3.4 Πόλεμος στη  Μέση Ανατολή πλήττει Γαλλία, Ιταλία

Εξαιτίας της θερμότητας όμοιας με του ήλιου πάνω στη θάλασσα,
τα ψάρια γύρω από το Νεγρεπόντε θα μισοψηθούν.
Οι ντόπιοι θα τα τρώνε
όταν στη Ρόδο και τη Γένοβα υπάρχει έλλειψη τροφής. (ΙΙ-3).


Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη αναστάτωση στη Μέση Ανατολή θα καταλήξει σ' έναν ακόμα πόλεμο στην περιοχή. Ένας από τους ηγέτες θα κατορθώσει να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο. Θα παραφρονήσει και θα προβαίνει σε τεράστιες υπερβολές με την παραμικρή αφορμή. Έτσι, ο λαός εναντίον του οποίου πολεμά αντεπιτίθεται χρησιμοποιώντας πυρηνικά. Η χώρα βρίσκεται εκεί ακριβώς' έχει μία ακτή στη Μεσόγειο. Το «Νεγρεπόντε» είναι ένα σημείο στο ανατολικό άκρο της Μεσογείου, στην ακτή του οποίου υπάρχουν απότομοι σκουρόχρωμοι βράχοι. Κι όταν αυτή η χώρα βομβαρδιστεί, μία από τις βόμβες, αντί να πέσει στην ξηρά, θα πέσει στη Μεσόγειο.


Όταν εκραγεί, θα δηλητηριάσει όλα σχεδόν «τα ψάρια» της Μεσογείου, και πολλά θα τα σκοτώσει λόγω «της θερμότητας». Εξαιτίας αυτού του πολέμου, οι κανονικοί δρόμοι του εμπορίου θα διακοπούν, έτσι ώστε οι άνθρωποι στην άλλη ακτή της Μεσογείου θα αναζητούν απεγνωσμένα τροφή και «θα τρώνε τα ψάρια», ακόμα κι αν ξέρουν ότι δεν πρέπει να το κάνουν.
Το πυρηνικό αυτό όπλο που θα ρίξει μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, θα προκαλέσει έναν άλλο πόλεμο, πάνω σ' αυτόν τον πόλεμο, κι έτσι θα βρίσκονται διαρκώς σε εμπόλεμη κατάσταση. Άλλες χώρες, κυρίως Ευρωπαϊκές και Δυτικές, θα νιώσουν την ανάγκη να παρέμβουν για να σταματήσουν τον πόλεμο, εξαιτίας των αποθεμάτων πετρελαίου.

Έτσι, όταν οι Ευρωπαϊκές χώρες προσπαθήσουν να παρέμβουν, ο ίδιος παράφρων ηγέτης που έριξε το ατομικό όπλο λίγο νωρίτερα, θα χρησιμοποιήσει το υπόλοιπο δηλητήριό του εναντίον της Ευρώπης. Το μεγαλύτερο μέρος του θα πλήξει τη νότια Ευρώπη, δεδομένου ότι είναι το κοντινότερο τμήμα της Ευρώπης. Το αποτέλεσμα θα είναι η Ευρωπαϊκή ακτή της Μεσογείου, ιδιαίτερα αυτή της Γαλλίας και της Ιταλίας, να καταστεί εντελώς ακατοίκητη, η δε Ιταλία θα πληρώσει το υψηλότερο τίμημα σ' αυτή την ιστορία.
Το παρακάτω αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου τετράστιχου :

Από το Μονακό μέχρι τη Σικελία 
όλη η ακτή θα παραμείνει ερημωμένη.
Δεν θα υπάρχουν προάστια, πόλεις ή χωριά,
που να μην έχουν λεηλατηθεί ή ληστευθεί από τους βαρβάρους. (ΙΙ-4)


«Οι βάρβαροι» είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται υπό τον παράφρονα αυτόν ηγέτη (που δεν είναι ο Αντίχριστος). Ο σκοπός που ο ηγέτης αυτός εξυπηρετεί, καθώς είναι παράφρων και χρησιμοποιεί τα όπλα του επί δικαίων και αδίκων και σύρει όλο τον κόσμο σε πόλεμο, είναι ότι αφυπνίζει τα κυριότερα κράτη, απ' όπου ο τρίτος Αντίχριστος θα κατορθώσει να ανέβει στην εξουσία με ελάχιστη ή καθόλου αντίσταση. Στήνει το σκηνικό για τον τρίτο Αντίχριστο.