9.2 Η Αφρική  Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς συγκεκριμένες μεταβολές της μετακίνησης του άξονα γιατί θα γίνουν τόσες πολλές αλλαγές στον κόσμο. Θα υπάρξουν παγκόσμιες αλλαγές σε περιοχές που ήταν άγνωστες στους εξερευνητές της εποχής μου, αλλά γνωστές σε εσάς. Για παράδειγμα, δεν ξέραμε πολλά για την Ασία και τίποτα για την Αυστραλία ή την Ανταρκτική. Ας ξεκινήσουμε από την ήπειρο της Αφρικής.
Όταν μετακινηθεί ο άξονας της γης, θα προκαλέσει πολλούς σεισμούς και πολλές εκρήξεις ηφαιστείων. Επομένως η στάθμη της θάλασσας θα ανέβει και κάποια κομμάτια της γης θα βυθιστούν, αλλά και κάποια άλλα θα ανυψωθούν. Μεγάλο κομμάτι της Αφρικής θα βυθιστεί. Σε κάποια μέρη που υπήρχε γη, θα υπάρχουν μερικά σκόρπια νησιά. Η επιφάνεια της γης δεν θα παραμείνει σταθερή : θα της ασκηθεί τόση πίεση, που η επιφάνειά της θα χωριστεί σε κομμάτια σαν αποξεραμένος πυλός. Κάποια κομμάτια θα είναι πιο δυνατά από άλλα. Αυτό θα προκαλέσει κάποιες περιοχές να ανέβουν προς τα πάνω και άλλες να εξαφανιστούν κάτω από το νερό.
Ο Νοστράδαμος μας έδειξε το νησί κάτω από τη Μαδαγασκάρη και είχε μπερδευτεί, μη ξέροντας πώς να το ονομάσει. Το πόσο σημαντικό ήταν το γεγονός ότι μπερδεύτηκε, το κατάλαβα όταν έκανα την έρευνά μου. Δείχνει τη Μαδαγασκάρη, αλλά την αποκαλεί Ζανζιβάρη. Η περιοχή γύρω από το νησί θα ανέβει στην επιφάνεια εξαιτίας της μετατροπής της γειτονικής γης. Αναρωτήθηκα γιατί αγνόησε τη Μαδαγασκάρη και εστίασε την προσοχή του στην Ζανζιβάρη, η οποία είναι ένα πολύ μικρότερο νησί, κοντά στην ακτή της Αφρικής. Ανακάλυψα πως ακόμη και πριν την εποχή του χριστιανισμού, η Ζανζιβάρη έκανε εμπορικές συναλλαγές, αλλά η Μαδαγασκάρη ήταν άγνωστη. Ανακαλύφθηκε το 1500, αλλά την είχαν αφήσει ανενόχλητη όσο ζούσε ο Νοστράδαμος, γιατί άγριοι Άραβες έλεγχαν τα λιμάνια της.
Η αριστερή πλευρά της ηπείρου θα συγκροτηθεί από μεγάλα σκόρπια νησιά. Το μέρος αυτό ανάμεσα σε αυτά τα νησιά θα μοιάζει με ναυπηγείο, εξαιτίας της κήλης εσοχής που κάνει η γη με τα νησιά. Δεν θα έχει απομείνει τίποτα στο πάνω κομμάτι (το μέρος που ως επί το πλείστον είναι τώρα έρημος). Η γη θα είναι παρόμοια με αυτή της βόρειας Αμερικής, που βρίσκεται απλά κάτω από το νερό, καταλήγοντας, στο τέλος, πιο βαθιά στον ωκεανό.