1.5 Ο  «μαγικός» καθρέφτης


«Αρχικά», συνεχίζει ο Νοστράδαμος, «συγκεντρώνομαι με τη βοήθεια μερικών αναπνοών και φαντάζομαι τη φλόγα ενός κεριού μέσα στο μυαλό μου. Εντελώς ξαφνικά, ο καθρέφτης εκρήγνυται, πλημμυρίζει από φως και έτσι βλέπω μέσα του τα μελλοντικά γεγονότα. Κάθε φορά που επικοινωνώ με έναν γήινο άνθρωπο, του ζητώ να σκεφτεί τον καθρέφτη και να φανταστεί πως μπαίνει μέσα του γιατί αυτό βοηθά στο να ανοιχτεί ο δρόμος της επικοινωνίας».
Ο αγωγός έβλεπε συνέχεια έναν περίεργο καθρέφτη. «Θα προσπαθήσω να σου τον περιγράψω», λέει. «Είναι ένας οβάλ καθρέφτης, διαστάσεων 35,5 εκατοστά ύψος και 13 εκ. πλάτος περίπου. Μοιάζει να είναι φτιαγμένος από ένα υλικό που φαίνεται σαν γυαλί, αλλά δεν είμαι σίγουρη. Θυμίζει το ορυκτό οψιδιανός ή μαύρο κρύσταλλο ή ηφαιστειακή πέτρα.

Είναι σαν μια επιφάνεια ανάμεσα σε δύο διαστάσεις. Η μία επιφάνεια του γυαλιού είναι η δική μας διάσταση και η άλλη φαίνεται σαν να είναι άσπρη γαλακτερή. Και όταν τον γυρνάς από την άλλη και βλέπεις την άλλη πλευρά, που είναι συνδεδεμένη με την άλλη διάσταση, δεν βλέπεις τίποτα, μόνο ένα μαύρο κενό. Ίσως περιστασιακά να λαμπυρίζει λιγάκι αν το φως το χτυπήσει κατάλληλα. Αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκεί γιατί η άλλη πλευρά του γυαλιού δεν βρίσκεται σε αυτή τη διάσταση. Είναι σαν ένα παράθυρο ή μια πόρτα ή κάτι τέτοιο.


Σ' αυτό λοιπόν το άνοιγμα, βλέπω το πρόσωπο ενός άνδρα σαν να αιωρείται, να μετεωρίζεται, χωρίς κάποιο συγκεκριμένο φόντο. Μου εμφανίζεται μ' ένα όμορφο πρόσωπο. Το μέτωπό του είναι κάπως επίπεδο και τα μαλλιά του είναι τραβηγμένα προς τα πίσω. Έχει γένια και πλούσιο μουστάκι. Τα μάτια του είναι διαπεραστικά και πολύ φωτεινά. Μου φαίνεται πως τον συνδέω με ένα είδος εργαστηρίου, ακατάστατα πράγματα, όργανα, και άλλα τέτοια.

Αλλά το βασικό πράγμα που με συναρπάζει περισσότερο είναι η ιδέα αυτού του οβάλ γυαλιού ή ό,τι τέλος πάντων είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο με τις δύο διαστάσεις. Δεν ξέρω τι είδους τεχνολογία ή γνώση θα παρήγαγε ένα τέτοιο πράγμα, αλλά είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσουμε να φανταστούμε τον πολιτισμό που θα είχε τέτοια όργανα σαν κι αυτό».