«Η μεταφυσική δομή του ανθρώπου»

Τα τσάκρας και η αιθέρια ανατομία του ανθρώπου

Από πού προέρχεται το έθιμο να παριστάνουν τους αγγέλους με φτερούγες; Αρκεί μια ζωγραφιά ή ένα γλυπτό να παριστάνει μια φτερωτή ύπαρξη για να καταλάβουμε ότι είναι ένας άγγελος. Γιατί αυτές οι φτερούγες; Ποιο είναι το νόημά τους; Οι άγγελοι έχουν στ' αλήθεια φτερούγες; Όχι, αλλά αυτός ο τρόπος να τους παριστάνουν, προέρχεται από μια πανάρχαια επιστήμη που αφορά το ανθρώπινο ον και τα αιθέρια κέντρα του. Οι μεγάλοι Μύστες του παρελθόντος ήξεραν ότι στην πλάτη, στο ύψος των ώμων, το ανθρώπινο ον έχει δύο κέντρα πολύ δυνατά. Αυτά τα κέντρα, που βρίσκονται στο αιθερικό και αστρικό σώμα, είναι ικανά να προκαλέσουν δίνες που επιτρέπουν σ' αυτόν που γνώριζε να τα αναπτύξει, να μετακινείται στο διάστημα.

Στην ελληνική παράδοση, παριστάνουν το θεό Ερμή με φτερούγες, αλλά στις φτέρνες, γιατί η φτέρνα επίσης έχει ένα πολύ σημαντικό κέντρο που σχετίζεται κι αυτό με την εξουσία της κίνησης στο διάστημα.

Στην πραγματικότητα, αυτά τα αιθέρια κέντρα είναι πολυάριθμα μέσα στο σώμα μας. Για παράδειγμα, όταν θαυμάζετε τον ήλιο που ανατέλλει, απορροφάτε το φως του από ένα κέντρο που βρίσκεται πάνω από τη σπλήνα. Ο ήλιος μάς στέλνει την ενέργειά του που μας έρχεται με τη μορφή μικροσκοπικών φωτεινών σφαιριδίων. Αυτό το κέντρο, λοιπόν, απορροφάει το ηλιακό φως και το διαιρεί σε επτά χρώματα, τα χρώματα του πρίσματος. ΈΕπειτα στέλνει αυτά τα χρώματα μέσα στον οργανισμό, κατανέμοντάς τα ως εξής: το κόκκινο και το πορτοκαλί προς τα σεξουαλικά όργανα΄ το κίτρινο προς την καρδιά και τους πνεύμονες΄ το πράσινο προς το στομάχι, το συκώτι, τα έντερα, τα νεφρά΄ το γαλάζιο προς το λαιμό και τη μύτη΄ το ιώδες στο κεφάλι. Το κόκκινο μπορεί επίσης να δυναμώσει το νευρικό σύστημα. Ένα πρόσωπο που είναι νευρικά κουρασμένο, έχει έλλειψη κόκκινου, και μπορεί να καλυτερέψει την κατάστασή του αν συγκεντρωθεί σ' αυτό το χρώμα.