3.24 Το AIDS


Η μεγάλη επιδημία στην παραθαλάσσια πόλη
δεν θα σταματήσει μέχρι να πάρει εκδίκηση ο θάνατος
από το αίμα ενός δίκαιου ανθρώπου που θα συλληφθεί και θα καταδικαστεί χωρίς έγκλημα'
η μεγάλη κυρία είναι εξοργισμένη από την υποκρισία. (II-53)


Πριν και μετά την περίοδο των ταραχών θα υπάρξουν πολλές μεταδοτικές ασθένειες, επιδημίες και λοιμοί. Ιδιαίτερα, αυτή στην οποία δώσαμε την ονομασία «AIDS». Θα ξεκινήσει να μεταδίδεται από τις πόλεις και θα εξαπλωθεί σαν μανιασμένη πυρκαγιά σ' ολόκληρη τη χώρα, και θα πλήξει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού. Η θεραπεία γι' αυτήν την επιδημία θα έρθει δυστυχώς πολύ καθυστερημένα. Ο θάνατος θα πρέπει να διατρέξει τον κύκλο του.
(Σημείωση : Οποτεδήποτε ο Νοστράδαμος χρησιμοποιεί τη φράση «η παραθαλάσσια πόλη», αναφέρεται άλλες φορές στο Λονδίνο και άλλες στη Νέα Υόρκη. Κι αυτό, επειδή και οι δύο, τουλάχιστον στις μέρες μας, είναι δύο από τις κυριότερες πόλεις της γης που εκτός από παραθαλάσσιες, είναι και λιμάνια.)


Τρεις απατεώνες θα μπουν στο λιμάνι του Άδη,
κουβαλώντας τη μόλυνση και την αρρώστια αντί για την πίστη.
Περνώντας τη γέφυρα θα θανατώσουν ένα εκατομμύριο,
η γέφυρα θα σπάσει από την αντίσταση ενός τρίτου. (VΙΙΙ-21)


Η   ασθένεια   θα   αφανίσει   πολύ   κόσμο   -   συμβολικά   «ένα   εκατομμύριο».   Ο  ιός δημιουργήθηκε σ'  ένα εργαστήριο των Η.Π.Α.  από τρεις επιστήμονες, τους «τρεις απατεώνες» που «θα μπουν στο λιμάνι του Άδη κουβαλώντας τη μόλυνση και την αρρώστια αντί για την πίστη», με σκοπό την εξόντωση ανθρώπων. «Περνώντας τη γέφυρα, - που είναι οι ανθρώπινες ζωές - θα θανατώσουν ένα εκατομμύριο. Η γέφυρα θα σπάσει από την αντίσταση ενός τρίτου», δηλαδή από τον επιστήμονα που θα βρει, δυστυχώς πολύ καθυστερημένα, τη θεραπεία.


Στόχος ήταν η ζημιά να περιοριστεί τοπικά, όμως ξέφυγε και εξαπλώθηκε. Ο σκοπός των ερευνητών ήταν να εισαχθεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος μιας χώρας κατά τη διάρκεια ενός πολέμου. Η ζημία έπρεπε να είχε περιοριστεί, αλλά εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Αναπτύχθηκε κατά τη δεκαετία του 60 για τον πόλεμο στην Νοτιοανατολική Ασία, αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς για αυτό το σκοπό. Ο σκοπός της δημιουργίας του φαρμάκου ήταν πειραματικός. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο αφανισμός.

Πρέπει να καταλάβετε ότι οι επιστήμονες δημιουργούν σε ένα εργαστήριο από αίσθηση καθήκοντος προς τη χώρα τους. Δεν έχουν ιδέα ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας τους. Αυτό είναι προφανές αν σκεφτείτε την ατομική βόμβα, και πολλά είδη χημικών όπλων.
Ο ιός αναπτύχθηκε, εδώ, στις Ηνωμένες Πολιτείες πάνω σε ανθρώπους που πουλάνε τα σώματά τους για πειράματα. Αυτή η κυβέρνηση κάνει πειράματα σε ανθρώπους για δεκαετίες. Ο ιός εξαπλώθηκε αρχικά αργά και μετά με γοργούς ρυθμούς, όπως συμβαίνει και με τους περισσότερους ιούς.

Όταν κανείς δει τον ιερό ναό λεηλατημένο,
ο πιο σημαντικός άνθρωπος της Ρόουν θα βεβηλώσει τα ιερά τους
πράγματα, εξαιτίας αυτών θα εμφανιστεί μια μεγάλη επιδημία,
ο βασιλιάς, άδικος, δεν θα τα καταδικάσει. (VIII - 62)


Η «μεγάλη επιδημία» την οποία έχουμε απελευθερώσει είναι το AIDS, που ουσιαστικά είναι ο πατέρας άπειρων μεταλλαγμένων βιολογικών οντοτήτων. «Ο λεηλατημένος ιερός ναός» είναι η καρδιά και το μυαλό του ανθρώπου. Μπερδευτήκαμε με τα συναισθήματά μας και με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την ανθρωπότητα και όλα τα ζωντανά όντα. Εμείς είμαστε επίσης αυτοί που δημιουργήσαμε αυτές τις βιολογικές μεταλλάξεις. Εμείς, οι άνθρωποι δημιουργήσαμε το AIDS.

Πρόκειται για μια μετάλλαξη ενός ήδη υπάρχοντος ιού που δεν έγινε συνειδητά. Η αρχική πρόθεση, δηλαδή, δεν ήταν να δημιουργήσουν έναν θανατηφόρο ιό, αλλά η ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου ή η βελτίωση ενός ήδη υπάρχοντος. Στην πορεία μολύνθηκε μεγάλος αριθμός πληρωμένων εθελοντών που πίστεψαν ότι δοκιμάζεται ένα νέο φάρμακο κατά της ηπατίτιδας.

Ο νεότερος γιος ενός μεγάλου και μισητού πρίγκηπα
θα σημαδευτεί από λέπρα στα είκοσί του.
Η μητέρα του θα πεθάνει από θλίψη, πολύ λυπημένη και αδύνατη,
και θα πεθάνει όταν η δειλή σάρκα πέσει από τα κόκκαλά του. (IV-7)


Ο γιος ενός Προέδρου των ΗΠΑ - «ενός μεγάλου και μισητού πρίγκηπα» - θα πεθάνει από AIDS, πριν ακόμα κλείσει «τα είκοσί του» χρόνια και τότε θα βρεθεί το φάρμακο καθώς οι έρευνες θα εντατικοποιηθούν λόγω του γεγονότος.