3.7 Η Μαφία

Για να φωνάξουν δυνατά τη νίκη της μεγάλης ημισελήνου
ο Αετός θα ανακηρυχτεί από τους Ρωμαίους.
Η Παβία, το Μιλάνο και η Γένοβα δε θα συμφωνήσουν,
μετά, αυτές οι ίδιες θα απαιτήσουν το μεγάλο αφέντη. (VI - 78)


Αυτό το τετράστιχο αναφέρεται στη Μαφία. Εξαιτίας της αρνητικής επιρροής και εμπλοκής της στο «οργανωμένο έγκλημα», η Μαφία είναι ικανή να επηρεάσει την Ιστορία καθώς μπορεί να επηρεάσει πολλούς ανθρώπους χάρη στη μεγάλη δύναμή της.
Αρχικά η Μαφία ξεκίνησε στη Σικελία και τη νότια Ιταλία, και αυτό ήταν το κέντρο των επιχειρήσεών της και η βάση της εξουσίας της. Στη συνέχεια, μετέφερε τις σημαντικότερες επιχειρήσεις της και το κέντρο εξουσίας της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το «για να φωνάξουν δυνατά τη νίκη της μεγάλης ημισελήνου» συμβολίζει μια μεγάλη πόλη στην Ιταλία γύρω από ένα λιμάνι σε σχήμα ημισελήνου από την οποία πρωτοξεκίνησε η οργάνωση αυτή. Η μαφία θα έχει απόλυτη εξουσία πάνω στην πόλη αυτή.


«Ο Αετός», δηλαδή οι ΗΠΑ, «θα ανακηρυχτεί από τους Ρωμαίους», που αντιπροσωπεύουν τη Μαφία, τους Ιταλούς. Τα άλλα ονόματα υποδεικνύουν τους αντίπαλους οργανισμούς που αποφάσισαν να παραμείνουν στην Ιταλία και να μην μεταφερθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όταν το παρακλάδι της Μαφίας που εδρεύει στη Σικελία μεταφερθεί στις ΗΠΑ, θα ανεξαρτητοποιηθεί από την οργάνωση που παρέμεινε στην Ιταλία και θα επιλέξει μόνο του τους αρχηγούς του - «αυτές οι ίδιες θα απαιτήσουν το μεγάλο αφέντη».