49. Οι Μονόκεροι και οι Κένταυροι
Καλοκαίρι 2003. Καθώς περπατούσα στο Πήλιο, μου ήρθε η αλήθεια για το τι ήταν στην πραγματικότητα οι Μονόκεροι και οι Κένταυροι. Η μυθολογία λέει ότι ο Μονόκερως ήταν μυθικό ζώο που εμφανίστηκε στο όρος Πήλιο, με τη μορφή αλόγου με οξύ κέρας στο σημείο ανάμεσα από τα φρύδια. Όσο για τους Κένταυρους είναι γνωστή η ιστορία τους και κυρίως του Κένταυρου Χείρωνα, ο οποίος υπήρξε σοφός, δάσκαλος πολλών προσωπικοτήτων εκείνης της εποχής και θεραπευτής.

Τη στιγμή, λοιπόν, που ανάσαινα τον καθαρό αέρα μέσα στο δάσος του πανάρχαιου βουνού, αναδύθηκε από μέσα μου η γνώση ότι οι Κένταυροι και οι Μονόκεροι ήταν οι Ιατροί εκείνης της εποχής. Ο Μονόκερως ήταν θεραπευτής-βοηθός των Κενταύρων. Οι Κένταυροι ήταν ενεργειακοί θεραπευτές κι ονομάστηκαν έτσι, επειδή κεντούσαν την αύρα. Απεικονίστηκαν έτσι - άνθρωποι και άλογα μαζί - επειδή η συνείδηση των τότε ανθρώπων, τους αντιλαμβανόταν δυνατούς σαν άλογα, με υπερφυσικές δυνάμεις.

Οι Μονόκεροι μεταβίβαζαν ενέργεια από το έκτο ενεργειακό κέντρο, αυτό που αποκαλούμε τρίτο μάτι. Το κέρας που φέρουν στο κέντρο αυτό του μετώπου είναι η αποκρυστάλλωση της ενέργειας που μεταβίβαζαν προκειμένου να θεραπεύσουν. Όταν η ενέργεια πηγάζει από το τρίτο μάτι, κατευθύνεται στροβιλιζόμενη ευθεία σα συμπυκνωμένο λέιζερ, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη για να θεραπεύσει, να τονώσει, να εξισορροπήσει, να στηρίξει. Γι' αυτό και απεικονίζεται με στριφογυριστό κέρας. Άλλωστε, ολόκληρος ο κόσμος, η πιο πυκνή ύλη, είναι συμπύκνωση της αραιής ύλης, της αόρατης, για τα δικά μας μάτια, ενέργειας.