10.3 Επαναφορά στη ζωή κλινικά νεκρού


Το σώμα χωρίς ψυχή δεν θα είναι για πολύ στη θυσία.
Την ημέρα του θανάτου του θα ξαναγεννηθεί.
Το θεϊκό πνεύμα θα κάνει την ψυχή να αναγαλλιάσει
βλέποντας την αιωνιότητα του λόγου. (ΙΙ-13)


Αρκετά συχνά οραματιζόμουν τις εκπληκτικές εξελίξεις στην ιατρική. Στην εποχή σας θα φανούν τα πρώτα δείγματα από το πώς οι γιατροί στο χειρουργείο μπορούν να επαναφέρουν στη ζωή ανθρώπους που είναι κλινικά νεκροί και οι οποίοι μπορούν να ζήσουν για πολλά χρόνια μετά. Η ιατρική θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο ώστε ο άνθρωπος να φαίνεται πως μπορεί να ζήσει για πάντα, γιατί το σώμα είναι τόσο εκπληκτικά φτιαγμένο που δεν μπορεί να πεθαίνει τόσο γρήγορα. Η προοπτική αυτή αρχίζει να αχνοφαίνεται ήδη από τον 20ό αιώνα, παρόλο που ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.


Είδα μια εποχή στο μέλλον όπου οι άνθρωποι που έχουν πεθάνει μπορεί να επανέλθουν στη ζωή με πολλούς θαυμαστούς τρόπους, είτε εμφυσώντας τους πίσω το πνεύμα στο σώμα πριν αυτό αρχίσει να διαβρώνεται είτε φτιάχνοντας ένα καινούργιο σώμα σαν το παλιό και εμφυσώντας πίσω το πνεύμα. Πριν εξελιχθεί η συγκεκριμένη γνώση θα γίνει μια επιστημονική ανακάλυψη που θα ταράξει όλες τις θεωρητικές βάσεις όλων των επιστημών και ο άνθρωπος θα καταφέρει τελικά να φτάσει κατά κάποιον τρόπο το Θεό.

Ο πνευματικός πυρήνας του σύμπαντος που συνέχει τα πάντα μέσω της δύναμης της ζωής εν τέλει θα ανακαλυφθεί. Αυτό μάλλον θα συμβεί στο πολύ μακρινό μέλλον. Ωστόσο είναι ευκολότερο να το συλλάβει ένας μέσος άνθρωπος της εποχής σας παρά ένας άνθρωπος της δικής μου εποχής. Η ανακάλυψη αυτού του κεντρικού πνεύματος της δύναμης της ζωής θα αποτελέσει τόσο μεγάλη αλλαγή στα πάντα που θα φανεί σαν την αναγέννηση του κόσμου. Τα πάντα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που σκέφτεται ο άνθρωπος, τη φιλοσοφία του, την ιατρική του, την επιστήμη του, τα πάντα θα αλλάξουν ολοκληρωτικά. Το αδύνατο θα γίνει πιθανό.  Είναι αδύνατον να περιγράψω όλα όσα θαυμαστά θα συμβούν και τα οποία θα επιδράσουν δραστικά στη θρησκευτική πίστη των ανθρώπων.