3.16 Ηγέτης ενώνει τις χώρες του Τρίτου Κόσμου


Σε όλη την Ασία θα υπάρξει μεγάλη προγραφή,
επίσης στη Μυσία, Λυκία και Παμφυλία.
Αίμα θα κυλήσει εξαιτίας της αθώωσης
ενός νεαρού μελαχρινού άντρα, γεμάτου διαβολικές πράξεις. (ΙΙΙ-60)


Τα ονόματα «Μυσία, Λυκία και Παμφυλία» προέρχονται από τους κλασικούς και αντιστοιχούν στις ονομασίες των τοποθεσιών αυτών κατά τη διάρκεια του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού. Χρησιμοποίησα κλασικές αναφορές ώστε η Ιερά Εξέταση να νομίσει ότι κάνω απλώς ένα ιστορικό σχόλιο.


Ένας ηγέτης θα αναδειχτεί σ' αυτή την περιοχή του κόσμου, την οποία εσείς σήμερα αποκαλείτε ως «χώρες του Τρίτου Κόσμου». Ο κύριος σκοπός της ζωής του ηγέτη αυτού θα είναι να ενώσει τις χώρες του Τρίτου Κόσμου όλου του κόσμου, αλλά κυρίως αυτές του παλαιού κόσμου, σε μία υπολογίσιμη δύναμη, ώστε να πολεμήσει εναντίον των αποκαλούμενων υπερδυνάμεων.

Η περιοχή της διαμάχης θα είναι η γκρίζα περιοχή μεταξύ αυτού που θεωρείται ανατολική Ευρώπη και αυτού που θεωρείται ότι είναι η Μέση Ανατολή, κυρίως γύρω από την Αδριατική και την Κασπία Θάλασσα και την ανατολική Μεσόγειο. Η διαμάχη θα αποβεί άκαρπη. Δεν θα προκύψει συγκεκριμένο αποτέλεσμα απ' αυτήν. Δεν θα υπάρξει νικητής ή ηττημένος, απλώς ομάδες που θα μάχονται η μία την άλλη. Πρόκειται για έναν ηγέτη που θα αναδειχτεί αργότερα.

Υπό μία έννοια, θα μπορούσε να αποκληθεί Αντίχριστος, γιατί είναι ένας πολύ φιλόδοξος άντρας, που θα δουλέψει για να γκρεμίσει τον Χριστιανισμό, καθότι δεν θα είναι Χριστιανός. Δεν θα είναι όμως ο Αντίχριστος υπό την έννοια εκείνου του άλλου ηγέτη που αναφέραμε και τον αποκαλούμε Αντίχριστο, γιατί αυτός ο τελευταίος θα βαδίσει εναντίον της ανθρωπότητας γενικότερα και το σύνολο της ανθρωπότητας είναι ο Χριστός.

Σημείωση : Η Μυσία, η Λυκία και η Παμφυλία βρίσκονταν, κατά τους αρχαίους Ελληνικούς χρόνους, στις δυτικές και νότιες ακτές της Τουρκίας εκεί όπου συναντιέται με το Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο Θάλασσα. Συνεπώς, συμπεραίνουμε ότι χρησιμοποιώντας αυτά τα ονόματα, αναφέρεται στη σύγχρονη Τουρκία.