4.5 Η άνοδος του Αντίχριστου στην εξουσία

Ο Αντίχριστος θα πάρει για πρώτη φορά την εξουσία με πολύ ήπιο τρόπο χρησιμοποιώντας λεκτικό πόλεμο σε μικρές φιλονικίες. Τότε είναι που ο Πλούτωνας θα προκαλέσει την αλλαγή στη ζωή του και θα αρχίσει η άνοδός του προς την εξουσία. Τότε θα μπορεί να ασκεί μεγαλύτερη επιρροή απ' ότι τώρα. Το σατανικό ον προς το παρόν ασχολείται με οικονομικά ζητήματα δημιουργώντας τη βάση για την άνοδο του Αντίχριστου.

Παίρνει χρήματα από Άραβες όλων των εθνικοτήτων σε όλο τον ισλαμικό κόσμο για να τον βοηθήσουν στις προσπάθειές του. Επίσης πρόκειται σύντομα να βοηθήσει στην υπόθαλψη κάποιων επαναστατικών αλλαγών στην Συρία, στο Ιράκ και στο Ιράν.

Αυτός ο άντρας θα ονομάζεται μ' ένα βαρβαρικό όνομα
που τρεις αδελφές θα πάρουν από τη μοίρα.
Θα μιλήσει κατόπιν σ' ένα σπουδαίο λαό, με λόγια και πράξεις,
περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνδρα θα αποκτήσει φήμη και δόξα. (Ι-76)


Ο άνδρας αυτός προορίζεται να γίνει παγκόσμιος ηγέτης παρ' όλο που θα καταχραστεί τη δύναμή του. Είναι τόσο ισχυρή προσωπικότητα, που θα ήταν δύσκολο να μην αναρριχηθεί στην εξουσία.
Οι «τρεις αδελφές» είναι οι τρεις Μοίρες : η μία υφαίνει τη γραμμή της ζωής, η άλλη μετρά τη διάρκειά της και η τρίτη κόβει τη γραμμή στο σωστό μήκος. Το «όνομά του» θα είναι κάπως μακρύ, για τα συνήθη δεδομένα και θα ηχεί κάπως βάρβαρο για τα Ευρωπαϊκά αυτιά. Σε μερικά από τα ονόματα που φέρει, αν εξετάσετε την ετυμολογία τους, θα πάρετε μια ιδέα σχετικά με τον προορισμό του, όπως για παράδειγμα το όνομα Ναπολέων που προέρχεται από μία ελληνική λέξη που σημαίνει καταστροφέας ή εξολοθρευτής.


Από τα τρία ζώδια του νερού, θα γεννηθεί
ένας άντρας, που θα γιορτάζει την Πέμπτη σαν αργία του.
Η φήμη του, η δόξα, η κυριαρχία και η δύναμη θα μεγαλώσουν
σε στεριά και θάλασσα, δημιουργώντας προβλήματα στην Ανατολή. (Ι-50)


Όταν πάρει την εξουσία - στα μέσα της δεκαετίας του 90 -, ο Κρόνος θα βρίσκεται στον Ιχθύ. Τα «τρία ζώδια του νερού» θα κυριαρχούν όντως στο ωροσκόπιό του, όμως το χρησιμοποίησα για να υποδείξω επίσης την περιοχή του κόσμου από όπου θα προέλθει ο Αντίχριστος, την εγγύς «Ανατολή». Τρία σημαντικά υδάτινα σώματα υπάρχουν εκεί κοντά - η Μεσόγειος Θάλασσα, η Ερυθρά Θάλασσα και η Αραβική Θάλασσα.
Θα είναι απειλή για όλους, αλλά κυρίως για την Ανατολή, διότι θα κατακτήσει με επιτυχία τόσο την Κίνα όσο και τη Ρωσία, και θα θέσει ολόκληρη την Ασιατική ήπειρο υπό τον έλεγχό του. Αυτή θα είναι η πρώτη και μοναδική φορά που αυτή η ήπειρος, ολόκληρη, έχει βρεθεί κάτω από έναν ηγέτη.

Θα κρατήσει τις ρίζες του μυστικές για λόγους ασφαλείας και για να το χρησιμοποιήσει ως μία πλευρά του μυστηρίου που θα τον περιβάλλει. Θα έχει όμως διασυνδέσεις με τη Λιβύη και τη Συρία. Θα χρησιμοποιήσει πολλά κυκλώματα για ν' αναρριχηθεί στην εξουσία.

Έχει ζήσει όλη του τη ζωή στην πολιτιστική περιοχή, γνωστή ως Μέση Ανατολή. Έχει την εμπειρία διάφορων πολιτικών συστημάτων, κι ένα απ' αυτά που τον έχει επηρεάσει ιδιαίτερα, είναι αυτό της Λιβύης. Ταιριάζει με τις μελέτες του πάνω στον Αδόλφο Χίτλερ.


Το αρπακτικό πουλί, πετώντας προς τα αριστερά,
πριν από τη μάχη συναντιέται με τους Γάλλους, αυτός κάνει προετοιμασίες.
Μερικοί θα τον θεωρήσουν καλό, άλλοι κακό ή αμφίβολο.
Η πιο αδύνατη πλευρά θα τον θεωρήσει καλό οιωνό. (I-34)


Αναφέρεται και πάλι σε ορισμένες από τις τακτικές που θα χρησιμοποιήσει ο Αντίχριστος. Θα προκαλέσει επαναστάσεις και διχασμό στις χώρες που σκοπεύει να κατακτήσει. Θα αφήσει διάφορες πολιτικές ομάδες να πιστεύουν ότι τις υποστηρίζει, τόσο τις ίδιες όσο και τον αγώνα τους. Τις αφήνει να πιστέψουν ότι θα τις βοηθήσει να αναλάβουν την εξουσία, κάτι που φυσικά, δεν κάνει τελικά. Θα είναι πολύ ικανός στο να χρησιμοποιεί τη «χρυσή γλώσσα» του, για να κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν πράγματα που δεν είναι αληθινά. Κάνοντάς το αυτό, η χώρα του παραδίδεται εκ των έσω, καθώς γίνεται πιο αδύναμη απέναντι σε εξωτερικές δυνάμεις.

Καταλαβαίνει ότι οι ερμηνευτές του έχουν συσχετίσει το τετράστιχο αυτό με τον Χίτλερ πώς μπορεί να το σκέφτηκαν, στην πραγματικότητα, όμως, μιλούσε κυρίως για τον Αντίχριστο. Θα ακολουθήσει τον Χίτλερ πολύ στενά. Θα χρησιμοποιήσει δόλο με τους πάντες. Θυμηθείτε, λέει, τα ιστορικά σας βιβλία. Από τη δική σας οπτική γωνία, είναι παρελθόν, παρ' όλο που γι' αυτόν είναι μέλλον. Θυμηθείτε πώς έστρωσε το δρόμο του ο Χίτλερ, κάνοντας πάμπολλες παραχωρήσεις, που κανένας άλλος δεν θα τολμούσε ούτε καν να τις φανταστεί.
Αρχικά, εμφανίζεται ως μεγάλος ανθρωπιστής, και είναι αλήθεια ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους κάνοντας θαυμαστές ανακαλύψεις: Θα φέρει επανάσταση στη γεωργία τελειοποιώντας τις υδροπονικές καλλιέργειες ώστε θα ανακουφίσει από την πείνα ολόκληρα έθνη. Θα κάνει φιλανθρωπίες, θα κερδίσει το σεβασμό των λαών και θα ενώσει τον κόσμο βοηθώντας τούς φτωχούς. Θα αποκτήσει τεράστια περιουσία, άρα και εξουσία, θα αρχίσει δε να εμφανίζεται ως πνευματικός ηγέτης με ορθολογική σκέψη. Χάρη στις ψυχικές του δυνάμεις και τις νοητικές του δυνατότητες, θα κατασκευάσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα ενεργοποιείται με τη σκέψη. Θα έχει στη διάθεσή του ένα υπερσύγχρονο δίκτυο ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει του οποίου θα έχει τη δυνατότητα να καταστρέψει οικονομικά ολόκληρες χώρες και να τις απομονώσει, χάρη στις πληροφορίες στις οποίες αποκτά εύκολα πρόσβαση. Σταδιακά, τα πάντα θα παραλύσουν καθώς θα ελέγχει το παγκόσμιο δίκτυο επικοινωνίας. Η πολύ ισχυρή ανθρωπιστική τάση θα αντιστραφεί έπειτα από τον θάνατο του Ιμάμη, οπότε και θα διαφθαρεί αρχίζοντας τη χειραγώγηση των λαών. Ερμηνεύοντας αρκετά τετράστιχα, λέω ότι θα δολοφονήσει τους ηγέτες του κόσμου εννοώντας την πολιτική και οικονομική τους ασφυξία.

Η εμφάνισή του είναι ιδιαίτερα απολυταρχική. Αυτή την περίοδο της ζωής του (σημ. 1987) βρίσκεται στην Αίγυπτο και μελετάει - «αυτός κάνει προετοιμασίες» -, επειδή η Αίγυπτος είναι μία καλή τοποθεσία όσον αφορά τον Αραβικό κόσμο. Από την Αίγυπτο, έχει εξίσου πρόσβαση τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στη Βόρεια Αφρική. Η Αίγυπτος είναι επίσης ένα ισχυρό κράτος, ικανό να προστατεύσει τον εαυτό της από άλλες χώρες, οπότε δεν κινδυνεύει να δεχτεί επίθεση από ξένους στρατούς.

Όταν έρθει η ώρα του να ανέβει στην εξουσία, θα πάει στη χώρα όπου θα δει ρωγμές στο στρατό της, όπου θα μπορεί να επωφεληθεί από το πολιτικό σύστημα έτσι ώστε ν' αρχίσει να συγκεντρώνει εξουσίες στα χέρια του. Δεν θα τον απασχολεί αν θα είναι η γενέτειρά του. Θα βρει τρόπους να καταλάβει χώρες και να επωφεληθεί από τις αδυναμίες των συστημάτων τους και να στρέψει τις δυνάμεις τους υπέρ των δικών του σκοπών.

Ο Αντίχριστος πολύ σύντομα εξοντώνει τους τρεις,
ο πόλεμός του θα κρατήσει 27 χρόνια.
Οι άπιστοι είναι νεκροί, αιχμάλωτοι, εξόριστοι΄
με αίμα, πτώματα, νερό και κόκκινο χαλάζι καλύπτουν τη γη. (VIII- 77)


Θα υπάρξει όμως μεγάλη και φοβερή αιματοχυσία και πόλεμος, στην πορεία. Προς μεγάλη μας έκπληξη, θα αρνηθεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και θα διεξάγει τους πολέμους με συμβατικά όπλα. Κρατάει τα πυρηνικά όπλα για άλλες ακατονόμαστες πράξεις. Γι' αυτό και αναφέρομαι τόσο πολύ στο αίμα και τους νεκρούς σ' αυτό το τετράστιχο. Θα σκοτωθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι, που δεν θα προλαβαίνει να γίνει η ταφή τους. Οι άνθρωποι στον κόσμο θα συνηθίσουν τόσο πολύ στη θέα πτωμάτων, που η θέα του θανάτου δεν θα τους προκαλεί πια καμία αίσθηση.

Κάποια στιγμή, όλος ο κόσμος θα εμπλακεί σ' αυτόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αργά ή γρήγορα, θα αφορά ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο Καντάφι ίσως παίξει ρόλο στην αρχική αιτία της σύγκρουσης, αλλά όταν έρθει η συγκεκριμένη στιγμή, θα είναι πολλά χρόνια αργότερα. Ο Καντάφι θα αποτελέσει τμήμα της ρίζας του ζητήματος. Όσο, όμως, περνούν τα χρόνια, η τρέλα του θα αυξάνεται προοδευτικά και όταν έρθει η ώρα της μείζονος διένεξης, δεν θα είναι πια σε θέση να χειριστεί οτιδήποτε, ούτε καν να λειτουργήσει. Θα εξακολουθεί να πιστεύει ότι έχει την εξουσία, όμως οι υποτακτικοί του άνθρωποι, αυτοί που βρίσκονται κοντά του, θα έχουν δημιουργήσει γύρω του μία προστατευτική ασπίδα από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο τρόπος που θα του συμπεριφέρονται θα είναι σαν να τον έχουν μέσα σ' ένα χρυσό κλουβί, τρόπος του λέγειν.

Ο ίδιος θα πιστεύει ότι παίρνει τις αποφάσεις' απλά δεν θα τις υλοποιούν. Κι έτσι, η διαμάχη θα φύγει από τα χέρια τους και θα περάσει σε άλλα χέρια. Ο Καντάφι είναι ένας επιτηδευμένος τρελός. Αν είχε παίξει σωστά τα χαρτιά του θα μπορούσε να είχε γίνει ο τρίτος Αντίχριστος και να αποκτήσει τη δύναμη που ήθελε, αλλά σαμποτάρει συνεχώς τον ίδιο του τον εαυτό. Θα υπάρξει κάποιος άλλος από τον ίδιο πολιτισμό, από το ίδιο τμήμα του κόσμου που θα ξέρει καλύτερα το μάθημά του, αυτό που δεν κατάφερε να μάθει ο Καντάφι.

Αυτός που το πρόσωπο του είναι πιτσιλισμένο
από το αίμα ενός θύματος που θυσιάστηκε πρόσφατα.
Ο Δίας στον Λέοντα προειδοποιεί μέσω προγνωστικών
θα θανατωθεί για την υπόσχεση. (ΙΙ-98)


«Η υπόσχεση για την οποία θα θανατωθεί» είναι, απ' τη μια πλευρά, η υπόσχεση που έδωσε στον εαυτό του να κατακτήσει τον κόσμο. Κι απ' την άλλη, είναι η υπόσχεση του μεγάλου καρμικού τροχού ότι η δύναμή του για κακό σκοπό θα αντισταθμιστεί από μία δύναμη για το καλό. Αν συγκρίνετε την επίδραση του Δία στον Λέοντα στο ωροσκόπιό του, αυτή είναι και η προειδοποίηση μέσω προγνωστικών που μπορείτε να έχετε. «Ο Δίας» βρίσκεται «στον Λέοντα» από τον Αύγουστο του 1990 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1991. Τότε είναι που αρχίζει να συνειδητοποιεί τη φιλοδοξία του. Θα αρχίσει από τη χώρα του κι από κει και πέρα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να γίνεται όλο και πιο άπληστος.


Συμβολικές αναφορές σε Ελληνικά ονόματα, θα βρείτε στο V-27. Η Αδριατική θάλασσα θα είχε καλυφθεί από Αραβικό αίμα γιατί θα υπήρχαν πολεμικές συγκρούσεις σ' όλο το ανατολικό άκρο της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Αδριατικής, της Μαύρης και της Κασπίας Θάλασσας. Ο ηγέτης από την Περσία είναι τελικά αυτός που δημιουργεί την αναστάτωση σ' όλο τον κόσμο, αλλά στην αρχή δεν τον παίρνουν στα σοβαρά γιατί μοιάζει να είναι «ένας ακόμα απ' αυτούς που παραπαίουν μέσα στη λάσπη». (V-27).

Ψάξτε τις σύγχρονες ονομασίες της Τρεμπιζόνδης, του Φάρου και της Μυτιλήνης, για να προσδιορίσετε καλύτερα τις τοποθεσίες.

Σημείωση : Η έρευνα έδειξε ότι η Ραμψούς είναι το αρχαίο όνομα της πόλης Ραμψούντα, που βρίσκεται στα βόρεια (Μαύρη Θάλασσα) παράλια της Τουρκίας. Ο Φάρος είναι ένα νησάκι έξω από την Αλεξάνδρεια, στην Αίγυπτο. Και η Μυτιλήνη είναι πόλη της Ελληνικής νήσου Λέσβου. Συνεπώς, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι ο Αντίχριστος θα έρθει από την Περσία να καταλάβει την Τουρκία, ενώ η Αίγυπτος και η Ελλάδα τρέμουν από φόβο. (Βλ. επίσης και ΙΙ-86).