3.12 ΗΠΑ-Ρωσία, μια καρμική σχέση


Φωτιά θ' ανάψει σε δυο σπίτια τη νύχτα,
αρκετοί άνθρωποι μέσα πνίγονται από ασφυξία ή καίγονται.
Θα συμβεί κοντά σε δυο ποτάμια σίγουρα όταν ο ΄Ηλιος,
ο Τοξότης και ο Καρκίνος έχουν όλοι τους ελαττωθεί. (ΙΙ-35)


Προσέξτε τον τελευταίο στίχο γιατί περιέχει μία ημερομηνία. Η «φωτιά που θ' ανάψει σε δύο σπίτια» δείχνει τη διακοπή επικοινωνίας μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και θα είναι τα πικρά συναισθήματα που θα αναβλύσουν εξαιτίας μιας παρεξήγησης που θα συμβεί «σε δύο σπίτια», το Κρεμλίνο και τον Λευκό Οίκο. Με το οι «άνθρωποι που πνίγονται από ασφυξία ή καίγονται», εννοώ ότι θα υπάρχουν άνθρωποι και στις δύο πλευρές που θα επιθυμούν να διατηρήσουν το ήρεμο κλίμα και να συζητήσουν τα προβλήματα. Ορισμένοι θα τοποθετηθούν σε θέσεις απ' όπου δεν θα τους ακούει κανείς, έτσι «πνίγονται από ασφυξία».

Κάποιοι άλλοι θα υψώσουν τη φωνή τους και θα μιλήσουν, θα ριψοκινδυνέψουν την καριέρα τους στην προσπάθεια να αποτρέψουν την επιδείνωση της κατάστασης κι έτσι «καίγονται», και πάλι μεταφορικά.
«Θα συμβεί κοντά σε δυο ποτάμια, σίγουρα» : ο ένας είναι ο ποταμός Ποτόμακ και ο άλλος ποταμός είναι στη Ρωσία και φέρει και αυτός όνομα συμβολικό της Ρωσικής Ιστορίας.

«Ο Ήλιος, ο Τοξότης και ο Καρκίνος έχουν όλοι τους ελαττωθεί». Αυτό συμβαίνει σε μία στιγμή που οι τρεις αυτές ζωδιακές δυνάμεις δεν βρίσκονται στους οίκους τους, συνεπώς δεν ασκούν επιρροή στις ανθρώπινες υποθέσεις. Καθένας από τους ζωδιακούς αστερισμούς ασκεί επιρροή, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, ανάλογα με τη σχέση του με τους άλλους αστερισμούς. Έτσι, η επίδραση που θα έχουν πάνω στην κατάσταση θα είναι ελαττωμένη.

Φανταστείτε μία εικόνα με το ωροσκόπιο του κόσμου, γενικότερα, και τη στιγμή που στο ωροσκόπιο αυτό η επίδραση των τριών αυτών αστερισμών είναι στο χαμηλότερο σημείο της, τότε θα έχετε μία ιδέα περίπου για το πότε θα συμβεί αυτό. Ειδικά, εξετάστε τα ωροσκόπια των δύο χωρών που αναφέρονται.
Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξετε το ωροσκόπιο όλου του κόσμου. Μπορεί να γίνει, αλλά είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Θα πρέπει να έχετε τον καθρέφτη μου για να το πετύχετε. Ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε ένα συγκριτικό ωροσκόπιο των δύο χωρών, χρησιμοποιώντας ως γενέθλια ημερομηνία, αυτήν του παρόντος πολιτικού συστήματος, δηλαδή, 2 Ιουλίου του 1776 για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη γνωστή ημερομηνία για τη Ρωσία, των αρχών αυτού του αιώνα.

Δεύτερος και τρίτος κάνουν πρώτης τάξεως μουσική.
Θα τιμηθούν ανυπέρβλητα από το Βασιλιά.
Μέσα από χοντρούς και λεπτούς, ακόμη μισό-ακρωτηριασμένους,
να εξευτελιστούν από τη ψεύτικη αναφορά της Αφροδίτης. (Χ-28)


Μετά από επίπονες προσπάθειες η Αμερική και η Ρωσία κατόρθωσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε αρκετά σημεία της πολιτικής τους. Η ελπίδα για ασφάλεια αναπτερώθηκε σε όλη τη Ευρώπη.
Με τους στίχους «Δεύτερος και τρίτος κάνουν πρώτης τάξεως μουσική. Θα τιμηθούν ανυπέρβλητα από το Βασιλιά», προσπαθώ να αναφερθώ στις χώρες που συνειδητοποιούν την απεγνωσμένη ανάγκη τους για ένωση και «βασιλιάς» γίνεται το κάθε έθνος που ενώνεται με ένα άλλο.


Όσο για το «Μέσα από χοντρούς και λεπτούς ακόμη μισό-ακρωτηριασμένους, να εξευτελιστούν από την ψεύτικη αναφορά της Αφροδίτης» αυτό έχει να κάνει με την προσπάθεια της γης να επιβιώσει ως πλανήτης. Βλέπω δυνάμεις με πολύ θυμό, να κατηγορούν η μια την άλλη, ενώ υπάρχουν και ενωτικές δυνάμεις που προσπαθούν να θεραπεύσουν και να συνεχίσουν τη πορεία της ανθρωπότητας. Η «ψεύτικη Αφροδίτη» εδώ, συμβολίζει κάποια μεταμφιεσμένη, αγαπητή, θηλυκή, επιδέξια σε χειρισμούς ομάδα ή χώρα, που είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπολοίπων, ενώ είχε εξυφάνει τον ιστό της για να δηλητηριάσει τις φιλοσοφίες των άλλων. Αυτές οι καταστάσεις έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στην Ιστορία.


Ναυτικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Σοβ. Ένωσης

Ο μεγάλος στρατός που θα περάσει πάνω απ' τα βουνά
όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον Τοξότη και ο Άρης κινείται στους Ιχθείς,
Δηλητήριο κρυμμένο κάτω απ' τα κεφάλια του σολομού,
ο αρχηγός τους στον πόλεμο κρεμασμένος με σχοινί. (ΙΙ-48)


Το «δηλητήριο κρυμμένο κάτω απ' τα κεφάλια του σολομού» αναφέρεται σ' ένα πυρηνικό υποβρύχιο, αλλά και στις πολεμικές διαθέσεις των κυβερνητών των υποβρυχίων αυτών. Κατά μία έννοια, δεν θα μπορούν να συγκρατηθούν για να μην πατήσουν το κουμπί. Και τα δύο περιστατικά, που αναφέρονται σ' αυτό το τετράστιχο, καταλήγουν σε φιάσκο.Είδα ένα Αμερικανικό πλοίο επιφανείας να βρίσκεται σε κίνδυνο. Ο Σοβιετικός κυβερνήτης του πυρηνικού υποβρυχίου θα έχει μυστικές εντολές, τις οποίες το υπόλοιπο πλήρωμα θα αγνοεί, βασικά να παρενοχλήσει και να προκαλέσει όσο περισσότερο γίνεται, χωρίς όμως να ξεπεράσει τα όρια. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ο κυβερνήτης παρασύρεται και προχωράει πολύ περισσότερο, δεν φοβάται, όμως, μήπως τιμωρηθεί λόγω της γενικής φύσης των εντολών που έχει λάβει. Ο Αμερικανός κυβερνήτης, απ' την άλλη, βρίσκεται σε μία κατάσταση κατά την οποία έχει εντολή να υπερασπιστεί την ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά να μην κάνει καμία κίνηση που θα σηματοδοτούσε έναρξη πολέμου.

Ο κυβερνήτης, προσπαθώντας να προστατεύσει το πλοίο του από το υποβρύχιο, καταφέρνει να το χτυπήσει και νιώθει ότι μάλλον το βύθισε. Αισθάνεται σαν να είναι «κρεμασμένος με σκοινί», κι ότι η πράξη του μπορεί ενδεχομένως να ερμηνευθεί ως έναρξη πολέμου αντί για πράξη υπεράσπισης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημείωση : Θα μπορούσε, άραγε, η προφητεία αυτή να σχετίζεται με το Σοβιετικό υποβρύχιο, που βυθίστηκε στον ωκεανό, μεταξύ 3 και 6 Οκτωβρίου του 1986; Ειπώθηκε ότι εξαιτίας πυρκαγιάς και πυρηνικής έκρηξης στο υποβρύχιο, αυτό βυθίστηκε, ανατολικά των Βερμούδων ενώ επέστρεφε στη Ρωσία. Στις ένοπλες   δυνάμεις των ΗΠΑ απαγορεύθηκε κάθε παροχή βοήθειας, τα δε Αμερικανικά αεροσκάφη και πλοία διατάχθηκαν να παραμείνουν σε απόσταση. Μήπως συνέβησαν περισσότερα απ' όσα γνωστοποιήθηκαν;


Υπήρξε ένα ακόμα περιστατικό σχετικό με το Αμερικανικό υποβρύχιο Bonefish, τον Απρίλιο του 1988. Το πλοίο αχρηστεύτηκε εξαιτίας μιας έκρηξης, άγνωστης προέλευσης, στην περιοχή ακριβώς του ωκεανού που υπέδειξε ο Νοστράδαμος. Υπάρχουν κι άλλες αντιστοιχίες με το τετράστιχο. "Δηλητήριο κρυμμένο κάτω απ' τα κεφάλια του σολομού", μπορεί, σ' αυτή την περίπτωση, να σημαίνει τα τοξικά αέρια που αποδεσμεύθηκαν μέσα στο υποβρύχιο, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων όσοι επέβαιναν σ' αυτό.


Ακόμα, η λέξη "σολομός" θα μπορούσε να αναφέρεται στο υποβρύχιο (ένα ψάρι) και το ασυνήθιστο όνομα του (Bonefish, κόκαλο ψαριού). Πλοία επιφανείας υπήρχαν επίσης στην εικόνα, διότι λάβαιναν μέρος στις ασκήσεις ρουτίνας που γίνονταν σ' εκείνη την περιοχή του Ατλαντικού. Το Bonefish ήταν ένα παλαιάς τεχνολογίας ντιζελοκίνητο υποβρύχιο, το οποίο επρόκειτο να παροπλιστεί σύντομα. Μόνο τέσσερα υποβρύχια αυτού του τύπου έχουν απομείνει στο στόλο μέχρι και σήμερα. Το Αμερικανικό Ναυτικό χρησιμοποιεί τον τύπο αυτό για παραπλάνηση των Σοβιετικών υποβρυχίων σ' αυτές τις ασκήσεις, διότι οι Ρώσοι έχουν πολλά εν ενεργεία υποβρύχια αυτού του τύπου.

Μήπως γι' αυτό ο Νοστράδαμος είπε ότι επρόκειτο για Σοβιετικό υποβρύχιο; Είναι άραγε πιθανό να αναφερόταν σε κάποιο ατύχημα που συνέβη στη διάρκεια πολεμικών "παιχνιδιών" και όχι μία αληθινή αντιπαράθεση;