9.3α Η Γαλλία    Η θάλασσα στη Μέση της Γης - αυτήν που ονομάζουμε στις μέρες μας «Μεσόγειο» - ήταν το όνομα μιας περιοχής και είχε δύσκολη ορθογραφία.


Ειρήνη και αφθονία για καιρό θα επαινέσουν τον τόπο΄
στο βασίλειο θα εξαφανιστεί το άνθος του κρίνου
Σώματα νεκρά από νερό θα ξεβραστούν στην ξηρά
μάταια περιμένοντας την ευκαιρία να ταφούν. (ΙV-20)


Μέρος της Γαλλίας εξαφανίζεται. Οι Γάλλοι θα συσπειρωθούν μπροστά στην καταστροφή, γιατί θα θέλουν το κακό να τους βρει ενωμένους και γι' αυτό θα χαθεί τόσος πολύ κόσμος από τον κατακλυσμό.


Ο ουρανός προφητεύει σχετικά με την πόλη της Λυών (Πλάνκους)
μέσα από σημεία καθαρά και άστρα σταθερά,
ότι ξαφνικά πλησιάζει η ώρα της αλλαγής,
ούτε για το καλό αλλά ούτε και το κακό της. (III-46)


Οι αστρολόγοι θα γνωρίζουν εκ των προτέρων την επικείμενη καταστροφή της πόλης της Λυών, αλλά δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα γι' αυτό. Η θλίψη μου είναι μεγάλη, γιατί έχω έναν ιδιαίτερο δεσμό με την πόλη αυτή και τους κατοίκους της.
Η Λυών υπήρξε αρχαία Ρωμαϊκή πόλη και για κάποιο διάστημα, πρωτεύουσα της επαρχίας «Πλάνκους», γι' αυτό και την αναφέρω έτσι στο τετράστιχο. Η πόλη κατακτήθηκε από τον Μουνάτιους Πλάνκους το 43 π.Χ. και έγινε το πολιτικό-οικονομικό κέντρο της εποχής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης.


Η μοιραία και αιώνια διάταξη του κύκλου
θα επιστρέψει σε καθορισμένη σειρά.
Οι αλυσίδες της Μασσαλίας θα σπάσουν,
η πόλη θα παρθεί μαζί και ο εχθρός την ίδια ώρα. (ΙΙΙ-79)


«Το τέλος του κύκλου» είναι το τέλος του κόσμου όπως τον γνωρίζουμε. Ακόμα, όταν συμβεί η μετατόπιση του άξονα και η πτώση του Αντίχριστου, θα υπάρξουν διαμάχες στο πολεμικό θέατρο της νότιας Ευρώπης. Η Μασσαλία θα είναι ανάμεσα στις «πόλεις που θα παρθούν» καθώς και «ο εχθρός», δηλαδή οι δυνάμεις του Αντίχριστου.