9.4 Η Ασία    Η Ινδία θα βρίσκεται κάτω από το νερό μέχρι τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Αυτή θα είναι η καινούργια ακτογραμμή που θα συνεχίζεται μέσα από τα βουνά του Νεπάλ και του Θιβέτ και θα φτάνει μέχρι το βορειοανατολικό μέρος της Ρωσίας.
Το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας θα είναι νησιά σχηματισμένα από τις κορυφές των βουνών. Ίσως, όταν το κέντρο της Ρωσίας ανέβει στην επιφάνεια, να προκαλέσει πτώση της Κίνας. Οι πεδιάδες θα βρίσκονται αποκλειστικά κάτω από το νερό, αλλά το νερό θα είναι αρκετά ρηχό, ώστε αν οι Κινέζοι επιθυμούν να χτίσουν αντιπλημμυρικά αναχώματα, να αντλούν έξω το νερό, και να αποκτήσουν ξανά τη γη όπως κάνουν και στην Ολλανδία. Ξέρει πως αυτοί που ζουν στις κάτω χώρες, Ολλανδία και Βέλγιο, έχουν καταφέρει να μεγαλώσουν λίγο τις χώρες τους χτίζοντας αντιπλημμυρικά αναχώματα και αντλώντας το νερό έξω. Οι Κινέζοι μπορούν να κάνουν και πάλι τη γη τους κατοικημένη, αν θέλουν να δουλέψουν για αυτό.
Τα Ιαπωνικά νησιά θα είναι μικρότερα και διαφορετικά σχηματισμένα, αλλά θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο ίδιο σημείο. Με τον καιρό θα μεγαλώσουν. Η μετατόπιση θα κάνει τα ηφαίστεια της Ιαπωνίας να παραμείνουν ενεργά για αρκετό χρονικό διάστημα και μια καινούργια χώρα θα σχηματιστεί με αυτό τον τρόπο. Η Ιαπωνία θα είναι πιο απομακρυσμένη από κάθε άλλη χώρα που θα βρίσκεται πάνω από το νερό, γιατί το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας και της Κορέας θα έχουν βυθιστεί.
Οι Φιλιππίνες θα έχουν μια πιο σκληρή μοίρα΄θα βυθιστούν ολοκληρωτικά. Καινούργια γη θα μπορέσει να δημιουργηθεί εκεί από ηφαίστεια που βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας, αλλά αυτό θα πάρει πολύ καιρό.