συνηθίζουν, θα καταστείλουν τη γνώση και την παιδεία, οπότε θα υπάρξει τεράστια λογοκρισία στα βιβλία και τα συναφή.

Αλοίμονο, τι μεγάλη απώλεια θα υπάρξει στην παιδεία
πριν συμπληρωθεί ο κύκλος της Σελήνης.
Φωτιά, μεγάλες πλημμύρες από περισσότερο αδαείς ηγέτες΄
πόσοι αιώνες μέχρι να φανεί ότι αποκαθίστανται. (Ι-62)


Ακόμα, η λεηλάτηση της Βιβλιοθήκης του Βατικανού από τον Αντίχριστο θα φέρει στο φως πληροφορίες, γεγονότα και γνώση που είχαν καταπνιγεί επί πολλούς αιώνες. Ειρωνικά μιλώντας, κατά κάποιο τρόπο, ο Αντίχριστος θα κάνει καλό λεηλατώντας τη Βιβλιοθήκη του Βατικανού, επειδή αργότερα, η γνώση αυτή που είχε κατασταλεί επί αιώνες, θα ανοιχτεί σ' ολόκληρο τον κόσμο και ο καθένας θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει. Ακόμα κι αν ο Αντίχριστος χρησιμοποιεί τον λάθος δρόμο και ασκεί βία για να πετύχει τους σκοπούς του, το γεγονός ότι θα αποκαλύψει αυτή τη γνώση στον κόσμο, θα τον βοηθήσει ν' αρχίσει τον κύκλο της εργασίας του πάνω στο κάρμα του.


Αντί για τη νύφη σφάζονται οι κοπέλλες,
φόνος τόσο απαίσιος ώστε δεν θα υπάρξουν επιζώντες.
Οι ιερές παρθένες πνίγονται στα πηγάδια
και η νύφη σκοτώνεται από μία γουλιά ακόνιτου. (IV-71)


Οι θρησκείες πνίγονται καθώς θα έχουν πλήρως αποκοπεί από την πνευματική τους πηγή. Η παγκόσμια άνοδος των φανατικών και φονταμελιστικών ομάδων είναι γεγονός. Όσο για «το δηλητήριο τον ακόνιτου», δεν είναι παρά οι θρησκευτικοί ηγέτες που πλέον διψούν για εξουσία και αίμα στη Μ. Ανατολή κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας τους.

Οι άνθρωποι που σχετίζονται με την Καθολική Εκκλησία, ιδιαίτερα οι ιερείς και οι λοιποί, δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον άνεμο της αλλαγής και θα είναι προσκολλημένοι στην παλιά τάξη, ακόμα κι αν δεν είναι πια βιώσιμη, νεκρή στην ουσία, κι έτσι δεν θα μπορούν πια να λειτουργήσουν στα πλαίσια της πραγματικότητας.


Τα μάτια τους κλειστά, ανοιχτά στην παλιά φαντασίωση,
η συνήθεια των ιερέων θα καταργηθεί.
Ο μεγάλος μονάρχης θα τιμωρήσει τη μανία τους
κλέβοντας τους θησαυρούς μπροστά από τον ναό. (II-12)


«Ο μεγάλος μονάρχης», ο Αντίχριστος αλλά και ο πάπας, ο οποίος είναι όργανό του, ως ο μεγάλος μονάρχης της εκκλησίας - θα καταληστέψουν την εκκλησία. Ο Αντίχριστος, εκτός από την καταλήστευση των υλικών κτημάτων της εκκλησίας έτσι ώστε να χρηματοδοτήσει τους στρατούς του, θα εισβάλει και θα βεβηλώσει τη Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Η ουσία της καταλήστευσης της εκκλησίας όμως, έγκειται στο ότι οι ηγέτες της χειραγωγούν τους ανθρώπους με το φόβο και τις ενοχές, προσπαθώντας να επιβάλλουν στο λαό νόμους και κανόνες που δεν έχουν καμία σχέση με το Θεό. Έτσι θα συντελεστεί και η πτώση της Εκκλησίας :


Ω! μεγάλη Ρώμη, το τέλος σου πλησιάζει,
όχι των τειχών σου αλλά του αίματος και της ουσίας σου'
ο αιχμηρός με τις επιστολές θα φέρει μία τόσο μεγάλη
σοδειά, μυτερό ατσάλι που θα τρυπήσει μέχρι τη λαβή. (Χ-65)


Θα υπάρξει τότε κάποιος που θα φέρει στην ανθρωπότητα γραπτό τον λόγο της αλήθειας, υπό τη μορφή επιστολών, με ντοκουμέντα ως προς τη θεία προέλευσή του. Τα κείμενα αυτά θα είναι αιχμηρά σαν το ατσάλι και θα αποτελέσουν τμήμα της ενοποίησης του συμπαντικού ανθρώπου.


Η Εκκλησία του Θεού θα εκδιωχθεί
και οι ιεροί ναοί θα λεηλατηθούν.
Η μητέρα θα βγάλει το παιδί γυμνό μ' ένα φανελάκι
Οι Άραβες θα συμμαχήσουν με τους Πολωνούς (V-73)


Εδώ περιγράφεται το τέλος των θρησκειών, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα. Η εκκλησία δεν είναι πια του Χριστού, ούτε οι Άραβες ακολουθούν τη διδασκαλία του Μωάμεθ. Και οι δύο αυτές θρησκείες προσπάθησαν να διδάξουν την αγάπη του Θεού και τον συμπαντικό νόμο. Οι άνθρωποι όμως διαστρέβλωσαν τα πάντα από απληστία, ανάγκη για έλεγχο και χειραγώγηση.