5.5 Η σύληση της Βιβλιοθήκης του Βατικανού

Ο Αντίχριστος και οι άνθρωποί του, «οι ιεροί εχθροί» ...


Από τον ουρανό θα ακουστεί κλαγγή όπλων
Εκείνη τη χρονιά οι ιεροί εχθροί
θα θελήσουν με άδικο τρόπο να αμφισβητήσουν τους ιερούς νόμους,
μέσα από αστραπή και πόλεμο πολλοί πιστοί θα θανατωθούν. (IV-43)


Πολλοί θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την εκκλησία και θα πεθάνουν πολεμώντας. Θα υπάρξει μία περίοδος μεγάλης αναταραχής, πολέμου και ερήμωσης. Θα συμβαίνουν πολλά και τρομακτικά πράγματα. Ολόκληρο το δεύτερο μισό αυτού του αιώνα - εννοώντας την παρούσα χρονική περίοδο, στην οποία βρίσκεστε ήδη - έχει ήδη γνωρίσει μία σειρά καταστροφικών γεγονότων, και τα οποία κορυφώνονται στην περίοδο των ταραχών.

Το τετράστιχο περιγράφει κάποια σημεία που αφορούν την καταστροφή της Βιβλιοθήκης του Βατικανού. Τα λόγια του Αντίχριστου είναι «αμφισβητήστε τον ιερό νόμο». Ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι θα προσπαθήσουν να υπερασπιστούν την εκκλησία και θα πεθάνουν αγωνιζόμενοι. Και η πίστη πολλών άλλων είτε θα αλλάξει δραστικά είτε θα πεθάνουν εξαιτίας του καινούργιου υλικού που θα έχει αποκαλυφθεί.

Μία από τις αγαπημένες τακτικές ψυχολογικού πολέμου του Αντίχριστου θα είναι η καταστροφή των πολιτισμικών μνημείων της Ρώμης και άλλων πόλεων. Με τη βοήθεια του τελευταίου Πάπα, που θα αποτελέσει εργαλείο του Αντίχριστου, θα έχει πρόσβαση στα μυστικά αρχεία της βιβλιοθήκης του Βατικανού. Αντί να καταστρέψει το υλικό αυτό, θα το αποκαλύψει στον κόσμο, υπολογίζοντας πως αυτό θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην εκκλησία από ότι αν το ξεφορτωνόταν.
Οι «ιεροί εχθροί» που είναι αναμειγμένοι δεν θα γνωρίζουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν. Θα πολεμήσουν για τον Αντίχριστο αλλά θα πιστεύουν ότι το κάνουν για το καλό του προφήτη τους, του Μοχάμετ. Επιπλέον η έκφραση «ιεροί εχθροί» συσχετίζεται με το γεγονός πως αυτή η κατάσταση έχει αναφερθεί σε κάποια προφητικά βιβλία της Βίβλου.