5.4 Ο Γ' πάπας ξεπουλιέται στον Αντίχριστο

Αστραπή στη Βουργουνδία θα αποκαλύψει εντυπωσιακά γεγονότα,
κάτι που δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει με δολοπλοκία.
Ο κουτσός ιερέας θα αποκαλύψει
ζητήματα της συγκλήτου στον εχθρό. (II-76)


Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος πάπας έχει τις εκκλησιαστικές του ρίζες στη Βουργουνδία, θα προτιμούσε αν ήταν στο χέρι του, η παπική έδρα να βρίσκεται στη Γαλλία αντί για το Βατικανό. Η ημέρα που ο πάπας θα παραδόσει το Βατικανό στον Αντίχριστο θα σημαδευτεί από την έκρηξη ενός ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας δορυφόρου. Το Βατικανό δεν θα αντιλαμβανόταν ότι ο προδότης βρισκόταν στους κόλπους του, στα υψηλότερα κλιμάκια, παρά μόνο αφού το τρομερό αυτό συμβάν θα ήταν ήδη παρελθόν. Η προδοσία έχει προέλθει από τη «Βουργουνδία».
Ο τελευταίος πάπας που είναι όργανό του, του επιτρέπει την πρόσβαση στα πιο ιερά και μυστικά αρχεία του Βατικανού' πληροφορίες, που αν ο πάπας είχε παραμείνει στη σωστή πλευρά, ο Αντίχριστος δεν θα μπορούσε να πάρει ούτε σ' ένα εκατομμύριο χρόνια, ακόμα κι αν είχε τους κατασκόπους του :


Το μεγάλο αστέρι θα καίγεται επί επτά ημέρες
και το σύννεφο θα κάνει τον ήλιο να φαίνεται διπλός΄
το μεγάλο σκυλί θα ουρλιάζει όλη τη νύχια
όταν ο μεγάλος ποντίφικας αλλάξει διαμονή. (II-41)


«Ο μεγάλος ποντίφικας που αλλάζει διαμονή», αναφέρεται στον τελευταίο Πάπα που αλλάζει την πίστη του από την εκκλησία στον Αντίχριστο. «Το μεγάλο αστέρι που θα καίγεται επί επτά ημέρες» αναφέρεται στην έκρηξη ενός φανταστικού πολύ προηγμένου δορυφόρου που προέρχεται στα πρόσφατα στις μέρες μας προγράμματα των πολέμων των άστρων. Ο δορυφόρος θα εκραγεί και θα καίγεται για εφτά μέρες. Εξαιτίας της έκρηξης θα φωτίζει τόσο πολύ μέσα από τα σύννεφα που ενώ θα καίγεται θα φαίνεται σαν ένας δεύτερος ήλιος. «Το σκυλί που θα ουρλιάζει όλη τη νύχτα» αναφέρεται σε ένα μυστικό παρακλάδι των ιερέων της Καθολικής εκκλησιάς που δεν γνωρίζει κανείς εκτός από λίγους υψηλόβαθμους ιερείς.

Είναι σαν ένας ιδιωτικός στρατός με αρχηγό τον Πάπα. Η δουλειά τους είναι αν παρουσιαστεί ανάγκη να πολεμήσουν για την εκκλησία, όπως οι Ιησουίτες ήταν οι στρατιώτες του Χριστού. Τα μέλη αυτού του συγκεκριμένου τάγματος των ιερέων θα είναι πολύ μορφωμένοι και εκπαιδευμένοι σε όλες τις πολεμικές τέχνες και σε όλες τις μεθόδους που θα μπορούν να ασκήσουν βία.
Αλλά όταν ο Πάπας ξεπουληθεί και συμμαχήσει με τον Αντίχριστο θα έχει ως  αποτέλεσμα να μείνει ο στρατός αυτός χωρίς αρχηγό. Τι άλλο μπορούν να κάνουν όλη την νύχτα από το να ουρλιάζουν και να προσπαθούν να βρουν μια λύση; Το βράδυ της ίδιας μέρας, τα μέλη της επίλεκτης φρουράς του πάπα, του προσωπικού του στρατού, που έχουν μείνει ακέφαλοι, θα προσπαθούν αγωνιωδώς όλη νύχτα να αποφασίσουν τι θα κάνουν.