3.6 Συναυλίες διαμαρτυρίας -  Η Ροκ μουσική

Στα σύνορα της Κοσάντ και της Κάιλους,
όχι πολύ μακριά από τα βάθη της πεδιάδας,
μουσική από λαούτα ακούγεται από την Βιλεφράνκ,
περιτριγυρισμένη από κύμβαλα και από πολλά έγχορδα (όργανα). (Χ - 41)


Είδα ένα μοναδικό φαινόμενο να λαμβάνει χώρα τον 20ο αιώνα, τις (μουσικές) συναυλίες για διάφορους σκοπούς: είτε για να εκφραστούν πολιτικές τάσεις, είτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς κλπ. Αυτό το είδος μουσικής δεν μοιάζει με τίποτα σε ότι έχουμε ακούσει μέχρι τώρα΄ είναι η μουσική «ροκ». Πάντα θεωρούσα πως αυτό ήταν ένα κομμάτι ενός βουνού, κάτι σκληρό που κάποιος θα μπορούσε να το χρησιμοποιήσει για να χτίσει έναν τοίχο. Αλλά χρησιμοποίησα την έκφραση «πολλά έγχορδα όργανα και κύμβαλα παντού» για να περιγράψω τον ήχο που βγαίνει μέσα από τους ενισχυτές.


Tα αποτελέσματα αυτής της μουσικής έχουν επηρεάσει την Ιστορία. Θυμηθείτε πως κατά την διάρκεια της ανάμιξης των ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ, έγιναν αρκετές διαμαρτυρίες, ιδιαίτερα με τη μορφή συναυλιών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να βγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τον πόλεμο. Καθώς διάφορα γεγονότα συνεχίζουν να συμβαίνουν και ο αριθμός των καταστροφών αυξάνεται, οι κυβερνήσεις δεν θα μπορούν να ανακουφίσουν από τις καταστροφές διάφορες περιοχές όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Έτσι οι άνθρωποι θα πρέπει να στραφούν στους συνανθρώπους τους. Και ένας από τους τρόπους που θα γίνει αυτό είναι με τους μουσικούς, τους ηθοποιούς, τους μίμους, τους ζογκλέρ και, με κάθε είδους ψυχαγωγία. Οι άνθρωποι θα συγκεντρώνονται και θα συλλέγουν χρήματα για να τα προσφέρουν σε όσους υποφέρουν.