2.4 Ο Πρόεδρος Ρούσβελτ

Ο Νοστράδαμος, γράφει η Κάννον, σχολίασε τις κυριότερες προσωπικότητες που ενεπλάκησαν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Περιέργως, όταν αναφέρθηκε στον Πρόεδρο Φραγκλίνο Ρούζβελτ, σκιαγράφησε μία τελείως διαφορετική εικόνα απ' αυτήν που είχαν όσοι ζούσαν τη συγκεκριμένη εποχή στις ΗΠΑ. Προσωπικά, λέει η Κάννον, θεωρούσα πάντα τον Ρούζβελτ έναν μεγάλο άνδρα που μας έσωσε από τον πόλεμο.
Αντίθετα, ο Νοστράδαμος τον περιέγραψε ως έναν άνδρα, που μεταχειρίστηκε επιδέξια τη δύναμη που είχε ως πρόεδρος για να γίνει σχεδόν βασιλιάς. (VIII-74). Διετέλεσε πρόεδρος περισσότερες θητείες απ' ό,τι οποιοσδήποτε άλλος και υπήρξαν συζητήσεις την εποχή εκείνη ότι θα γινόταν κάτι σαν βασιλιάς. Εξαιτίας του ήταν που το Κονγκρέσο μείωσε τον αριθμό των θητειών που μπορεί να διατελέσει κανείς ως πρόεδρος. Τόνισε, επίσης, ο Νοστράδαμος ότι ο Ρούζβελτ έκανε διάφορες μηχανορραφίες για να εμπλέξει τη χώρα στον πόλεμο. Στο I-23, η «λεοπάρδαλη» αντιπροσωπεύει την Αγγλία και ο «αγριόχοιρος» τους Ναζί, επειδή ήταν ένα μάτσο ακάθαρτων ανθρώπων. Η Αμερική αναφέρεται σαν τον «αετό που παίζει γύρω απ' τον ήλιο», θέλοντας να δείξει ότι ήταν δήθεν ουδέτερη.
Η χρονική αναφορά «ο τρίτος μήνας, στην ανατολή του ήλιου» δεν είναι αστρολογική αλλά αναφέρεται στην εποχή που η Αγγλία είχε αρχίσει να νιώθει απειλημένη από τη Γερμανία και προσπαθούσε να κάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναμιχθούν στον πόλεμο. Ο Ρούζβελτ, πρόσθεσε ο Νοστράδαμος, έπρεπε να βρει έναν τρόπο να μπει στον πόλεμο, με την υποστήριξη του λαού. Η έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό είναι σωστό. Τον Μάρτιο του 1941, ο Ρούζβελτ πρόσφερε κάθε δυνατή βοήθεια στην Αγγλία για να "καθαρίσει" με τον πόλεμο. Οι πιο ισχυροί αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι προετοιμάζει τη χώρα για κήρυξη πολέμου, με σκοπό να βοηθήσει την οικονομία.

Στο I-84, ο Ρούζβελτ περιγράφεται ως «ο μεγάλος, κρυμμένος στη σκιά, που κρατάει ένα ξυράφι πάνω απ' τη ματωμένη πληγή». Αυτό σημαίνει ότι έκανε κινήσεις για να προκαλέσει την Ιαπωνία. Η Αγγλία αναφέρεται σ' αυτό το τετράστιχο ως «ο αδελφός του». Υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις που ο Νοστράδαμος αναφέρεται στην Αγγλία ως τον αδελφό των ΗΠΑ.

Ο Ρούζβελτ αναφέρεται και πάλι στο II-9 ως ο «λεπτός άνδρας, ο οποίος κυβερνά ειρηνικά για εννέα χρόνια πριν αναπτύξει μία δίψα για αίμα». Εκλέχθηκε το 1932 και οι ΗΠΑ μπήκαν στον πόλεμο τον Δεκέμβριο του 1941. Τα εννέα αυτά χρόνια, παρ' όλο που περιλάμβαναν την εποχή του μεγάλου Κραχ, ήταν σχετικά ειρηνικά. Υπήρξαν αρκετά ακόμα τετράστιχα, αυτά όμως αρκούν για να δείξουν με ποιο τρόπο ο Νοστράδαμος είδε τον Ρούζβελτ και την είσοδο των Η.Π.Α. στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.