4.2 Η καταγωγή του Αντίχριστου

Στον Πύργο του Φιγκέρας μια συννεφιασμένη μέρα,
ένας πρίγκιπας κυρίαρχος θα γεννηθεί από μια κακόφημη γυναίκα.
Το επώνυμο των Σώσσες θα τον κάνει διάσημο,
δεν υπήρξε ποτέ τόσο κακός βασιλιάς στην επαρχία του. (Χ-9)Η μητέρα του Αντίχριστου είναι ταπεινής καταγωγής, παρακατιανή για τον Αραβικό κόσμο όπου οι γυναίκες είναι ιδιόκτητα αντικείμενα - «μια κακόφημη γυναίκα». Θα γεννηθεί σε μία πόλη με τείχη, «το Φιγκέρας», η οποία δίνεται αναγραμματισμένη. Η φυλή των «Σώσσας», λέξη με αναγραμματισμό επίσης, θα τον διεκδικήσει και θα τον κάνει μέλος της.


Αυτός που θα χάσει τον πατέρα του από σπαθί,
γεννημένος σε μοναστήρι, στο αίμα της Γκοργκόν θα συλλάβει ξανά
σε ξένη χώρα θα κάνει τους πάντες να σωπάσουν,
αυτός που θα ρίξει στην πυρά και τον εαυτό του και το παιδί του. (VIII- 79)


Όταν γεννήθηκε, ο Αντίχριστος, περιτριγυριζόταν μόνο από γυναίκες, ήταν σαν «γεννημένος σε μοναστήρι», γιατί είχε χάσει τον πατέρα του. «Στο αίμα» του θηρίου («της Γοργόνας» κατά τη μυθολογία) θα αναβιώσει παλιές τραγωδίες και βασανιστήρια στη διαδικασία κατάκτησης του κόσμου. Θα είναι δε τόσο σκληρός και αδίστακτος που δεν θα διστάζει να πληγώσει τον οποιονδήποτε.
Θα βρίσκεται πίσω απ' όλες τις εξουσίες κινώντας τα νήματα. Δεν έχει ακόμα κάνει την κίνησή του ώστε να αποκαλύψει τον εαυτό του. Είναι σαν την αράχνη που περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση που επικρατεί οτον κόσμο για να αναρριχηθεί στην εξουσία. Και θα το πετύχει...