5.3 Ο τελευταίος πάπας

Σε λιγότερο από ένα χρόνο μετά από μία σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, θα εκλεγεί ο τελευταίος πάπας, ο οποίος θα επιφέρει την κατάρρευση της Καθολικής Εκκλησίας.


'Οταν βρεθεί ο τάφος του μεγάλου Ρωμαίου,
ένας πάπας θα εκλεγεί την άλλη μέρα'
δεν θα έχει την έγκριση της Συγκλήτου,
το αίμα του δηλητηριώδες στο άγιο δισκοπότηρο. (ΙΙΙ-65)


«Ο τάφος» βρίσκεται στη Ρώμη, θαμμένος κάτω από πολλά στρώματα αρχαιολογικών ερειπίων, κάτω από τα σύγχρονα κτίρια.
Είναι δύσκολο να προσδιορισθεί το όνομά του, ωστόσο, ο Ρωμαίος αυτός υπήρξε διάσημος φιλόσοφος με βαθιά επίδραση στη Δυτική σκέψη, τα δε γραπτά του υπάρχουν ακόμα και σήμερα' γι' αυτό και τον αποκάλεσα μεγάλο Ρωμαίο. Οι αρχαιολόγοι θα πανηγυρίσουν από τη σπουδαιότητα της ανακάλυψης. Όταν αυτό συμβεί και αμέσως μετά, εκλεγεί ένας πάπας, το σημάδι θα είναι ξεκάθαρο.

Το «άγιο δισκοπότηρο» αντιπροσωπεύει την εκκλησία και «το δηλητηριώδες αίμα του» τη ζημιά που θα προξενήσει στον θεσμό αυτό. Με την εκλογή του, θα είναι φανερό ότι είναι όργανο του Αντίχριστου. Γι' αυτό και οι πολιτικές αρχές θα αντιδράσουν στην επιλογή του συγκεκριμένου πάπα -«το απαίσιο τέρας» ...

Το Μπορντό, το Πουατιέ, στο χτύπημα της καμπάνας,
θα φτάσουν με μεγάλο στόλο μέχρι την Ανκόνα.
Μεγάλη οργή θα ξεσπάσει εναντίον των Γάλλων
όταν ένα απαίσιο τέρας γεννηθεί κοντά στην Οργκόν. (Ι-90)


Η φράση που ακολουθεί «όχι μακριά απ' το Πάσχα» αναφέρεται στη θρησκευτική ιδιότητα του πάπα και δεν είναι χρονικός προσδιορισμός. Ο πάπας θα φαίνεται ότι είναι πολύ κοντά στις ηθικές προσταγές της Καθολικής Εκκλησίας. Μέσα του, όμως, θα εξακολουθεί να συγγενεύει με τις παγανιστικές ιδέες που είχαν οι Χριστιανοί στο απώτερο παρελθόν. Όπως ακριβώς το Πάσχα ξεκίνησε σαν μία παγανιστική γιορτή, την οποία οι ιερείς εκχριστιάνισαν για να φέρουν τους βαρβάρους στην εκκλησία, έτσι και αυτός ο άνθρωπος θα είναι βασικά ένας βάρβαρος με Χριστιανικό περιτύλιγμα.


Ένας μεγάλος βασιλιάς αιχμαλωτίζεται από τα χέρια ενός νεαρού άντρα,
όχι μακριά απ' το Πάσχα, σύγχυση, το μαχαίρι δίνει τη λύση. (ΙΧ-36)


Ο «μεγάλος βασιλιάς» είναι ο πάπας και ο «νεαρός άντρας» είναι ο Αντίχριστος. Κατά κάποιο τρόπο, είναι αιχμάλωτος της επιρροής του.


Μια μέρα ο μεγάλος Ιερέας, μετά που το όνειρό του
ερμηνεύτηκε αντίθετα από το νόημά του (VI-86)


Σε τέτοιο μάλιστα βαθμό θα κυβερνά το μυαλό του πάπα ο Αντίχριστος, που στην πραγματικότητα θα έχει καταστεί αντι-πάπας.


Τη χρονιά που ο Ποσειδώνας είναι σε συζυγία με τον Υδροχόο
και με τον Ήλιο, ο πανίσχυρος βασιλιάς θα γίνει δεκτός
και θα χρισθεί στη Reims και την Aix.
Μετά από κατακτήσεις, θα δολοφονήσει αθώους ανθρώπους.(IV-86)


Αυτός ο τελευταίος πάπας - «ο πανίσχυρος βασιλιάς» - θα είναι Γάλλος. Έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου του 1932΄ είναι Καρκίνος με ωροσκόπο Τοξότη. Ο χαρακτήρας του προσομοιάζει με αυτόν του ανάποδου Ιεροφάντη, από τις κάρτες Ταρό΄ θα είναι άνθρωπος του μυστηρίου και των σκοτεινών διαδρόμων. Αυτή τη στιγμή (1987), είναι επίσκοπος στο Βατικανό, φορά λευκά άμφια και ασχολείται με τα οικονομικά. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο έλλειμα και εξετάζει την πιθανότητα να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία της εκκλησίας σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σκέπτεται μάλιστα να μεταβεί στην Ελβετία ώστε να λάβει δάνεια για λογαριασμό του Βατικανού.


Έχει κάποιου είδους παραμόρφωση. Δεν είναι σίγουρο αν θα είναι ο ώμος του λιγάκι στραβός ή καμπουριασμένος ή θα έχει ξύλινο πόδι, πάντως πρόκειται για μία εκ γενετής φυσική παραμόρφωση - «γεννημένος ατελής». Στο ωροσκόπιό του βλέπουμε συγκέντρωση πλανητών (τρεις ή περισσότεροι πλανήτες στον ίδιο αστερισμό) στον αστερισμό του Ραμ, ο Κριός, ο Ήλιος, ο Ερμής, ο Άρης και ο Ουρανός, βρίσκονται στον πέμπτο οίκο της δημιουργικότητας, της ευχαρίστησης και της διανόησης. Με έμφαση στον αστερισμό του Κριού, το άτομο θα έχει δυνατό μυαλό και θα ανοίξει τον δρόμο του μέχρι την κορυφή. Ο Ήλιος συνδυάζεται με τον αλλοπρόσαλλο Ουρανό και τον αναποφάσιστο Ερμή, καταδεικνύοντας μια μαγνητική προσωπικότητα ένα κοφτερό μυαλό και έντονη επιθυμία να κάνει αυτό που θέλει. Η Σελήνη στους Ιχθύς δείχνει συμπόνια για τους ανθρώπους που τον οδηγεί στο να γίνει ιερέας. Η Σελήνη σε συνδυασμό με τον Νότιο Δεσμό προβλέπει την ανάγκη του να περάσει μια συναισθηματική κάθαρση. Θα υπάρχει επίσης και  ένας δυνατός δεσμός με το μοντέλο της μητέρας του.

Ο Ερμής σε συνδυασμό με τον Ουρανό δείχνει πρωτοτυπία στην σκέψη καθώς επίσης και άτομο που στηρίζεται στα πόδια του, αλλά κατά περιόδους έχει χαοτική σκέψη. Η Αφροδίτη στον Ταύρο, στον οίκο της υπηρεσίας, καταδεικνύει πως θα έχει καλή συνεργασία με τους συνεργάτες του και θα πως αυτοί θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν να πετύχει τους στόχους του. Ο Άρης σε καλή σχέση με τον Κρόνο προμηνύει ένα έντονο συναίσθημα πειθαρχίας και την ικανότητα να επιτύχει τους στόχους του και τις εργασίες με τις οποίες θα καταπιαστεί με μεγάλη αποφασιστικότητα. Η τάση να κρατάει μέσα του τα προβλήματά του μπορεί να τον οδηγήσει σε πικρία και σε τάση για εκδίκηση. Ο Ουρανός σε αρνητική σχέση με τον Πλούτωνα δείχνει μια ζωή γεμάτη από ευκαιρίες και αναταραχές που θα δοκιμάσουν την ικανότητα του πνεύματός του.

Πριν από τη μάχη ο μεγάλος άντρας θα πέσει,
ο μεγάλος στο θάνατο, θάνατο πολύ ξαφνικό και οικτρό.
Γεννημένος ατελής, θα διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου,
κοντά στο ποτάμι του αίματος η γη θα μουσκέψει. (ΙΙ-57)


Έτσι, το μυαλό του θα είναι σημαδεμένο από τη σκληρότητα και την αναλγησία των ανθρώπων που τον περιβάλλουν και είναι διαφορετικοί. Αυτός ο άντρας με τη σκούρα επιδερμίδα και τα γαλάζια μάτια μπήκε στην εκκλησία σε νεαρή ηλικία, από πικρία και απόγνωση καθώς ήξερε ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει μια κοπέλα να τον αγαπήσει και να τον παντρευτεί. Μπήκε στην εκκλησία για να μη χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο. Οι γονείς του ήταν αναμεμιγμένοι με το Ναζιστικό κίνημα στη Γαλλία. Συνεπώς, είναι σημαδεμένος και απ' αυτό.

Στα χρόνια μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν αναγκασμένος να αντιμετωπίζει τη χλεύη των συμμαθητών του, που τον αποκαλούσαν «λάτρη των Ναζί» και άλλα παρόμοια. Αν δεν υπήρχε τόση αναλγησία και σκληρότητα από τους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, στους οποίους ήταν αναγκαστικά εκτεθειμένος, ο άνθρωπος αυτός θα γινόταν ένας καλός, ίσως και εξαιρετικά ευγενής άνθρωπος. Έτσι όμως όπως ήρθαν τα πράγματα, κλείστηκε κι αυτός μέσα στη σκληρότητα εξαιτίας του πόνου του, και θέλει να ανταποδώσει στον κόσμο όλο τον πόνο που εισέπραξε όταν ήταν νέος.
«Μετά από κατακτήσεις, θα δολοφονήσει αθώους ανθρώπους.»
(IV-86) μεταφορικά, ο πάπας λόγω των τραυμάτων της παιδικής ηλικίας του, θα είναι σαν να θέλει να πει: «Δείτε με, είμαι ισχυρός. Είμαι καλύτερος από σας». Αφού αποκτήσει την εξουσία που επιθυμεί, «μετά από κατακτήσεις», θα ευθύνεται για τη δολοφονία αθώων ανθρώπων, όντας το όργανο του Αντίχριστου. Κυρίως, θα βρει την ευκαιρία να πληγώσει εκείνους που τον πλήγωσαν όταν ήταν νέος. Ο πάπας αυτός έχει μία ευγενική φυσιογνωμία, την παρούσα στιγμή, κι αυτό λειτουργεί υπέρ του. Όλα όσα, όμως, κρατά καλά κρυμμένα μέσα του, τελικά θα επικρατήσουν του επιμελημένου προσωπείου του.

Στους ιερούς ναούς θα διαπραχθούν σκάνδαλα,
θα θεωρούνται τιμητικές και αξιέπαινες πράξεις,
από κάποιον τον οποίον χαράσσουν σε ασημένια και χρυσά μετάλλια.
Το τέλος θα έρθει με παράξενες οδύνες. (VI-9)


Όπως θα έχει γίνει αντιληπτό, ο πάπας θα είναι πολύ ματαιόδοξος. Η μορφή του θα απεικονίζεται σε μετάλλια τη στιγμή που η διαφθορά στην εκκλησιαστική ιεραρχία θα είναι τόσο μεγάλη που θα επιφέρει τη διάσπασή της σε πολλές μικρές φατρίες. «Πριν από τη μάχη ο μεγάλος άντρας θα πέσει, ο μεγάλος στο θάνατο, θάνατο πολύ ξαφνικό και οικτρό. Κοντά στο ποτάμι του αίματος η γη θα μουσκέψει.» (ΙΙ-57) Φυσικά και αυτός ο πάπας, στο τέλος, θα πέσει επειδή υπήρξε ένα όργανο. Ο Αντίχριστος θα τον χρησιμοποιήσει όσο καιρό τον χρειάζεται, μέχρι που να του γίνει εμπόδιο και να τον ξεφορτωθεί. Και τότε, θα έχει ξεφορτωθεί και την ίδια την εκκλησία.


Ο καμπούρης θα εκλεγεί από το συμβούλιο
ένα τέτοιο τέρας δεν ξαναφάνηκε ποτέ στη Γη.
Το ηθελημένο χτύπημα θα τρυπήσει το μάτι του
ο προδότης του βασιλιά θα γίνει δεκτός σαν πιστός. (III-41)


Ο τελευταίος πάπας δεν είναι στην πραγματικότητα «καμπούρης» αλλά, όπως ήδη ανέφερα, έχει δυσκολίες με τη σπονδυλική του στήλη και τα πόδια του. Θα συνταχθεί με τους πιο υλιστές ανθρώπους επί της γης για να ξεπουλήσουν φτηνά την Ευρώπη.
Σε κάποια επίσημη επίσκεψή του σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, γίνεται απόπειρα δολοφονίας του, όμως η σφαίρα αστοχεί και σκοτώνεται κάποιος άλλος αξιωματούχος που παραβρισκόταν.