4.3 Το πορτρέτο και το ωροσκόπιο του «Θηρίου»

Κοντά στην Αρκούδα (Στη Σοβιετική Ένωση) και κοντά στο λευκό μαλλί,
ο Κριός, ο Ταύρος, ο Καρκίνος, ο Λέοντας, η Παρθένος,
ο Άρης ο Δίας και ο Ήλιος θα κάψουν την μεγάλη πεδιάδα,
τα δάση και τις πόλεις, γράμματα κρυμμένα στο κερί. (VI-35)


Βλέπετε στην περγαμηνή που σας δείχνω, την ημερομηνία Φεβρουάριος του 1962. Ο Αντίχριστος είναι ένας καθαρός Υδροχόος και έχει τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη, τον Άρη, τον Δία και τον Κρόνο, όλους στον πρώτο Οίκο! Πρέπει να έχει γεννηθεί την ανατολή. Βλέπετε ένα ιδιαίτερα ανομοιόμορφο ωροσκόπιο, στο οποίο δεν υπάρχουν συναστρίες. Μισό λεπτό, υπάρχει μία συναστρία ανάμεσα - νομίζω - στην Αφροδίτη και στον Άρη. Βρίσκονται αρκετά κοντά αλλά είναι όλοι τους σε διαφορετικές μοίρες. Δεν πρόκειται για πραγματική συναστρία ... όλοι οι πλανήτες είναι σε συναστρία με τον αστερισμό, αλλά δεν έχουν τις ίδιες μοίρες. Τώρα βλέπω τον πλανήτη του Πλούτωνα που είναι στην Παρθένο. Από εκεί προέρχεται και η μυστικιστική του ενέργεια. Όσο για τον Ποσειδώνα, βρίσκεται στον αστερισμό του Σκορπιού, στον 10ο οίκο.

Ο Ήλιος σε αυτή την θέση, υπόσχεται δυνατή κράση και επιθυμία να γίνει «κάποιος» στην ζωή του. Η Σελήνη καταδεικνύει ένα ανήσυχο πνεύμα, επιστημονικά και πνευματικά, με κλίση προς την τεχνολογία. Ο Ερμής δίνει έμφαση σε αυτά τα χαρακτηριστικά σε σημαντικό βαθμό. Η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει συναισθήματα ψυχραιμίας, ηρεμίας και αποστασιοποίησης. Είναι ευκολότερο να αγαπάει τους πάντες απ' ότι να αγαπάει κάποιον συγκεκριμένα. Η θέση του Άρη, του πλανήτη της δράσης, υποδεικνύει μια τάση προς την πνευματική ενέργεια, αλλά και μία κλίση προς την μηχανολογία. Ο Δίας δείχνει μια αρκετά γοητευτική προσωπικότητα, με χιούμορ. Ο πλανήτης Κρόνος στον πρώτο οίκο δείχνει πιθανά εμπόδια στην αρχή της ζωής του και στη συνέχεια πειθαρχία για την επίτευξη των στόχων του. Είναι ενδιαφέρον πως ο Υδροχόος έχει ανάδρομη όψη προς τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη της συμπόνιας στον δέκατο οίκο. Αυτό δείχνει πως θα αποκτήσει εξουσία μέσω μιας μυστήριας αλλαγής στη ζωή του. Αμέσως μόλις ανέβει στην εξουσία, θα κάνει κατάχρηση των προνομίων του. Ο Πλούτωνας στον αστερισμό της Παρθένου στον όγδοο οίκο επισημαίνει μεγάλη ικανότητα και παράλληλα έντονη τάση να χειρίζεται τους άλλους. Όταν ο Πλούτωνας μετακινηθεί προς τον αστερισμό του Τοξότη θα δούμε πολλές αλλαγές σε μια περίοδο της ζωής του που θα τον επηρεάσει πολύ. Ο Ουρανός, στον αστερισμό του Λέοντα, στον έβδομο οίκο της συνεργασίας, έρχεται σε αντίθεση με όλους τους πλανήτες στον Υδροχόο και αντιπροσωπεύει ανοιχτούς «εχθρούς» καθώς και τεταμένες ή κατεστραμμένες προσωπικές σχέσεις.

Πρόκειται για έναν πολύ ασυνήθιστο και δυνατό χάρτη που περιγράφει ένα ιδιαίτερο άτομο. Υπάρχει, όπως είπα, έντονη δύναμη σε αυτό το ωροσκόπιο, το οποίο παρουσιάζει μια εξελιγμένη ψυχή που είχε περάσει από «τη δοκιμασία της δύναμης» σε προηγούμενες ζωές και περνά και πάλι από την ίδια άσκηση. Θα χρησιμοποιήσει αυτή την ενέργεια για όλους τους λάθος σκοπούς, στην υπηρεσία του κακού, τη στιγμή που θα μπορούσε να την αξιοποιήσει θετικά. Θα έχει μεγάλη ικανότητα να προβλέπει το μέλλον. Το ωροσκόπιο είναι μέσα σε ένα τετράγωνο και έχει σχόλια με ρόμβους μέσα του. Φαίνεται πως έτσι σχεδίαζαν τα ωροσκόπια εκείνη την εποχή.