3.23 Η Λέσχη των Ισχυρών του Κόσμου


Η «Καμπάλ», όπως την ονομάζω, είναι μία απολιτική ομάδα ανθρώπων οικονομικά ισχυρότατων, που ελέγχουν την παγκόσμια ιστορία χωρίς να είναι ούτε πρόεδροι ούτε βασιλείς. Οικογένειες τραπεζιτών ή οικογένειες που ελέγχουν χρυσωρυχεία, αδαμαντωρυχεία, τον χάλυβα, το δέρμα, κ.ά. παγκοσμίως, άγνωστες στο πλατύ κοινό, έχτισαν αργά και σταθερά ένα παγκόσμιο δίκτυο δύναμης εδώ και αρκετές γενεές. Δεν είναι άλλοι από τους κυριότερους βαρόνους αποικιοκράτες, οι οποίοι συνδέθηκαν με τις Ευρωπαϊκές αυτοκρατορικές οικογένειες και δημιούργησαν αμύθητες περιουσίες εκμεταλλευόμενοι τις πρώτες ύλες του Τρίτου Κόσμου.

Η ομάδα αυτή λειτουργεί με εσωτερικούς μηχανισμούς στρατιωτικής χούντας. Χειραγωγούν τους πολιτικούς του κόσμου με ευκολία μαριονέτας. Χειραγωγούν την οικονομία, ανεβοκατεβάζουν τους δείκτες ανεργίας, τον πληθωρισμό, τις τιμές των μετοχών, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, την αγορά πολύτιμων λίθων, στραγγαλίζουν αγορές σε μία περιοχή και ενισχύουν άλλες. Ύψιστος στόχος τους προκειμένου να διατηρούν τον έλεγχο είναι ο έλεγχος του πληθυσμού πράγμα που το πετυχαίνουν οργανώνοντας πολέμους και διασπορά ασθενειών.

Χωρίς ούτε πόδια ούτε χέρια, με δόντια δυνατά και κοφτερά
δια μέσου του πλήθους προς το οχυρωμένο λιμάνι και τον μεγαλύτερο γεννημένο.
Κοντά στις πύλες άπιστος, διαβαίνει΄
η σελήνη φωτίζει λίγο, μεγάλη λεηλασία. (ΙΙ-58)


Χωρίς να έχουν κανένα πολιτικό προσανατολισμό, οι «ισχυροί του κόσμου» κατέχουν θέσεις σχετικά δευτερεύουσες όπως σύμβουλοι, γενικοί γραμματείς, υφυπουργοί κλπ., τις οποίες θεωρούν θέσεις-κλειδιά για τον σκοπό τους. Όταν έρθουν σε επαφή με τον Αντίχριστο θα τον θεωρήσουν αρχικά έναν ακόμα δυναμικό ηγέτη από τη Μέση Ανατολή, τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν.
Θα συμβεί όμως το αντίθετο : ο Αντίχριστος θα βάλει να τους δολοφονήσουν χωρίς ωστόσο και ο ίδιος να αντιληφθεί ότι στην πραγματικότητα του ήταν χρήσιμοι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει κάθε επαφή με τον εσωτερικό εαυτό τους, τα συναισθήματα και τη διαίσθηση, που συμβολίζει η σελήνη, εξού και ο τελευταίος στίχος - «η σελήνη φωτίζει λίγο, μεγάλη λεηλασία».

Ο βασικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από επτά άτομα, τα οποία σε κάθε απώλεια αντικαθίστανται έτσι ώστε να είναι πάντα επτά, υπάρχει όμως και ένας ευρύτερος εσωτερικός κύκλος 500 ατόμων.

Ο ένας θα φορέσει μόνος το στέμμα
επιστρέφοντας από τη διαμάχη θα περάσει πάνω από κεραμικά
Από πεντακόσιους ένας προδότης θα στεφθεί με τίτλο ευγενείας.
Στη Ναρμπόν και τη Σολς θα έχουμε πετρέλαιο αντί για μαχαίρια. (ΙΧ-34).


Έτσι, σε κάποιον «προδότη», δηλαδή αχυράνθρωπο, έχουν εκχωρήσει δύναμη -μεταφορικά «τίτλο ευγενείας» - να εμπορεύεται όπλα με τις χώρες τής Μέσης Ανατολής με αντάλλαγμα πετρέλαιο.
Έναν από αυτούς θα τον συναντήσουμε στις Η.Π.Α.


Θα ανυψωθεί πάνω απ' τον πλούτο του, περισσότερο προς τα δεξιά,
θα παραμείνει καθισμένος στην τετράγωνη πέτρα΄
προς νότον τοποθετημένο στο παράθυρο,
μία στρεβλή ράβδος στο χέρι του, το στόμα του σφραγισμένο. (V- 75)


Υπάρχει, λοιπόν, ένας βαθύπλουτος άνδρας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε βαθμό που μπορεί να υλοποιήσει άμεσα ο,τιδήποτε επιθυμεί. Θα γίνει πασίγνωστος και διάσημος λόγω του πλούτου του, όμως η πραγματική του αποστολή στη ζωή θα είναι μυστική, γιατί αυτός ο άνδρας θα είναι από τους πιο φανατικούς ανθρώπους που πέρασαν ποτέ από τη γη. Θα είναι αναμειγμένος σε διάφορες οργανώσεις όπως το Αμερικανικό Ναζιστικό κόμμα και η Κου Κλουξ Κλαν.

Η «στρεβλή ράβδος» παραπέμπει στους καιόμενους σταυρούς της Κου Κλουξ Κλαν και τη σβάστικα του Ναζιστικού κόμματος. Μοναδική φιλοδοξία του είναι να ανατρέψει την Αμερικανική κυβέρνηση έτσι όπως είναι σήμερα συγκροτημένη, κατά τον 20ό αιώνα. Όπως είναι φυσικό, ο άνδρας αυτός θα αναμιχθεί και με την πολιτική.

Παρ' όλο όμως που κύρια φιλοδοξία του είναι να αλλάξει τη μορφή της Αμερικανικής κυβέρνησης, θα πρέπει να κρατήσει χαμηλό προφίλ στην πολιτική σκηνή έτσι ώστε να μπορεί πιο άνετα να απλώσει τα δίχτια του, να ενισχύσει τη δύναμή του, να κάνει νέες επαφές και να επεκτείνει το φάσμα επιρροής του. Η υποδομή την οποία έχει εγκαταστήσει θα αποφέρει καρπούς την περίοδο των ταραχών που θα προκαλέσει ο Αντίχριστος. Στον παρόντα χρόνο, αυτοί που τον ακολουθούν, γνωρίζουν ποιος είναι. Οι άλλοι άνθρωποι, όμως, αγνοούν τον κίνδυνο που προοιωνίζει γιατί είναι πολύ ύπουλος, πολύ προσεκτικός. «Θα παραμείνει καθισμένος στην τετράγωνη πέτρα», σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο κέντρο ολόκληρης της οργάνωσης, ο κόσμος όμως δεν θα τον βλέπει. Θα έχει έναν αχυράνθρωπο, κάποιον που θα φαίνεται ότι είναι ο ισχυρός, όμως εκείνος θα κινεί τα νήματα. Θα έχει έναν επικεφαλής ως βιτρίνα, κι αυτός θα βρίσκεται στο παρασκήνιο, στην τετράγωνη πέτρα, δηλαδή στο κέντρο της οργάνωσης. «Το στόμα του σφραγισμένο», δηλώνει ότι ενεργεί μυστικά. Όσο για τη φράση «προς νότον στο παράθυρο», σημαίνει ότι λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, οι όποιες ανοιχτές δραστηριότητές του σχετίζονται με την πρόκληση ορισμένων εκτροπών, του αρέσει μάλιστα να εμφανίζεται συχνότερα στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου οι εκτροπές αυτές θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο παράδοση.
Κανείς δεν πρόκειται να ξέρει ποιος είναι αυτός, παρά μόνο όταν έρθει στο προσκήνιο, τον καιρό του Αντίχριστου.

Ένα ανατριχιαστικό γενετικό πείραμα αποδίδεται στη δράση τους :


Το έτος 1999 και επτά μήνες
από τον ουρανό θα έρθει ο μέγας Βασιλιάς του Τρόμου
Θα επαναφέρει στη ζωή τον μεγάλο βασιλιά των Μογγόλων.
Πριν και μετά ο Πόλεμος βασιλεύει ευτυχής. (Χ- 72)


Με διακρατική συνεργασία Αμερικής, Ρωσίας, Ιαπωνίας και μεγάλων Ευρωπαϊκών χωρών, ένας από αυτούς, ο «Βασιλιάς του Τρόμου» θα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από ένα άκρως απόρρητο πρόγραμμα κλωνοποίησης βάσει του οποίου αποφάσισαν να δημιουργήσουν έναν παλαιότερο τύπο ανθρώπου με πρωτόγονα χαρακτηριστικά, πονηρό και δυνατό, ο οποίος θα μπορεί να πολεμά πολύ καλύτερα από τον μέσο στρατιώτη σήμερα.

Επίσης, εννέα κορυφαίοι επιστήμονες, τριών από τους οποίους τα ονόματα αρχίζουν από «Κάπα, Θήτα και Λάμδα», θα ερευνούν απομονωμένοι, χωρίς να παρακολουθούν την πορεία των εξελίξεων και την επικαιρότητα, «ξεχωρισμένοι από κρίση και συμβουλή» (Ι-81) θα διεξάγουν μυστικά πειράματα και μυστικά όπλα, όπως εκείνοι που ανέπτυξαν τα πυρηνικά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Εννέα θα ξεδιαλεχτούν από το ανθρώπινο κοπάδι,
ξεχωρισμένοι από κρίση και συμβουλή.
Η μοίρα τους αλλάζει καθώς αναχωρούν.
Κάπα, Θήτα, Λάμδα, νεκροί, εξαφανισμένοι και διαλυμένοι. (Ι-81)


Τελικά, λοιπόν, τα όπλα τους θα χρησιμοποιηθούν από το αντίπαλο στρατόπεδο και οι ίδιοι θα βρουν φριχτό θάνατο.
Κάποια στιγμή, σε μία περίοδο παγκόσμιου χάους, η πανίσχυρη αυτή επταμελής ομάδα θα χάσει τέσσερα από τα μέλη της λόγω φυσικού θανάτου με συνέπεια τη μερική απώλεια του ελέγχου, η οποία θα επιδεινωθεί και από τη ραγδαία αύξηση του πληθυσμού της γης. Φυσικά, τα τέσσερα μέλη αντικαταστάθηκαν με νέα, ώστε να είναι και πάλι επτά.


Οι επτά κλάδοι θα μειωθούν σε τρεις,
οι γηραιότεροι θα εκπλαγούν από τον θάνατο.
Οι δύο θα παρασυρθούν σε αδελφοκτονία,
οι συνωμότες θα πεθάνουν ενώ κοιμούνται. (VI-11)


Λίγο αργότερα, όταν ο Αντίχριστος θα είναι στα πράγματα, δύο στρατοί θα ετοιμάζονται να πολεμήσουν, όμως ένα ακραίο κλιματολογικό φαινόμενο θα τους σταματήσει. Τα σχέδιά τους αλλάζουν και ανταλλάσσουν αεροπορικούς βομβαρδισμούς.


Νέα, απρόσμενη και βαριά βροχή
θα εμποδίσει ξαφνικά δύο στρατούς.
Πέτρες και φωτιά από τους ουρανούς θα σχηματίσουν μια θάλασσα από πέτρες
Ο θάνατος των επτά έρχεται ξαφνικά. (ΙΙ-18)


Αυτήν ακριβώς τη στιγμή είναι που ο Αντίχριστος επιλέγει για να εξοντώσει και τους επτά.
Το όφελός του είναι πρόσκαιρο καθώς δημιουργεί αναστάτωση στις οργανώσεις τους, στην ουσία όμως δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι εδώ και αιώνες η ομάδα αυτή είναι που υποκινεί όλους τους πολέμους στη γη, άρα άκρως χρήσιμη για τον ίδιο. Χωρίς να το καταλάβει, ο Αντίχριστος υπογράφει μ' αυτή του την πράξη την αρχή του τέλους του.