3.5 Σοβιετική Ένωση, εσωτερικές επαναστάσεις και συμμαχίες

Στη χώρα με το μεγάλο θεσπέσιο ναό,
ένας ανιψιός από το Λονδίνο θα δολοφονηθεί μέσω της ψεύτικης ειρήνης.
Το πλοίο τότε θα ανοίξει,
η ψεύτικη ειρήνη θα γίνει γνωστή στο εξωτερικό. (VI - 22)


Σε μια από τις μικρές διοικητικές περιφέρειες της Ρωσίας θα υπάρξει αναταραχή, με το λαϊκό αίτημα της ελευθερίας και της δικαιοσύνης. Ο «ανιψιός από το Λονδίνο θα δολοφονηθεί μέσω της ψεύτικης ειρήνης» συμβολίζει τον άνθρωπο που το Κρεμλίνο έστειλε ως εκπρόσωπο και πίστευαν πως θα έκανε κάτι, αλλά δεν ήταν παρά ένα πιόνι χειραγώγησης. Το Λονδίνο χρησιμοποιείται ως αναγραμματισμός, ένα πάζλ με γράμματα. «Το πλοίο τότε θα ανοίξει, η ψεύτικη ειρήνη θα γίνει γνωστή στο εξωτερικό», δηλαδή ο υπόλοιπος κόσμος δεν θα λάβει μια σωστή και ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει΄ η είδηση θα βγει προς τα έξω διαστρεβλωμένη.


Το παιδί του βασιλείου, μέσω της αιχμαλωσίας του πατέρα του,
θα έχει την ατυχία να τον απελευθερώσει,
κοντά στη λίμνη Τρασμίνη τον κυανό αιχμάλωτο,
έτσι ώστε μήπως και το στράτευμα που τον αιχμαλώτισε να μεθύσει. (VI-39)


Μια μικρή χώρα, στα νοτιοανατολικά της Μόσχας επαναστατεί, και η κυβέρνηση αιχμαλωτίζει τον πρόεδρό της με την ελπίδα να σταματήσει την επανάσταση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. «Ο πατέρας» και «το παιδί» είναι συμβολισμοί χωρών. Όσο για «τον κυανό αιχμάλωτο» συμβολίζει ως χρώμα την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου που χάνει τον έλεγχο. Τέλος, «το στράτευμα που τον αιχμαλώτισε να μεθύσει» συμβολίζει την προσπάθεια της Μόσχας να τον παγιδέψει για να τον κάνει να αποτύχει. Εν τέλει, η χώρα αποκτά την ελευθερία της, γιατί η αιχμαλωσία και ο θάνατος του αρχηγού της κάνει τον σκοπό και την ενότητα πιο δυνατά.


Όποτε είναι να συμβεί μια τεράστια κοινωνική ή πολιτική αλλαγή, υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια πριν έρθει το μεγάλο κύμα της αλλαγής. Σε ευρύτερη κλίμακα, όταν βρισκόμαστε μπροστά σε παγκόσμιες αλλαγές, μερικές μικρές χώρες θα έχουν αναταραχές χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Θα γίνουν διαδηλώσεις, πορείες στους δρόμους και γενικά θα υπάρχει ανησυχία μεταξύ των πολιτών. Αυτά θα συμβούν επειδή έτσι έχουν ρυθμιστεί τα πράγματα, κάποιες χώρες ή κάποια συγκεκριμένα κοινωνικά συστήματα μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα ή ευάλωτα στις επερχόμενες αλλαγές. Έτσι αντιδρούν αρχικά και αυτό είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι για τις μεγαλύτερες αλλαγές που πρόκειται να έρθουν.


Βλέπω το τέλος του κομμουνιστικού κόμματος. Το κομμουνιστικό κόμμα, ως όνομα, θα συνεχίσει να υπάρχει. Αλλά η δομή του θα είναι τελείως διαφορετική, και οι στόχοι του θα είναι και αυτοί διαφορετικοί. Θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Ένα από τα πράγματα που πρόκειται να γίνουν, είναι πως θα διαβάσουν τον Καρλ Μαρξ, τον Φρίντριχ Ένγκελς και τους υπόλοιπους από άλλη σκοπιά και θα τους ερμηνεύσουν τελείως διαφορετικά. Η Ρωσία θα αποδυναμωθεί κάπως, αλλά δεν θα είναι τόσο ευάλωτη όσο οι ανατολικές Ευρωπαϊκές χώρες. Ο γεωγραφικός σχηματισμός και το μέγεθος της Ρωσίας είναι η ίδια η δύναμή της.


Η Ρωσία ενώνεται με την Κίνα και την Ιαπωνία

Η βαθιά είσοδος της μεγάλης βασίλισσας
θα κάνει το μέρος δυνατό και απρόσιτο.
Ένα φοβερό και απαίσιο πράγμα θα συμβεί:
Ο στρατός των τριών λιονταριών θα ηττηθεί. (VII-16)


Η «μεγάλη βασίλισσα» είναι η Ρωσία, η οποία κάποια στιγμή στο μέλλον θα ενωθεί με την Κίνα και την Ιαπωνία. «Η βαθιά είσοδος της μεγάλης βασίλισσας που θα κάνει το μέρος δυνατό και απρόσιτο» σημαίνει ότι η Ρωσία θα πορευτεί μέσα από εξεγέρσεις και εσωτερικές επαναστάσεις με αίτημα την ελευθερία καθώς ο λαός δεν θα αντέχει άλλο τις ψεύτικες υποσχέσεις και τη διαφθορά.
Οι στρατιωτικές δυνάμεις των τριών χωρών θα ενωθούν - «ο στρατός των τριών λιονταριών» - για να «ηττηθεί» αργότερα από τις δυνάμεις του Αντίχριστου.


Σοβιετική μυστική υποθαλάσσια βάση στην Αδριατική

Κοντά στον (ποταμό) Κόνκα στην Αδριατική θάλασσα,
θα εμφανιστεί ένα τρομερό ψάρι
με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και θαλάσσιο σκοπό,
θα πιαστεί χωρίς το αγκίστρι. (ΙΙΙ-21)


Εδώ έχουμε ένα σκάνδαλο σχετικό με στρατιωτικά μυστικά : σε πειραματική βάση, οι Σοβιετικοί έχουν χτίσει ένα υποθαλάσσιο θόλο και μία υποθαλάσσια βάση υποβρυχίων στην Αδριατική θάλασσα, την οποία χρησιμοποιούν για να εξαπολύουν τα υποβρύχιά τους, για υπονομευτικούς σκοπούς. Το όλο θέμα θα έρθει στο φως χάρη στις πιέσεις που θα ασκήσουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διπλωμάτες και πολιτικοί.

Όταν αυτό ανακαλυφθεί, τα υποβρύχια θα απομακρυνθούν από εκεί, χωρίς να χρησιμοποιηθεί «αγκίστρι», τρόπος του λέγειν, δηλαδή δεν θα τα απομακρύνουν, καταστρέφοντάς τα με όπλα, αλλά με πολιτικούς χειρισμούς. «Το τρομερό ψάρι με ανθρώπινα χαρακτηριστικά» εννοεί τους ανθρώπους που εμπλέκονται και αναφέρεται τόσο στην υποθαλάσσια βάση όσο και στο ότι έχουμε να κάνουμε με υποβρύχια. Απαιτούνται άνθρωποι για να λειτουργήσουν και τα δύο.